τι μέγεθος LCD για τηλεοπτικά προγράμματα;

sran

New member
17 November 2009
30
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ από καιρό με ενδιαφέρον το forum.

Έχω μια Sony CRT 32" 80 κιλών(!) και σκέφτομαι ότι είναι καιρός να την αντικαταστήσω με μια LCD για πιο ξεκούραστες θεάσεις.

Η χρήση είναι 90% για τηλεοπτικά (ελεύθερα) προγράμματα και 10% για DVD/BD. Η απόσταση από τον καναπέ είναι 2,5 μέτρα. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι μέγεθος μου προτείνετε; Σκέφτομαι 32-37" επειδή πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες θα δείχνουν πιο θολό το μικρής ανάλυσης τηλεοπτικό σήμα και ότι επιπλέον θα μεγενθύνουν τις ατέλειές του. Από την άλλη βέβαια οι 40"+ είναι πιο εξελιγμένες αλλά μήπως δεν αξίζει η αγορά τους για να βλέπω κυρίως τα ελληνικά ελεύθερα κανάλια και ακόμα χειρότερα μήπως κάνουν πιο κουραστική τη θέασή τους;

Επειδή παρατηρώ ότι είστε γενικά υπέρ των μεγάλων οθονών τι προτείνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την εμπειρία σας; Επίσης, έχω διαβάσει ότι οι Samsung τα πάνε καλύτερα με το deinterlacing (και άρα με τα τηλεοπτικά σήματα) σε σχέση με τις Sony. Ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλωσηλθες

Για θεαση τηλεοπτικου σηματος ισως πρεπει να σκεφτεις και την λυση της πλασμα...

Για 32"-37" καλυτερα να το ξεχασεις , στον χωρο που πιανει το "μπαουλο" η CRT σου ανετα μπορεις να βαλεις 40-42" , εγω πχ. ειχα 29" CRT και τωρα 46" LCD...

Μερικες προτασεις...

http://www.skroutz.gr/s/75866/Panasonic-TX-P42S10-42''.html
http://www.skroutz.gr/s/75866/Panasonic-TX-P42S10-42''.html
http://www.skroutz.gr/s/72693/Sony-Bravia-KDL-40W5500-40%27%27.html?keyphrase=40W5500

Μια 42αρα θα σου ειναι επαρκης πιστευω για τηλεοπτικο , χωρις να σημαινει πως δεν θα προτιμουσα προσωπικα μια καλη 46-47"
Αν δεν ξερω τι χρηματα σκοπευεις να διαθεσεις , δεν μπορω να κανω συγκεκριμενες προτασεις , παντως μια πλασμα οπως ειπε και ο Γιαννης , θα σε ικανοποιησει στο τηλεοπτικο και θα σου ερθει και οικονομικοτερα...

Πρέπει να ληφθεί υπόψη όμως ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια.... άρα δεν θα είναι τόσο χάλια η ποιότητα (με την λογική ότι δεν αγοράζει μια TV για 1-2 χρόνια!).
Αρα δεν υπάρχει λόγος να πάει σε 37άρα προκειμένου να έχει καλύτερη ποιότητα.

Σαφώς και η καλύτερη λύση είναι μια 42άρα.... για να μην πώ κι εγώ 46-47 που μάλλον θεωρώ το ιδανικότερο!

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις σας.

Σχετικά με το budget μπορώ να διαθέσω μέχρι 1500. Αλλά θα ήθελα λίγο περισσότερη βοήθεια με την κατηγορία των 37", λόγω απόστασης 2.5μ και χρήσης κυρίως για τηλεοπτικά κανάλια (έστω και ψηφιακά όποτε με το καλό).

Με βάση τις προτάσεις σας λοιπόν αλλά και από άλλα threads, σκέφτομαι ανά κατηγορία μεγέθους:
37": Sony 37W5500
40": Sony 40Z5500
42": P42S10

Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο στην παραπάνω λίστα, κυρίως στις 37";

καλώς σας βρήκα όλους!
φίλε μην το σκέφτεσαι για 37",´σύντομα θα το μετανοιώσεις και θα' ναι αργά.
Εγώ πήρα στα την 40b650 (που στη συνιστώ ανεπιφύλακτα) με την προσφορά του electroworld και σε απόσταση 2,5 - 2,8 μέτρα βλέπω εξαιρετικά και όταν με το καλό το σήμα γίνει ψηφιακό θα θέλω σίγουρα περισσότερο...
Για dvd ήδη θα προτιμούσα 46" όπως ήθελα αρχικά αλλά προέκυψε η δελεαστική προσφορά των 680 ευρώ και ... υπέκυψα!

Re: Απάντηση: τι μέγεθος LCD για τηλεοπτικά προγράμματα;

καλώς σας βρήκα όλους!
φίλε μην το σκέφτεσαι για 37",´σύντομα θα το μετανοιώσεις και θα' ναι αργά.
Εγώ πήρα στα την 40b650 (που στη συνιστώ ανεπιφύλακτα) με την προσφορά του electroworld και σε απόσταση 2,5 - 2,8 μέτρα βλέπω εξαιρετικά και όταν με το καλό το σήμα γίνει ψηφιακό θα θέλω σίγουρα περισσότερο...
Για dvd ήδη θα προτιμούσα 46" όπως ήθελα αρχικά αλλά προέκυψε η δελεαστική προσφορά των 680 ευρώ και ... υπέκυψα!

Ομοιοπαθης κι εσυ ε? :ernaehrung004:
Εμενα παντως η 40αρα στα 2,8 μετρα , με βοηθησε να καταλαβω πως και η 46αρα δεν θα μου αρκουσε , συνεπως παω για τουλαχιστον 50 τωρα
:HTEHETH63:

γεια σας και πάλι.
Τελικά πήγα σε >37" (αφού επιμένετε οι περισσότεροι δεν ήθελα να σας στενοχωρήσω!) και έκλεισα τη Sony 40Ζ5500. Ελπίζω να μου δείχνει καλά τα κανάλια και τα DVD από τα 2,5 μέτρα και να μην το μετανιώσω... Πάντως έχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλό scaler στην κατηγορία της. Περισσότερα όταν την παραλάβω.

.......έκλεισα τη Sony 40Ζ5500. Ελπίζω να μου δείχνει καλά τα κανάλια και τα DVD από τα 2,5 μέτρα και να μην το μετανιώσω.....

Καλορίζικη και καλές θεάσεις.

Υ.Γ. Σίγουρα σε κανά μήνα θα μετανοιώσεις.......... που δεν πήρες 46άρα :D