τι μοτερ προτείνετε;

mutunas

New member
23 February 2008
86
έχω πιάτο 110Χ120 και σκέφτομαι να το αναβαθμίσω σε κινητό.
το πιάτο είναι από σίδερο.
τι μοτερ diseq 1.2 μου προτείνετε;
υπάρχει πουθενά οδηγός εγκατάστασης μοτέρ, γιατί δεν το έχω ξανακάνει.
χρειάζεται ξεχωριστό καλώδιο για την τροφοδοσία του μοτερ;
αν όχι θα υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι στο σπίτι μπαίνει μιξαρισμένο το σήμα sat και tv με το ίδιο καλώδιο;

ευχαριστώ

μια ιδέα για τοποθέτηση

Πάντως ότι μοτέρ και αν πάρεις, να ξέρεις ότι με 1.20 σιδερένιο είσαι στα όριά του. Συνήθως 1.20 αλουμινίου αντέχουν τα μοτέρ. Το σιδερένιο τους πέφτει βαρύ και μπορεί να χαλάσουν γρήγορα (μπορεί και όχι).

Πάντως ότι μοτέρ και αν πάρεις, να ξέρεις ότι με 1.20 σιδερένιο είσαι στα όριά του. Συνήθως 1.20 αλουμινίου αντέχουν τα μοτέρ. Το σιδερένιο τους πέφτει βαρύ και μπορεί να χαλάσουν γρήγορα (μπορεί και όχι).
απόλυτα σωστός, δεν παρατήρησα οτι ο φίλος έχει σίδερο.

Έχω ένα moteck SG2100 με ένα κάτοπτρο 1.10Χ1.20 της tecatel (σιδερένιο) εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια (παρά τρεις μήνες). Δεν έχει κανένα πρόβλημα εδώ πάντως, και δεν θα έλεγα ότι του χαρίζομαι!

νομίζω ότι στο moteck είναι προς τα κάτω
ενώ στο stab (άλλη εταιρεία) είναι προς τα πάνω.

Απ' όσο θυμάμαι κάποιος/οι έχουν αναφέρει ότι το χρησιμοποιούν με το αλουμινένιο 1.25Χ1.35 της gibertini χωρίς πρόβλημα. Αλλά δεν είναι μόνο το βάρος που παίζει ρόλο (ίσως παίζει και λιγότερο από όσο πιστεύουμε), πιο πολύ ρόλο παίζει η επιφάνεια του κατόπτρου, όπου τα μεγαλύτερα κάτοπτρα που έχουν και μεγαλύτερη επιφάνεια δέχονται αυξημένα φορτία από τον άνεμο με αποτέλεσμα να καταπονείται περισσότερο το μοτέρ.

Απ' όσο θυμάμαι κάποιος/οι έχουν αναφέρει ότι το χρησιμοποιούν με το αλουμινένιο 1.25Χ1.35 της gibertini χωρίς πρόβλημα. Αλλά δεν είναι μόνο το βάρος που παίζει ρόλο (ίσως παίζει και λιγότερο από όσο πιστεύουμε), πιο πολύ ρόλο παίζει η επιφάνεια του κατόπτρου, όπου τα μεγαλύτερα κάτοπτρα που έχουν και μεγαλύτερη επιφάνεια δέχονται αυξημένα φορτία από τον άνεμο με αποτέλεσμα να καταπονείται περισσότερο το μοτέρ.

Σώτο,
στο Ηράκλειο με gibertini 1,05 θα είμαι ικανοποιημένος από τους δορυφόρους που θα πιάνω???

Σε γενικές γραμμές μάλλον ναι, αλλά κάποιοι δορυφόροι απαιτούν μεγαλύτερα κάτοπτρα στο Ηράκλειο για καλύτερη λήψη απ' ό,τι στα Χανιά που βρίσκομαι εγώ. Για παράδειγμα, οι Astra στις 19.2Ε αλλά και άλλοι δορυφόροι (Sirius, Thor πχ στις βόρειες δέσμες τους). Νομίζω ότι το 1.05 δεν είναι αρκετό, και θα χάνεις αρκετές συχνότητες ή θα έχουν πολύ χαμηλό σήμα και έτσι δεν θα τις έχεις όλη την ημέρα. Καλύτερα βέβαια να σου πει κάποιος από εκεί τι μπορείς να πιάσεις με παρόμοιο κάτοπτρο...