Τι να αγοράσω;

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
Έχω εδώ και αρκετά χρόνια μια sony digital8 αλλά τα φαγε τα ψωμιά της και ήρθε ο καιρός για αλλαγή.
Δεν έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη στις βιντεοκάμερες, αλλά σίγουρα δεν ψάχνω κάτι ακριβό.
Θέλω κάποια για ερασιτεχνικές λήψεις, κατά προτίμηση με σκληρό δίσκο για να μην αγοράζω κασέτες κτλ, καλό ζουμ, σταθεροποιητές, να γράφει στο σκοτάδι όπως η σονυ που έχω. γενικά όχι πολλά πράγματα.

Πιστεύετε πρέπει να ασχοληθώ με hd ή να πάω σε μια καλή sd;
Προτείνετε μερικές για να έχω υπόψιν μου. Θα προτιμούσα σονυ πάλι γιατί πάνω κάτω ξέρω τι να περιμένω από ποιότητα καθώς η παλιά που έχω ήταν υπεράριστη σε θέματα ποιότητας εικόνας, αλλά αν υπάρχουν εφάμιλλες ή καλύτερες ευχαρίστως να ακούσω.
Τιμή να πούμε κανα 400άρι; Ή αν πάω σε sd κάτι λιγότερο;

γι' αυτήν εδώ τι λέτε;
Sony-DCR-SR57E

sd είναι βέβαια αλλά δε θα έλεγα οτι με χαλάει.
υπάρχει κάποια με εφάμιλλα χαρακτηριστικά (και μικρότερη τιμή) σε άλλη μάρκα, έτσι για να 'χουμε να συγκρίνουμε;

από αυτές που προτείνεις μάλλον FS20 καθώς έχει και 8Gb ενσωματωμένη.
Σαν ποιότητα εικόνας φαντάζομαι δε θα έχει διαφορά από τη Sony 57 (χωρίς να την έχω δει ούτε αυτή, απλά κρίνοντας από την παλιά που έχω).

Επίσης τι μνήμη να αγοράσω; Και τσάντα ίσως αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη;

Άρα το τελικό ποσό ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς.
Για να μην πω και τι extra μπαταρία.

Θα φτάσουμε τα 400ευρώ με όλα αυτά τα ψιλολοίδια.

από αυτές που προτείνεις μάλλον FS20 καθώς έχει και 8Gb ενσωματωμένη.
Σαν ποιότητα εικόνας φαντάζομαι δε θα έχει διαφορά από τη Sony 57 (χωρίς να την έχω δει ούτε αυτή, απλά κρίνοντας από την παλιά που έχω).

Επίσης τι μνήμη να αγοράσω; Και τσάντα ίσως αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη;

Άρα το τελικό ποσό ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς.
Για να μην πω και τι extra μπαταρία.

Θα φτάσουμε τα 400ευρώ με όλα αυτά τα ψιλολοίδια.

κάρτα SDHC κλάση 6. Αυτό είναι το σημαντικό, όχι η μάρκα. Extra μπαταρία πάρε No name.

απ' ότι κατάλαβα, το υλικό σε κάρτες μνήμης γράφεται σε κομμάτια.

πχ θέλω να κάνω αναζήτηση (μέσα από την κάμερα) και να βρω το σημείο Α (στη 1 ώρα και 45 λεπτά). Γίνεται κανονικά αυτό όπως και στις κασσέτες D8 ή MiniDV;
Επίσης όταν θέλω να αδειάσω μια ταινία, στο τελευταίο κομμάτι της οποίας όμως υπάρχει υλικό από ξεχωριστά πλάνα, πως γίνεται να αδειάσω την 1η ταινία και να κρατήσω τα υπόλοιπα στη μνήμη της κάμερας; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Ναι φυσικά, είναι random η αναζήτηση δεν είναι σειριακή.

Βλέπεις τα αρχεία και τα μεταφέρεις ως εξής: Είτε συνδέεις την κάμερα με τον ΗΥ μέσω USB και τη βλέπεις σαν εξωτερική μονάδα, άρα κάνεις αναζήτηση και μεταφορά αρχείων μέσα από τον file manager είτε βγάζεις την SD, τη βάζεις σε card reader που επίσης τη συνδέεις με USB σύνδεση στον HY.

κάρτα SDHC κλάση 6. Αυτό είναι το σημαντικό, όχι η μάρκα. Extra μπαταρία πάρε No name.

Τελικά επέλεξα Canon FS20. Ελπίζω να βγει καλή.
Μπαταρία έξτρα από εδώ κάνει 50+ ευρώ. Έλεος!
Αρκετά.
Στο εβαυ έχει με κάτω από 25 ευρώ, μαζί με φορτιστές παντός είδους...

έχω πειραματιστεί ελάχιστα με την κάμερα και μόνο στο αυτόματο και κυρίως βράδι με φως.

η προβολή του υλικού που τράβηξα γίνεται είτε σε λαπτοπ 15,4 (σε όλη την οθόνη) είτε σε hd ready tv.
υπάρχει περίπτωση να εξαληφθεί το πιξέλιασμα ή δεν γίνεται στον αιώνα τον άπαντα;
πχ στα dvd που νοικιάζω γίνεται upscale από τη συσκευή σε 720p και παίρνω εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι τραβηγμένες οι σκηνές με canon legria βέβαια...

Υπάρχει καμιά περίπτωση τέλος πάντων να πάρω καθαρότερες σκηνές ή έπρεπε να στραφώ εξαρχής σε hd camera;