Τι να κάνω για να έχω ήχο σε σύνδεση με προβολέα?

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καλησπέρα. Θα ήθελα να μου βρείτε μια λύση στο πρόβλημα μου. Στην κρεβατοκάμαρα έβαλα έναν δεύτερο προβολέα που έχω και τον συνέδεσα με έναν αποκοδηκοποιητη νοβα με hdmi. Το πρόβλημα μου ειναι οτι έχω μονο εικόνα και καθόλου ήχο.

Ποια ειναι η πιο οικονομική λύση που μπορώ να βρω?

Nα πω οτι optical και coaxial δεν μπορώ να μεταφέρω ήχο παρά μονο με hdmi.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Μονο hdmi έχω, γιατι ο αποκωδικοποιηης ειναι σε αλλον όροφο, και όπως είπα τον συνδέω στον προβολέα με ενα μακρύ καλώδιο hdmi που έχω.

Δεν υπάρχει τρόπος να στείλω ασύρματα ήχο απο τον αποκωδικοποίηση έστω και σε wireless ακουστικά? αλλά ποια ακουστικά και με τι σύνδεση?

Ασύρματα να στείλεις ήχο μεταξύ 2 ορόφων θα είναι δύσκολο γιατί με τους τοίχους θα έχεις απώλειες και παρεμβολές. Μπορεί να ξοδέψεις αρκετά χρήματα και τελικά να μην κάνεις και δουλειά. θες να μας στείλεις μια φωτογραφία από το πίσω μέρος του αποκωδικοποιητή για να δούμε τι άλλες εξόδους ήχου έχει η συσκευη? Μήπως έχει scart?

σύνδεσε το hdmi που έρχεται από τον δέκτη σε ένα hdmi splitter με έξοδο spdif, όπως αυτό με κόστος περίπου 30 ευρώ.
Το hdmi από το splitter βάλτο στον προβολέα και τον ήχο είτε από spdif είτε από τα RCA τα βάζεις σε ένα hi-fi ή σε ένα ζευγάρι ηχεία για υπολογιστή.
Το συνολικό κόστος θα σου βγει πάνω κάτω στα ίδια με τα wireless ακουστικά που σκεφτόσουν.

Επειδή λες ότι είναι μακρύ το καλώδιο από τον δέκτη ως το δωμάτιο, σου πρότεινα splitter που να έχει δική του τροφοδοσία:
όσο αυξάνεται το μήκος καλό είναι το splitter να παίρνει ρεύμα για να λειτουργεί και ως repeater, αλλιώς μπορεί να μη σου κλειδώνει με τον προτζέκτορα.
Πάντως βλέπω ότι αυτό που παρήγγειλες έχει είσοδο mini usb για τροφοδοσία οπότε αν προκύψει θέμα κλειδώματος ίσως το λύσεις με κάποιον φφορτιστή από κινητό με αντάπτορα mini to micro usb.