Τι να παρω;;, αρχαριος.

Sheriff

New member
11 April 2008
5
Γεια σας, μπράβο γιαυτό το πολύ αξιόλογο site.

έχω διαβάσει αρκετά από τα θέματα που με ενδιαφέρουν, αλλά σκέφτηκα να δώσω εδώ τις απορίες μου, γιατί σίγουρα θα πάρω πιο έμπειρες απαντήσεις-προτάσεις.

Καταρχήν δεν είχα ποτέ κάτι αξιόλογο σε ηχοσυστημα, ίσως παλιότερα αλλά δε θυμάμαι τίποτα :).

Ξεκινώ λοιπόν, έχω μια 42" LG lc55 hd ready, ena playstation 3, sat reveiver(optical out).

Θέλω να τοποθετήσω αξιόλογο σύστημα 5.1 χωρίς να ξοδέψω ιδιαίτερα πολλά χρήματα, απλα θελω το καλυτερο στην καλυτερη δυνατη τιμη. Ελπιζω να μην ζηταω πολλα.
Επισης θα παρω και ενα dvd-recorder με δισκο, στο οποιο εχω καταληξει.

LG RH278H (εχει τις απαραιτητες εξοδους απο οτι γνωριζω ωστε να το συνδεσω στο ηχοσυστημα οπτικα), σκεφτεστε τιποτα καλυτερο απο αυτο στα χρηματα αυτα αντε +50 .

Οι λυσεις τις οποιες εχω σκεφτει για το ηχοσυστημα ειναι μια ετοιμη λυση, το SONY HT-DDW890.
Επισης εχω δει οτι ενισχυτες sony εχουν πολυ καλες τιμες και δινουν πολυ καλα χαρακτηριστικα, πχ. 510 - 710.

Αξιζει να παω σε λυση ενισχυτη και αγορα ηχειων ξεχωριστα;; Απλως σε αυτη την περιπτωση δεν εχω ιδεα τι ηχεια να βαλω στον ενισχυτη πανω.!

Οι ενυσχυτες 510 - 710 ειναι καλυτεροι ενισχυτες απο τον ενισχυτη της ετοιμης λυσης που αναφερω πιο πανω DDW890;;

Εχει παρει το ματι μου και το πληρη ηχοσυστημα με dvd-r +hd της sony to HTD-750RSF,απλα εκει δεν ξερω για τον ενισχυτη και παλι , εχω δει φωτος, ισως δεν εχει κιολας κατι αξιολογο για ενισχυτη.

Ελπιζω να μη κουρασα , περιμενω με αγωνια προτασεις!!!

Κατι αλλο που ηθελα ειναι οτι εχω μπερδευτει στο πως θα συνδεσω το ps3 (hdmi) με το ηχοσυστημα και την Tv με hdmi, και το dvdr μαζι. Ουφ αυτα..

Κωστας

Αν μπορείς περίμενε τη νέα σειρά ενισχυτών 520-720-820-920. Επειδή βρίσκομαι σε ίδια φάση με σένα αυτό θα κάνω και εγώ.

Ναι εχω δει το δικο σου θεμα, οκ συμφωνω για τους 520-720 κτλπ, αλλα για το πρωτο που λεω, το SONY HT-DDW890 τι γνωμη εχεις; Βγαινει και πολυ οικονομικα ετσι. Μπορουμε λες να μαθουμε πιον ενισχυτη εχει πανω το πακετο αυτο;

Καποια αλλη γνωμη καποιος;;; Το ποσο το οποιο εχω για το συνολο ειναι 600 +το dvdrw.(250)

H γνώμη μου είναι να μην πάρεις ενισχυτή Sony.. Mε εξαίρεση την άριστη σειρά ES δεν εχω ακούσει κανένα ενισχυτή της που να έχει καλή απόδοση.

Για να μην το πάρεις στραβά αυτό στο λέω επειδή έχω ενισχυτή πολυκάναλο της εν λόγω εταιρείας (STR- DB870)

Εαν μπορείς δες σε Yamaha, Pioneer, Denon, Οnkyo..

Οπα.. τώρα είδα οτι το budget που έχεις βάλει ειναι σχετικά μικρό, οπότε προχώρα

Last edited:
Φιλε Γιωργο ευχαριστω, το budget ειναι περιορισμενο η αληθεια ειναι.

ΝΑ ρωτησω το να εχει hdmi ο ενισχυτης θα με βοηθησει σε κατι ; η την δουλεια μας την κανουμε με το να δωσω χωρια εικονα στην τιβι και ηχο με οπτικη στον ενισχυτη;;;

... για να εχω εναν αξιολογο ενισχυτη ποσα πρεπει να δωσω;

:)

Εξαρτάται από την περίπτωση.. Στην συντριπτική πλειοψηφία των φτηνών ενισχυτών η ύπαρξη εισόδων HDMI δεν σημαίνει και πολλά πράγματα εκτός εάν θέλεις να συνδέσεις πολλές συσκευές με το μέσο προβολής σου με HDMI και το τελευταίο δεν έχει αρκετές υποδοχές. Στην περίπτωση αυτή ο ενισχυτής παίζει χονδρικά το ρόλο του HDMI switch. Επίσης θετικό είναι οτι στέλνεις εικόνα και ήχο με ένα καλώδιο οπότε εάν έχεις πολλές πηγές κερδίζεις σε καλώδια και ακαταστασία.. Εαν μιλάμε για 1-2 πηγές (π.χ ενα DVR Recorder & 1 Bluray player) το κέρδος δεν είναι τόσο σημαντικό...

Στις πιο ακριβές υλοποιήσεις ενισχυτών με υποστήριξη των νέων HD φορμάτ ήχου (DTS HD Master, Dobly Digital plus κλπ) εκεί είναι απαραίτητο ο ενισχυτής να έχει HDMI 1.3 υποδοχές ώστε να μπορέσει να δεχτεί από την ανάλογη συμβατή πηγή το σήμα και να το αποκωδικοποιήσει σωστά.

επί της ουσίας, για το budget που έχεις θέσει και τις ανάγκες σου, εαν η τηλεόρασή σου έχει 2-3 HDMI υποδοχές νομίζω οτι δεν θα σου είναι απόλυτα απαραίτητο, αν όμως μπορείς να βρεις ενισχυτή που να σε βολέψει και να είναι στα χρήματα που θέλεις τότε προχώρα..

Μπορεις να κοιταξεις και σε μεταχειρισμενο .Με 600 ευρω χτυπας ΑV διετιας ανω του χιλιαρικου (και 5 ετιας ανω του διχιλιαρου )...

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, για αυτο το συστημα τι γνωμη εχετε?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.660303

Αξιζει τα λεφτα του? Δυστηχως οσο και αν εψαξα στο google δεν βρηκα γνωμες χρηστων, αλλα σε πολλα μαγαζια του εξωτερικου πωλειτε σε διπλασια τιμη!!!!