Τι παίζει με τα αεροπορικά εισιτήρια;

Παιδιά όπως ξέρετε πολλοί εδώ και κοντά 3 χρόνια είμαι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και σαν κλασσικός ρομαντικός δεν την παλεύω αν δεν έρθω στην Ελλάδα 1-2 φορές το χρόνο. Εννοείται ότι τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, αλλά από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, το ταξίδι μετ'επιστροφής μου έχει κοστίσει κατά περίπτωση από 650 έως 1200 ευρά.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι και τα τρία αυτά χρόνια, κάθε φορά που στις διάφορες μηχανές αναζήτησης βάζω τις ημερομηνίες που θέλω, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες η τιμή είναι 500-1000$ παραπάνω από ότι είναι πριν ή μετά 3-4 μέρες.

Αυτό σημαίνει είτε ότι είμαι απίστευτα γκαντέμης, είτε ότι παίζει κάποιου είδους κομπίνα.

Επίσης, από εμπειρίες συναδέλφων εδώ, όσο ψάχνεις από έναν υπολογιστή, τόσο αυξάνουν σιγά σιγά οι τιμές, ενώ όταν αλλάξεις IP, εμφανίζονται άλλες πτήσεις.

Έχει κανείς ιδέα πως δουλεύει αυτή η ιστορία γενικά; Καμιά συμβουλή σχετικά με το πότε είναι καλό να κλείσουμε εισιτήρια (πόσο καιρο πριν το ταξίδι);

Γενικος κανονας, οσο νωριτερα τοσο φθηνοτερα, αλλά κατα καιρούς βγαίνουν προσφορές αεροπορικων εταιρειών για φθηνά εισιτήρια τα οποία όμως εξαντλούνται γρήγορα.
Πριν λίγες μέρες μου ήρθε newsletter απο Lufthansa με Αθηνα - Νεα Υορκη με επιστροφη 497 ευρω, και το καλο ειναι πως εχει θεσεις σε πολλες καλες ημερομηνιες. Για του λογου το αληθές
(δεν ξερω τι εμεινε μεχρι σημερα)
http://www.lufthansa.com/online/por...nodeid=913691120&WT.mc_id=NLemail_lhcom_GR_en
Ειμαι σιγουρος πως σε λιγες μερες θα ακολουθησει και η swiss.
Κάνε εγγραφή στα newsletters των εταιρειων που σε ενδιαφερει να ταξιδεψεις ωστε να μαθαινεις τις προσφορες αμεσα. Συνήθως σε καθε πτηση δινουν 4-6 θεσεις σε πολυ καλες τιμες και οποιος προλαβει προλαβε. Εκανα αρκετα καλα ταξιδια με αυτο τον τροπο.

Αν δεν έχεις θέμα δυσκολίας να κάνεις κράτηση 5-6 μήνες πριν (εννοώ αν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου τύχει στραβή που θα σε κάνει να ματαιώσεις το ταξίδι σου και να χάσεις τα χρήματα σου, καθώς τα φθηνότατα εισιτήρια δεν είναι ανανεώσιμα ή δυνάμενα αλλαγής) τότε βρίσκεις Αθήνα-Big Apple μετ' επιστροφής, γύρω στο 500ρικο ... το είχα κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν και πετύχαινα πάντα τέτοιες τιμές ...

Δυστυχώς παιδιά το Big Apple δε με βολευει. Ψάχνω μόνο Chicago ή Indianapolis, γι'αυτό και το "φθηνό" εισιτήριο στην περίπτωσή μου ανεβαίνει αμέσως στα 650 ευρώ. Επίσης, έχω μια ιδιοτροπία αφού το πρώτο εισιτήριο που πήρα πριν 3 χρόνια ήταν μετ'επιστροφής, οπότε κάθε επόμενο ξεκινάει από την Αθήνα (όταν γυρνάω απ'τις διακοπές μου) και "επιστρέφει" 6 μήνες μετά όπου ξαναπάω Αθήνα για διακοπές. Είναι αδύνατον να ξεφύγω απ'αυτή τη λούπα, αφού το one-way εισιτήριο κοστίζει κοντά 2-3 χιλιάρικα (!!!!!!) ενώ το με επιστροφή γύρω στο 1.

Το ζήτημα είναι ότι πολλές φορές το "όσο νωρίτερα τόσο καλύτερο" δε συμφέρει. Εν προκειμένω, ψάχνω εισιτήριο που αρχές Γενάρη να πηγαίνει Αθήνα Σικάγο και μέσα Ιουλίου να γυρνάει Σικάγο Αθήνα. Πριν 1 μήνα το φθηνότερο που έβρισκα ήταν στα 1400$. Τώρα βρίσκω στα 1000, 2 μηνες πριν. Απλά δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει αυτή η ιστορία.

Ιάσωνα, μας ξεσυντόνισες τελείως ! γιατί δεν βγάζεις ένα μετ' επιστροφής, στο οποίο δεν θα χρησιμοποιήσεις το δεύτερο κομμάτι, ώστε στην συνέχεια τουλάχιστον να εξομαλύνεις τους ερχομούς σου και να παίζεις σε γνωστά πλαίσια ; το εισιτήριο με τους όρους που αναφέρεις (έλα -πήγαινε με 6 μήνες ''νερό'') βγάζει εκτός όλες τις συνήθεις οικονομικές ρουτίνες αναζήτησης των πρακτορείων (πχ. 9ήμερα με ενδιάμεσο Σ/Κ, αναχώρηση -επιστροφή μόνον εργάσιμες, κλπ. ) ... ουσιαστικά ψάχνεις μια κατηγορία εισιτηρίων για την οποία δεν έχουν εφευρεθεί προσφορές...

Επίσης, από εμπειρίες συναδέλφων εδώ, όσο ψάχνεις από έναν υπολογιστή, τόσο αυξάνουν σιγά σιγά οι τιμές, ενώ όταν αλλάξεις IP, εμφανίζονται άλλες πτήσεις.

Φίλε αυτο το εχω παρατηρήσει κ γω τα τελευταια χρονια που μένω εκτός Ελλάδος... Και μου το έχει κάνει πάνω απο μια εταιρίες στο ίδιο απόγευμα. Κάνω απανωτά refresh δλδ στα site κ παρατήσω αυξήσεις...

Κ με το που ξεκινάω καινούργιο browsing session πάλι χαμηλότερα η τιμή.

Ιάσωνα, μας ξεσυντόνισες τελείως ! γιατί δεν βγάζεις ένα μετ' επιστροφής, στο οποίο δεν θα χρησιμοποιήσεις το δεύτερο κομμάτι, ώστε στην συνέχεια τουλάχιστον να εξομαλύνεις τους ερχομούς σου και να παίζεις σε γνωστά πλαίσια ; το εισιτήριο με τους όρους που αναφέρεις (έλα -πήγαινε με 6 μήνες ''νερό'') βγάζει εκτός όλες τις συνήθεις οικονομικές ρουτίνες αναζήτησης των πρακτορείων (πχ. 9ήμερα με ενδιάμεσο Σ/Κ, αναχώρηση -επιστροφή μόνον εργάσιμες, κλπ. ) ... ουσιαστικά ψάχνεις μια κατηγορία εισιτηρίων για την οποία δεν έχουν εφευρεθεί προσφορές...

Ιάσωνα θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Δημοκήδη:

Τα εισητήρια με εξάμηνη διάρκεια είναι από τα ακριβότερα, οπότε είναι προτιμότερο να αρχίσεις το ταξίδι από ΗΠΑ, μιας και υποθέτω θα ήθελες να μείνεις 1 - 2 μήνες. Θα συμφωνήσω επίσης ότι μπορείς να αγοράσεις ένα εισητήριο μετ' ε[ιστροφής και να "πετάξεις" το ένα κουπόνι ή να κοιτάξεις αν μπορείς να βρείς με κάποια εταιρεία Low Cost από το Σικάγο. Μπορεί πχ να πετάει η Air Berlin ή κάποια άλλη μέχρι Γερμανία.

Η όλη υπόθεση θέλει υπομονή και πολύ ψάξιμο. Θα σου αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα: πριν απο περίπου 2 εβδομάδες κοιτούσα για εισητήρια Δανία - Ελλάδα την περίοδο Χριστουγέννων. Το φθηνοτερο που είχα βρει ήταν περίπου 330 ευρώ (με μία στάση). Κοιτούσα καθημερινά και ως εκ θαύματος βρήκα εισητήριο με 180 ευρώ και μάλιστα χωρίς ενδιάμεση στάση.

Μία απο τις φθηνότερες μηχανές είναι η momondo.de 'Εχω αγοράσει αρκετές φορές σε πολύ καλές τιμές. Καλή επιτυχία.

...
Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι και τα τρία αυτά χρόνια, κάθε φορά που στις διάφορες μηχανές αναζήτησης βάζω τις ημερομηνίες που θέλω, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες η τιμή είναι 500-1000$ παραπάνω από ότι είναι πριν ή μετά 3-4 μέρες.
...

Οταν θα κανονίσεις ημερομηνίες για φέτος, ενημέρωσε κι εδώ, για να κανονίσω τις δικές μου 3-4 μέρες πριν ή μετά τις δικές σου... :)))

Εγώ το παρατηρώ συνέχεια στην RyanAir. Αν μπώ στο σαιτ τους ψάχνοντας κάποια διαδρομή, συχνά τις επόμενες ημέρες μου δείχνει πιο ανεβασμένες τιμές. Άμα μηδενίσω τα cookies ή δώ απο άλλο υπολογιστή μου βγάζει πάλι φθηνότερες τιμές...

Παίδες εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις (το να "πετάξεις" ένα ταξίδι επιστροφής που έχεις ήδη πληρώσει)!!!

Τελικά για την ιστορία βρήκα ένα με 800 ευρώπουλα και το έκλεισα γιατί έχω χάσει απίστευτες εργατοώρες ψάχνοντας εδώ και 2 βδομάδες και δεν την πάλευα. Αναχώρηση από Ελλαδάρα αρχές γενάρη και επιστροφή μέσα Ιούλη (καλά να'μαστε ως τότε!) Ελπίζω τότε, αν είμαι λίγο πιο άνετος οικονομικά να μπορέσω να πάρω την απόφαση να το "αφήσω" και να μπω σε μια πιο λογική σειρά.

Τώρα ψάχνω και ένα "κανονικό" για το κορίτσι, Σικάγο - Αθήνα - Σικάγο. Που επειδή είναι "χριστουγεννιάτικο" δαγκώνει στα 1000+ ευρώ.

Χριστουγεννιάτικο και αναζήτηση Νοέμβριο .... λυπάμαι, δεν το γλυτώνεις το 1000ρικο και (πολύ) βάλε ...

Αν η Aegean καποια στιγμη κανει το δρομολογιο Αθηνα-Νεα Υορκη (χρειαζεται βεβαια και αεροπλανο τυπου Α330 η 777) πιστευετε οτι θα πεσουν λιγο οι τιμες?

Αν η Aegean καποια στιγμη κανει το δρομολογιο Αθηνα-Νεα Υορκη (χρειαζεται βεβαια και αεροπλανο τυπου Α330 η 777) πιστευετε οτι θα πεσουν λιγο οι τιμες?

όχι ... υπήρχε εποχή που πέταγαν τρεις εταιρείες για ΝΥ & Ατλάντα, (ολυμπιακή, Delta, TWA) και όμως οι τιμές δεν ήσαν καλές ... είναι πολλές οι παράμετροι, πλέον του ανταγωνισμού που καθορίζουν την τελική τιμή ... οικονομικό περιβάλλον, τιμές καυσίμων και βέβαια επιβατική κίνηση οι κυριώτερες ...

Ακουλουθει και αλλη προσφορα για οσους βολευουν οι ημερομηνιες και οι προορισμοι. Οι τιμες ειναι πολυ καλες, αν μπορουσα θα εκλεινα (για Β. Αμερικη, οι υπολοιπες τιμες δεν εχουν κατι ελκυσικο, μπορεις να βρεις και καλυτερες).
http://www.alitalia.com/GR_EL/special_offers/index.aspx#offerta_group_2