τί παίζει με τα Ohm?

Downhill

New member
16 October 2007
96
τα ηχεία μου γράφουν οτι είναι 4-8 ohm...

ο ενισχυτής σηκωνει και 4 καί 8 ohm...

ποιά επιλογή να ακολουθήσω?

4 λοιπόν?

επίσης ο ενισχυτής είναι ο Yamaha RXV 1700 και τα ηχεία είναι τα Heco victa 500 μπροστά, 100 center και 200 πίσω + woofer 25A

Αλλη μία ερώτηση....

έχω κλείσει το 1 ηχείο σε μία εσοχή που έχω κάνει απο γυψοσανίδα (ένα Π μέσα στο οποίο μπήκε το ηχείο) ... θα έχω ενισχυμένα μπάσα σωστά? Τί άλλα προβλήματα ήχου θα έχω? Και υπάρχει κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω μέσα στην εσοχή (πίσω ή γύρω απο το ηχείο) ώστε να μειώσω το πρόβημα?

Μην πολυζορίζεις τον ενισχυτή.Είναι που είναι αναιμικοί σε οδήγηση οι πολυκάναλοι και στα 4 οδηγόντας όλα τα ηχεία πολύ πιθανόν να έχεις προβλήματα.

Ποιό ηχείο έχεις σε εσοχή;Κάποιο απο τα LR;Αν ναί είναι άκρως προβληματική τοποθέτηση,ιδιαίτερα για μουσική.Σίγουρα θα μπουμάρει και θα ακούγεται διαφορετικά απο τ' άλλο.Κανονικά πρέπει να είναι συμμετρικά τοποθετημένα μεταξύ τους σε μιά λογική απόσταση μεταξύ τους και σε ικανή απόσταση απο τοίχους κι εσοχές.

Μην πολυζορίζεις τον ενισχυτή.Είναι που είναι αναιμικοί σε οδήγηση οι πολυκάναλοι και στα 4 οδηγόντας όλα τα ηχεία πολύ πιθανόν να έχεις προβλήματα.

Ποιό ηχείο έχεις σε εσοχή;Κάποιο απο τα LR;Αν ναί είναι άκρως προβληματική τοποθέτηση,ιδιαίτερα για μουσική.Σίγουρα θα μπουμάρει και θα ακούγεται διαφορετικά απο τ' άλλο.Κανονικά πρέπει να είναι συμμετρικά τοποθετημένα μεταξύ τους σε μιά λογική απόσταση μεταξύ τους και σε ικανή απόσταση απο τοίχους κι εσοχές.

Eίδα σ' άλλο θέμα που άνοιξες,ότι μιλάς για ηχειάκια.Δεν ξέρω τα ηχεία σου.Δεν βάζεις καμιά φωτο και χαρακτηριστικά;

δυστυχώς η τοποθέτηση μέσα στο σπίτι επέβαλλε τον εγκλεισμό στην εσοχη.....και δυστυχώς ναί είναι ο ένας απο τους 2 πύργους που κλείστηκε σε εσοχή (ο δεξιός). Κατα τα άλλα έχω τηρήσει την αναλογικότητα της τοποθέτησης και κάποις αποστάσεις της τάξης των 10cm απο τοίχους. (ο,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω)

φώτο δύσκολο να ανεβάσω αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Οι δύο πύργοι είναι Heco Victa 500:
Configuration: 2 1/2-way bass reflex
Power Handling Capacity: 140/240 W
Impendance: 4-8 ohms
Frequency Response: 28-38000Hz
Recommended Amplifier output: 30-240W
Efficiency: 91dB

τα 2 πίσω ηχεια είναι Heco Victa 200 (αναρτώμενα σε τοίχο):
Configuration: 2 way bass reflex
Power Handling Capacity: 60/100 W
Frequency Response: 36-38000Hz
Recommended Amplifier output: 20-100W
Efficiency: 89dB

το Woofer (ενεργό) είναι το Heco Victa Sub 25A:
Configuration: bass reflex, frontfire
fitted with 25cm long-stroke driver
RMS/MAX: 100/200watt
Freq: 23-200 Hz
Cross Over Freq: 50-200 Hz adjustable

και ένα κεντρικό victa 100:
Power Handling Capacity: 80/140 W
Frequency Response: 35-38000Hz
Recommended Amplifier output: 20-140W
Efficiency: 90dB

το φοβάμαι και εγώ το δεξί μπροστινό...υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να τοποθετήσω περιμετρικά στην εσοχή ωστε να εξαλείψει κάπως τα προβλήματα?

Προτείνω να το βάλεις στα 8Ω ανεξάρτητα από τα ηχεία. Θα έχεις μικρότερο distortion, μεγαλύτερο dumping factor (μπορείς να το δεις και από τα specs του ενισχυτή αυτό) και απ' ότι έχω διαβάσει καλύτερο ήχο σε γενικές γραμμές.

δυστυχώς η τοποθέτηση μέσα στο σπίτι επέβαλλε τον εγκλεισμό στην εσοχη.....και δυστυχώς ναί είναι ο ένας απο τους 2 πύργους που κλείστηκε σε εσοχή (ο δεξιός). Κατα τα άλλα έχω τηρήσει την αναλογικότητα της τοποθέτησης και κάποις αποστάσεις της τάξης των 10cm απο τοίχους. (ο,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω)

φώτο δύσκολο να ανεβάσω αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Οι δύο πύργοι είναι Heco Victa 500:
Configuration: 2 1/2-way bass reflex
Power Handling Capacity: 140/240 W
Frequency Response: 28-38000Hz
Recommended Amplifier output: 30-240W
Efficiency: 91dB

τα 2 πίσω ηχεια είναι Heco Victa 200 (αναρτώμενα σε τοίχο):
Power Handling Capacity: 60/100 W
Frequency Response: 36-38000Hz
Recommended Amplifier output: 20-100W
Efficiency: 89dB

το Woofer (ενεργό) είναι το Heco Victa Sub 25A:
Configuration: bass reflex, frontfire
fitted with 25cm long-stroke driver
RMS/MAX: 100/200watt
Freq: 23-200 Hz
Cross Over Freq: 50-200 Hz adjustable

και ένα κεντρικό victa 100:
Power Handling Capacity: 80/140 W
Frequency Response: 35-38000Hz
Recommended Amplifier output: 20-140W
Efficiency: 90dB

το φοβάμαι και εγώ το δεξί μπροστινό...υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να τοποθετήσω περιμετρικά στην εσοχή ωστε να εξαλείψει κάπως τα προβλήματα?

Μονωτικό υλικό ίσως, ηχοαποροφητικό για να ντύσεις όλη την εσοχή και ίσως είναι ποιό χρήσιμο να ντύσεις την πλάτη, το πίσω μέρος που είναι το bass reflex. Αν κάνεις το ίδιο και στο άλλο ηχείο με το μονωτικό υλικό ίσως είναι καλύτερα. Πειραματίσου και πάρε και καμία άλλη γνώμη.

Από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι, αν βάλεις ηχομονωτικό υλικό στο πίσω μέρος του ηχείου ίσως να χάσεις σε "βάθος", αλλά μάλον θα γλυτώσεις από το μπουμάρισμα. Μπορεί και να μην σε ενδιαφέρει το "βάθος" όμως από την στιγή που είναι πολυκάναλο το σύστημα. Δεν ξέρω.... Ας πει και κανένας άλλος. Έτσι όπως είναι τα πράγματα πάντως, κάτι θα κερδίσεις και κάτι θα χάσεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Πρέπει να πειραματιστείς για να δεις τι σου αρέσει περισσότερο.

8 Ω
Μπορεις να μου διευκρινησεις εαν το ηχειο παταει στο δαπεδο (τι ειδους δαπεδο) ή σε γυψοσανιδα?
Εκτος απo το μπουμαρισμα ισως σου εμφανιστουν και τριγμοι από την γυψοσανιδα .

α, μήν με τρομάζεις τώρα!!!

όχι δεν πατάει δάπεδο...πατάει όμως σε γρανίτη (επέκταση της ποδιάς του τζακιού..). Είναι δηλαδή σηκωμένο 15 εκατοστά απο το έδαφος και πατάει σε στέρεο έδαφος. Κάτσε μήπως μπορέσω να σηκώσω καμία φωτογραφία μέσα στην εβδομάδα...

Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζεις. Αυτά που λέμε είναι όλα θεωρητικά. Πρέπει να δεις στην πράξη τι γίνεται.