Τι παίζει με την HOL?

Αφού μετά από 3 τηλέφωνα και καμιά 20αριά.... μεταβιβάσεις από τον Άννα στον Καϊάφα, ένας υπάλληλος δειλά δειλά παραδέχθηκε ότι όντως χρησιμοποιείται το υπάρχον δίκτυο από το DSLAM ως το σπίτι μου. Κατόπιν τούτου, έστειλα με fax την ακόλουθη αίτηση ακύρωσης:

"Επιθυμώ την ακύρωση της αίτησης που πραγματοποίησα χθες Τρίτη 1η Μαρτίου 2010 για μετατροπή της τηλεφωνικής μου γραμμής ΟΤΕ σε HOL, ¨οπως και για αλλαγή παρόχου Internet.
Αιτία της ακύρωσης οι ψευδείς πληροφορίες που μου δώθηκαν από το τμήμα πωλήσεών σας περί σύνδεσης οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι μου και εγγυημένης ταχύτητας 18.5Μbit. Σήμερα η εξυπηρέτηση πελατών σας αποκατέστησε την αλήθεια, ότι δηλαδή χρησιμοποιούνται οι υπάρχουσες συνδέσεις του ΟΤΕ από το κέντρο της περιοχής μου ως το σπίτι μου, κάτι που λόγω απόστασης περιορίζει την ταχύτητά μου στα 6Mbit,άρα καθιστά και την αλλαγή παρόχου μη συμφέρουσα.

2/3/2010, Όνομα."

Στη συνέχεια τηλεφώνησα ώστε να μου επιεβεβαιώσουν ότι έλαβαν το φαξ, κάτι που δεν έγινε και μου είπαν να ξαναπάρω αύριο, αφού φυσικά με έβγαλαν τρελό λέγοντάς μου ότι ουδέποτε μου είπαν ότι το υπάρχον δίκτυο δε χρησιμοποιείται από το κέντρο ως το σπίτι μου.

Θα ξαναπάρω αύριο να δούμε.

Αν έχεις διάθεση κάνε το εξής.....

Μια επιστολή που να ζητάς την διακοπή της διαδικασίας αναλύοντας του λόγους ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ κρατώντας την απόδειξη ή με Φαξ κρατώντας το επιβεβαιωτικό της αποστολής στην οποία εν κατακλέιδει να ζητάς ΓΡΑΠΤΩΣ την απάντηση επιβεβαίωση της διακοπής.

Κοινοποίηση σε ΕΕΤΤ και ΙΝΚΑ,

Θα απαντήσουν σίγουρα πίστεψέ με....

Για καλό και για κακό λέω να πάρω τηλέφωνο την άλλη βδομάδα να δω και καλά την πορεία της αίτησής μου. Αν μου πουν, "μα κύριε, είναι ακυρωμένη", θα τους ευχαριστήσω ευγενικά... αν μου πουν ότι "σε μια βδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί", ζητάω όνομα και πάω κατευθείαν ΕΕΤΤ και ΙΝΚΑ.

Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι η γραπτή.

Ακόμη και δεν σου απαντήσουν ποτέ έχεις στα χέρια σου ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί ενώπιον του ειρηνοδίκη.....

Το θέμα είναι να στείλω συστημένη επιστολή σε ποιόν?

Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της HOL...

Κρατάς το χαρτάκι του ΕΛΤΑ , και είσαι διασφαλισμένος πως έχει παραδοθεί....

Δε μπορούν να σου πουν δε το πήραμε και λοιπές μπαρούφες.....

Απο εκεί και πέρα έχεις τον έλεγχο της κατάστασης...εσύ και όχι αυτοί.........

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT), εχει ιστοσελίδα η οποία θα βοηθήσει αρκετά όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια πρώτη ένδειξη σχετικά με τη ταχύτητα της ευρυζωνικής τους σύνδεσης σε όποιο μέρος βρίσκονται....

http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/map.aspx

Ξερει κανεις αν ειναι αξιοπιστα τα δεδομενα? Εμενα γιατι στην περιοχη μου δειχνει 24 mbps ενω ο ΟΤΕ δινει μονο μεχρι 2?

Πήρα σήμερα τηλέφωνο διότι έχω εδώ και περίπου 2 εβδομάδες μία αισθητή πτώση στην ταχύτητα , στην ήδη προβληματική λόγω απόστασης, γραμμή μου.
Μου απάντησε ο τεχνικός ότι κάνουν έργα για την βελτίωση των υπηρεσιών τους που θα διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα του Μάρτη.
Απλά εδώ στην επαρχία ο ανταγωνισμός δεν δουλεύει λόγω μη ύπαρξης πολλών εταιρειών αλλά και γιατί σχεδόν όλοι είμαστε μακριά από το εκάστοτε κέντρο και δεν ξέρω αν υπάρχει λύση σε αυτό