Τι περιέχουν τα κουτάκια των Transparent cables?

Transparent my ass...
Eπιστημονικο επιχειρημα.:flipout:
Ο κ.Ξυθαλης της ΗΕS(αντιπροσωπος της Transparent) ποτε δεν υποστηριξε οτι στα κουτια υπαρχει καποια πλακετα που επεμβαινει ενεργα στο σημα αλλα ενα κυκλωμα που προσδιδει το επιθυμητο(ιδεατο) μηκος στο καλωδιο.
Προσωπικα εχω τα ΜΙΤ2 σαν καλωδια ηχειων κι ενας φιλος τα Transparent ultra.Ακουστηκαν και τα 2 στο συστημά του και μου αρεσαν περισσοτερο τα δικα του.

Τι σημαίνει "κύκλωμα που προσδίδει το ιδεατό μήκος";

Απάντηση: Re: Τι περιέχουν τα κουτάκια των Transparent cables?

Ο κ.Ξυθαλης της ΗΕS(αντιπροσωπος της Transparent) ποτε δεν υποστηριξε οτι στα κουτια υπαρχει καποια πλακετα που επεμβαινει ενεργα στο σημα αλλα ενα κυκλωμα που προσδιδει το επιθυμητο(ιδεατο) μηκος στο καλωδιο.
Προσωπικα εχω τα ΜΙΤ2 σαν καλωδια ηχειων κι ενας φιλος τα Transparent ultra.Ακουστηκαν και τα 2 στο συστημά του και μου αρεσαν περισσοτερο τα δικα του.

Δηλαδη ποιο ειναι το ιδεατο μηκος καλωδιου αφ ενος,και αφ ετερου σε καθε διαφορετικο μηκος καλωδιου που πουλαει η εταιρεια αυτο αλλαζει προσαρμοζομενο στο μηκος του προς πωληση καλωδιου?

Δεν χρειάζεται κάποιο επιχείρημα από την πλευρά μου.

Το όνομα του καλωδίου (Transparent = διάφανο) παραπέμπει σε κάτι το οποίο δεν αλλοιώνει το σήμα. Ή τουλάχιστον αυτό θα περίμενε κανείς να κάνει.

Αυτό προφανώς δεν ισχύει.

Η μετατροπή του καλωδίου σε lowpass φίλτρου (ανεξαρτήτου συχνότητας) μόνο Hi End δεν το κάνει. Αφαιρεί από το σήμα. Αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ίσως ταιριάζει στα γούστα κάποιων ακροατών, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Δηλαδή, καλό καλώδιο είναι το μακρύ καλώδιο; Γιατί άλλα λένε οι νόμοι της Φυσικής..

Re: Απάντηση: Re: Τι περιέχουν τα κουτάκια των Transparent cables?

Δηλαδη ποιο ειναι το ιδεατο μηκος καλωδιου αφ ενος,και αφ ετερου σε καθε διαφορετικο μηκος καλωδιου που πουλαει η εταιρεια αυτο αλλαζει προσαρμοζομενο στο μηκος του προς πωληση καλωδιου?
Kαπως ετσι το αντιλαμβανομαι (χωρις να εχω εμβρυθισει)

Re: Απάντηση: Τι περιέχουν τα κουτάκια των Transparent cables?

Τι σημαίνει "κύκλωμα που προσδίδει το ιδεατό μήκος";

Eίναι απλό:
Πες ότι στο τωρινό χώρο σου το καλώδιο που χρειάζεσαι για τα τα ηχεία είναι 2μ. το οποίο και έχεις.
Κάποια στιγμή αλλάζεις χώρο,πας σε μεγαλύτερο και χρειάζεσαι 3μ.
Τι κάνεις,πετάς τα καλώδια και παίρνεις άλλα?
Οχι βέβαια!
Εκεί είναι που χρειάζεσαι το κύκλωμα που προσδίδει το ιδεατό μήκος!!!!
:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Mια εξηγηση που βρηκα:

Apparently a fellow named Heaviside established a method of balancing effects of cable's capacitance with effects of its inductance (I am assuming he did it mathematically). This is called Heaviside’s Condition.

Cables in which the ratio of conductance to capacitance equals the ratio of resistance to inductance (G/C = R/L) satisfy Heaviside’s Condition. Companies that use network boxes, such as MIT and Transparent, for example, introduce capacitors, inductors, and resistors in the boxes in part to make the cable satisfy Heaviside’s Condition.

Looking at it electronically, if we cancel out capacitance and inductance-since they are 180 degree opposite of each other, the only thing a signal see traveling thru cable is resistance....theoretically that is

Eίναι απλό:
Πες ότι στο τωρινό χώρο σου το καλώδιο που χρειάζεσαι για τα τα ηχεία είναι 2μ. το οποίο και έχεις.
Κάποια στιγμή αλλάζεις χώρο,πας σε μεγαλύτερο και χρειάζεσαι 3μ.
Τι κάνεις,πετάς τα καλώδια και παίρνεις άλλα?
Οχι βέβαια!
Εκεί είναι που χρειάζεσαι το κύκλωμα που προσδίδει το ιδεατό μήκος!!!!
:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Τον νου σου στην οικονομια εσυ!!!-bye-

Τον νου σου στην οικονομια εσυ!!!-bye-

Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο,ένα Transparent Cast για σύνδεση μεταξύ προ-τελικού Krell που έχω( κοψοχρονιά από τον broker)
είναι κα-τα-πλη-κτι-κό σε σχέση με το Cast της Krell.