Τι περιμένουμε να δούμε στο WWDC07

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
header_index.jpg

Περίπου σε μια εβδομάδα ο Steve Jobs θα ανέβει στην σκηνή για να παρουσιάσει στους ανά τον κόσμο developers αλλά και σε όλους τους Mac users που ανυπομονούν, τις εξελίξεις στον κόσμο της Apple. Για πάμε να δούμε τι ξέρουμε σίγουρα πως θα δούμε αλλά και τι μπορεί να δούμε στο συνέδριο των προγραμματιστών.

Mac OS X Leopard
Μέχρι στιγμής το μοναδικό σίγουρο χαρτί που έχουμε είναι η παρουσίαση του Leopard ελπίζοντας ότι θα μάθουμε επιτέλους ποιά είναι αυτά τα "top secret" χαρακτηριστικά που μας υποσχέθηκε ο Jobs την χρονιά που μας πέρασε στο WWDC06. Γνωρίζουμε επίσης πως θα δωθεί στους developers η πλήρης beta έκδοση του Leopard και ας ελπίζουμε πως ο Jobs δεν θα μας την ξανασκάσει λέγοντας πως τα "top secret" χαρακτηριστικά θα τα δούμε με την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο!

MacBook Pro & iMac
Οι φήμες θέλουν αναβάθμιση στο MacBook Pro, και μάλιστα ορισμένες από αυτές, εκτός από ανανέωση στην απόδοση με νέους ίσως επεξεργαστές, μιλάνε και για οθόνες με τεχνολογία LED κάτι για το οποίο αναφέρθηκε ο Steve Jobs στην περιβαλλοντολογική του επιστολή τον περασμένο μήνα. Οι φήμες θέλουν επίσης και αναβαθμισμένους iMac, με μεγαλύτερες οθόνες. Οι τελευταίες πιο extreme τάσεις αναφέρουν και καινούργιο κουτί με brushed metal εμφάνιση. Δεν ξέρω αν θα δούμε τίποτε από τα δύο αλλά θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

iPhone Developers Kit
Μια καινούργια φήμη έρχεται σήμερα περί ενός developers kit που θα διανεμηθεί στο WWDC, για το iPhone και θα μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε εφαρμογές ή ακόμη καλύτερα να μετατρέψουμε τις υπάρχουσες για το iPhone. Δεν είναι και τόσο αμφίβολο αν ή Apple όντως σκοπεύει να ενσωματώσει στο iPhone εφαρμογές τρίτων όπως νομίζω έχει ήδη δηλώσει.

iPhone
Υποθέτω πως θα δούμε μια συνοπτική παρουσίαση του iPhone σε συνδυασμό με κάποια χαρακτηριστικά του Leopard που δεν γνωρίζουμε έως σήμερα. Αφού η ημερομηνία κυκλοφορίας του ανακοινώθηκε, δεν νομίζω πως το keynote θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο iPhone παρά μόνον για τον λόγο που προανάφερα.

Εχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά καιρούς και διάφορες άλλες φήμες που δεν ξέρω αν αξίζουν προσοχής, όπως για παράδειγμα η κατάργηση του Mac mini. Οσον αφορά ιδιαίτερα την κατάργηση του Mac mini έχω ήδη τοποθετηθεί.

Πιστεύω πως δεν πρόκειται να δούμε κάτι άλλο στο WWDC και το keynote του Steve Jobs πλην του Leopard και του iPhone. Βέβαια αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Θεωρώ πως αν έχουμε μια πλήρη παρουσίαση του ολοκληρωμένου Leopard και κάποια καινούργια χαρακτηριστικά του iPhone, τα μεγάλα νέα βρίσκονται ήδη εκεί. Αλλώστε η Apple μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό στις σιωπηλές αναβαθμίσεις, όσον αφορά το hardware. Εκτός κι αν έχει να μας δείξει κάτι σημαντικό όπως έγινε με το iPhone τον περασμένο Ιανουάριο. Από την στιγμή όμως που η Apple δούλευε για το iPhone και έστειλε ακόμη και το Leopard πίσω στους χρόνους, θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είδομεν.

Μην ξεχνάτε πως το keynote θα γίνει στις 11 Ιουνίου την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα Ελλάδος 20:00.

keynote.jpg

φιλε κάτι σχετικό με το θέμα..Από που θα το παρακαλοθήσουμε? (πάντα μεσω Internet). Μου το χε πει κάποτε το αφεντικό μου (που ναι φανατικός της Apple) νομίζω τότε στην παρουσίαση του iPhone ότι το χε δει ζωντανα μεσω ιντερνετ. Εαν ξερει οποιοσδήποτε ας μας παραθέσει παρακαλώ κανένα Link. Αφού δεν θα μπορέσουμε να μαστε εκεί, ας είμαστε εξ αποστάσεως με την κοινότητα :-)

Αγαπητέ φίλε, παλαιότερα είχαν την "κακιά" συνήθεια στην Apple να κάνουν streaming τα keynotes, όχι όμως και τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσεις είναι μέσω blogs & ιστοσελίδων όπου κάνουν live παρουσίαση των τεκταινόμενων στο keynote με κείμενο και φωτογραφίες. Θα σας ενημερώσουμε με τα σχετικά links μέσα στις επόμενες ημέρες σε νέο thread. Το βίντεο με ολόκληρο το keynote ανεβαίνει αργότερα την ίδια ημέρα ή την επόμενη συνήθως στην ιστοσελίδα της Apple.

Εγώ συνηθίζω να το "βλέπω" (text only) στο www.engadget.com

Την επόμενη μέρα φαντάζομαι όι θα είναι στο itunes σαν videopodcast.

(Παρεπιπτόντως προτείνω ανεπιφύλακτα να "κατεβάσετε" το videopodcast της κοινής συνέντευξης Steve Jobs - Bill Gates στο All Things D)

Απάντηση: Re: Τι περιμένουμε να δούμε στο WWDC07

Την επόμενη μέρα φαντάζομαι όι θα είναι στο itunes σαν videopodcast.

Την ίδια μέρα, ώρες αργότερα συνήθως δίνεται ένα λίνκ για streaming όλης της παρουσίασης.
Η beta που θα δωθεί θα είναι η τρίτη (θεωρητικά πάντα) πρίν την τελική golden του Σεπτεμβρίου αν δεν έχουμε άλλες εκπλήξεις.
Γενικά θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τα οποία συζητάμε από τον Ιαν. τόσο για το 10.5 όσο και για το iPhone που πλεόν θα δωθούν όλα τα εργαλεία για τις έπειτα εφαρμογές που θα το κάνουν ανάρπαστο.

Λίγες μέρες μείνανε...

index_leopardpromo.gif