Τι πληρώνουμε στόν ΟΤΕ?

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Πρόσφατα έκανα μιά μεταφορά αριθμού (μαζί με την ADSL 24Μb σύνδεση που είχα) απο το γραφείο μου στο σπίτι (μιάς και λόγο οικονομικής κρίσης το γραφείο και το σπίτι ενσωματώθηκαν σε ένα..)
Στο 134 που έκανα και τήν αίτηση μου είπαν ότι θα χρεωθώ τα έξοδα της μεταφοράς που ανέρχονται σε 30-40 ευρώ (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο) και φυσικά το αποδέχθηκα. Επίσης αγόρασα και έναν router ασύρματο στην τιμή των 35,4 ευρώ σύν ΦΠΑ που παρέλαβα απο το κατάστημα του ΟΤΕ.

Πριν ένα μήνα περίπου μου έρχεται ένας λογαριασμός που αφορούσε την αγορά του router (43 ευρώ περίπου) και ένα ποσό 37,5 ευρώ που αφορούσε την μεταφορά της γραμμής, τον οποίο και πλήρωσα αυθημερόν. Πίστευα ότι με την εξόφληση αυτού του λογαριασμού (τα έξοδα μεταφοράς και την αγορά του router) οτι ο λογαριασμός του διμήνου θα αφορούσε αποκλειστικά την χρήση της γραμμής.Πόσο βαθιά νυχτωμένος είμαι....

Σήμερα παρέλαβα τον κανονικό δίμηνο λογαριασμό και ανοίγοντας τον έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό .Με τηλεφωνική κίνηση της τάξεως των 17,58 ευρώ το τελικό ποσό πληρωμής είναι 295 ευρώ .Δηλαδη τα 275 ευρώ περίπου είναι ΠΑΓΙΑ!!!:eek:

ote11.jpg

ote22.jpg

Προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς με χρεώνουν (λιγάκι δύσκολο όπως θα δείτε και απο τις photo) διαπίστωσα τα εξής

Χρέωση για την μεταφορά

2.2.5 ΤΕΛΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ADSL 34,99 (είχα ADSL απο πριν)
2.2.8 ISDN-BRA-Μεταφορά τηλ.σύνδεσης 44,020
2.2.9 ISDN BRA-Εσωτερική φορητότητα 10,00

Δηλαδή σύνολο 89,01 + 21% ΦΠΑ = 107,70 ευρώ + 37,5 που έχω ήδη πληρώσει = 145,20 ευρώ.

Δηλαδη για την μεταφορά της γραμμής μου με έχουνε χρεώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 145,20 ευρώ και όχι 30-40 που με είχε ενημερώσει η τηλεφωνήτρια του 134 όταν έκανα την τηλεφωνική αίτηση.:furious3:

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ και μάλιστα μπορώ να πώ ότι ακροβατεί στα όρια της εξαπάτησης!!

Έπειτα ανακαλύπτω στον αναλυτικό ότι με έχουνε ξαναχρεώσει τον router!!!
3.4 Εξόφληση αγοράς απο τον ΟΤΕ με παραστατικό 35,4 ευρώ
35,4 + ΦΠΑ 21% = 42,83 ευρώ δηλαδή ο router τον οποίο και πλήρωσα πρίν απο εναν μήνα!
Δεν χωράει ο νούς μου ότι ένας οργανισμός στο μέγεθος του ΟΤΕ δεν προλαβαίνει να ενημερώσει σε διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα την μηχανογράφηση του όσο αφορά λογαριαμούς και οφειλές που έχουν εξοφληθεί.

Προσωπικά εμένα αυτό μου θυμίζει 'μπακαλίστικη' πρακτική του προσπαθώ με δόλο να πληρωθώ ξανά, κάτι το οποίο έχει ξοφληθει ήδη!!

Ας έρθω όμως και στον κύριο λογαριασμό..

Εως τώρα έχουμε και λέμε

107,70 ευρώ η μεταφορά
42,83 ευρώ ο router
21,17 ευρώ οι κλήσεις

σύνολο 171,7 ευρώ

μένει δηλαδή υπόλοιπο 295 - 171,7 = 123,3

Δηλαδή τα πάγια του διμήνου είναι 123,3 ευρώ

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το 134,(γιατί απο τον αναλυτικό μόνο να καταλάβεις τι πληρώνεις δεν μπορείς..) ενημέρωσαν τα εξής

Το πάγια της 24 Mb ADSL είναι 46 ευρώ το δίμηνο (μαζί με ΦΠΑ)
Το πάγια ISDN είναι 38 ευρώ το δίμηνο (μαζί με ΦΠΑ)

Δηλαδή τα πάγια του διμήνου θα έπρεπε να είναι 84 ευρώ ενώ στον λογαριασμό που μου έστειλαν ,εάν φυσικά έκανα σωστούς υπολογισμούς είναι 123,3 ευρώ!
Δηλαδή 40 ευρώ περίπου περισσότερα..

Επίσης στον αναλυτικό όπως θα δείτε υπάρχει και ποσο πληρωμης για ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ
3.3 ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ 0,125 ευρώ
Προσωπικά δεν μου έχει ξανασυμβεί να μου ζητάνε τόκους υπερημερίας για λογαριασμό που δεν είναι ληξηπρόσθεσμος!:worshippy:

Τι να πω..θλίβομαι που εν έτη 2010 ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους συνδομητές του προσπαθώντας με 'μπακαλίστικες' μεθόδους να εκμεταλευτεί την ανάγκη μας για επικοινωνία ,χρησιμοποιώντας μας ώς αιμοδότες της ασύστολης σπατάλης και κατάχρησης που διαπράτουν μέσω του ΟΤΕ τα εκάστοτε στελέχη του.:fahne90:

Οι λογαριασμοί του ΟΤΕ δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να μοιάζουν με της vodafone!Δηλαδή να διέπονται απο πλήρη αδιαφάνεια και ασάφεια, έχοντας μοναδικό σκοπό και στόχο να αποπροσανατολίσουν τον συνδρομητή .Θα έπρεπε να είναι απλοί και ξεκάθαροι και όχι ολόκληρες σελίδες Α4 με διάσκορπους αριθμούς που μοναδικός στόχος τους είναι να προκαλέσουν την σύγχυση του συνδομητή, μετατρέποντας τον σε έναν αφελή αιμοδότη.

Απο το 134 που τους εξέφρασα τα παράπονα μου, δεσμεύτηκαν ότι θα το ελέγξουν και θα επικοινωνήσουνε μαζί μου τις επόμενες 1-2 μέρες .Η κοπέλα πάντως που μίλησα μου ανέφερε ότι κάτι δεν της πάει καλά με τον συγκεκριμένο λογαριασμό.Είδομεν....

Τα 40 επιπλέον ευρώ πρέπει να είναι τα πάγια ADSL μεχρι 23/5/2010 οπως αναφέρεται διότι καταβάλονται προκαταβολικά.

...........

Τι να πω..θλίβομαι που εν έτη 2010 ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους συνδομητές του προσπαθώντας με 'μπακαλίστικες' μεθόδους να εκμεταλευτεί την ανάγκη μας για επικοινωνία ,χρησιμοποιώντας μας ώς αιμοδότες της ασύστολης σπατάλης και κατάχρησης που διαπράτουν μέσω του ΟΤΕ τα εκάστοτε στελέχη του.:fahne90:

Οι λογαριασμοί του ΟΤΕ δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να μοιάζουν με της vodafone!Δηλαδή να διέπονται απο πλήρη αδιαφάνεια και ασάφεια, έχοντας μοναδικό σκοπό και στόχο να αποπροσανατολίσουν τον συνδρομητή .Θα έπρεπε να είναι απλοί και ξεκάθαροι και όχι ολόκληρες σελίδες Α4 με διάσκορπους αριθμούς που μοναδικός στόχος τους είναι να προκαλέσουν την σύγχυση του συνδομητή, μετατρέποντας τον σε έναν αφελή αιμοδότη.

Απο το 134 που τους εξέφρασα τα παράπονα μου, δεσμεύτηκαν ότι θα το ελέγξουν και θα επικοινωνήσουνε μαζί μου τις επόμενες 1-2 μέρες .Η κοπέλα πάντως που μίλησα μου ανέφερε ότι κάτι δεν της πάει καλά με τον συγκεκριμένο λογαριασμό.Είδομεν....

Φίλε μου, ο ΟΤΕ έχει προ πολλού πάψει να θεωρείται δημόσιος φορέας. Ακόμα κι αν κρατάει τον τίτλο αυτό για τυπικούς λόγους, κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες και όσοι μέτοχοι Έλληνες έχουν μείνει. Απώτατος στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός των κερδών, όπως συμβαίνει με όλες τις ιδιωτικές εταιρείες. Δεν ελέγχονται από κανέναν (όποιος παρουσιάζεται ως ελεγκτική αρχή είναι για τα μάτια του κόσμου) και στους πελάτες του θα προσπαθήσει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Αν έχεις κουράγιο να τους κυνηγήσεις, μπορεί να πετύχεις κάτι, αλλά είναι τόσο ψυχοφθόρα η διαδικασία που οι περισσότεροι την παρατάνε.

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
-

Last edited:
Δεν κρατούσες ανοικτό το γραφείο καλύτερα .

Cyta και πάλι Cyta (αν θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ να διαγραφεί) .

Τους πήρα τηλέφωνο να αλλάξω πακέτο , ζητώντας με 18,5 ευρώ 200 λεπτά προς αστικά/υπεραστικά (εννοείτε μαζί με πάγιο και 2mbps) και μου αντιπρότειναν να πάω στα 18,5 ευρώ με 20 λεπτά προς κινητά διότι στο πακέτο των κινητών έχω απεριόριστα αστικά/υπεραστικά :grinning-smiley-043

Από την άλλη το διάστημα αυτό , ο ΟΤΕ προσπαθούσε με τρεις αποστολές λογαριασμών (χρέωσαν πάγια στον πρώτο διότι δεν ενημερώθηκαν από το ανάλογο τμήμα τους ότι έκανα μεταφορά) να μηδενίσει το υπόλοιπό μου .
Μάλιστα ο τελευταίος ήταν 0,50 ευρώ .

Μήπως κάτι τέτοια (και πόσα ακόμη) καλείσαι να πληρώσεις φίλε μου ?

Χαρτί και γραμματόσημο ακριβότερα από τον λογαριασμό

Last edited:
Κι εγώ έβαλα ΟΤΕ πριν λίγους μήνες, με πάγιο 33κάτι ευρώ.. (τηλέφωνο, CONNX 2Mbit και αναγνώριση κλήσεων), και οι κλήσεις μου 3.3 ευρώ (δεν είμαι ποτέ σπίτι)... Ε ο πρώτος λογαριασμός που έλαβα ήταν ύψους 189 ευρώ :D:D:D

Mετά το εγκεφαλικό πήρα τηλέφωνο και με διαβεβαίωσαν ότι εκτός των τελών ενεργοποίησης κλπ, προπλήρωνα και κάποια πάγια επομένων μηνών, και ότι από τον επόμενο θα είναι κανονικά όπως τα ξέρω....

Σίγουρα είναι ψιλοαπαράδεκτο να μην υπάρχει πλήρης σαφήνεια του τί πληρώνεις... αλλά σκεφτείτε ότι υπάρχει και η ΔΕΗ.... :D:D:D

στον ΟΤΕ τα πάγια προπληρώνονται. Οπότε σε κάθε νέα σύνδεση ο πρώτος λογαριασμός περιλαμβάνει (πέραν εφάπαξ χρεώσεων για σύνδεση ή μεταφορ'α ή ενεργοποίηση κλπ.) πάγια για το διάστημα χρήσης (αναδρομικά) και προπληρωμή για το επόμενο δίμηνο. Από το δεύτερο λογαριασμό και μετά ομαλοποιείται η κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι η ανάλυση των εξόδων στο λογαριασμό είναι περίπλοκη. Γαιτί δηλαδή τα ποσά του dsl αναλύονται σε on dls home και dsl ote; Και να ρωτήσω κάτι άλλο. Εξυπηρετεί σε τίποτα άλλο η isdn, πέρα από τη δεύτερη τηλεφωνική γραμμή;

Re: Απάντηση: Τι πληρώνουμε στόν ΟΤΕ?

στον ΟΤΕ τα πάγια προπληρώνονται. Οπότε σε κάθε νέα σύνδεση ο πρώτος λογαριασμός περιλαμβάνει (πέραν εφάπαξ χρεώσεων για σύνδεση ή μεταφορ'α ή ενεργοποίηση κλπ.) πάγια για το διάστημα χρήσης (αναδρομικά) και προπληρωμή για το επόμενο δίμηνο. Από το δεύτερο λογαριασμό και μετά ομαλοποιείται η κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι η ανάλυση των εξόδων στο λογαριασμό είναι περίπλοκη. Γαιτί δηλαδή τα ποσά του dsl αναλύονται σε on dls home και dsl ote; Και να ρωτήσω κάτι άλλο. Εξυπηρετεί σε τίποτα άλλο η isdn, πέρα από τη δεύτερη τηλεφωνική γραμμή;

Μα όταν είχα κάνει την σύνδεση πριν απο δυο χρόνια είχα προπληρώσει!τώρα που έκανα μεταφορά και όχι νέα σύνδεση τι ακριβώς προπληρώνω?Και αν πρέπει να προπληρωσω πάλι η πρώτη προπληρωμή που πήγε??εξαφανίστηκε?

Δυστυχώς άλλα όταν είχα κάνει σύνδεση μόνο ISDN υπήρχε διαθέσιμη για ADSL σύνδεση.

Δυστυχώς άλλα όταν είχα κάνει σύνδεση μόνο ISDN υπήρχε διαθέσιμη για ADSL σύνδεση.

Ακόμα ισχύει αυτό? Λογικά όχι.
Πάντως σίγουρα έχει γίνει λάθος το οποίο λογικά θα διορθωθεί, το είχα πάθει και εγώ.

Κι εγώ έβαλα ΟΤΕ πριν λίγους μήνες, με πάγιο 33κάτι ευρώ.. (τηλέφωνο, CONNX 2Mbit και αναγνώριση κλήσεων), και οι κλήσεις μου 3.3 ευρώ (δεν είμαι ποτέ σπίτι)... Ε ο πρώτος λογαριασμός που έλαβα ήταν ύψους 189 ευρώ :D:D:D

Mετά το εγκεφαλικό πήρα τηλέφωνο και με διαβεβαίωσαν ότι εκτός των τελών ενεργοποίησης κλπ, προπλήρωνα και κάποια πάγια επομένων μηνών, και ότι από τον επόμενο θα είναι κανονικά όπως τα ξέρω....

Σίγουρα είναι ψιλοαπαράδεκτο να μην υπάρχει πλήρης σαφήνεια του τί πληρώνεις... αλλά σκεφτείτε ότι υπάρχει και η ΔΕΗ.... :D:D:D

Κατα βαση κανεις δεν εχει προσεξει ποτε τι γραφει ο λογαριασμος,και λιγοι ειναι αυτοι που εχουν μαθει να τον διαβαζουν...

Φίλε μου, ο ΟΤΕ έχει προ πολλού πάψει να θεωρείται δημόσιος φορέας. Ακόμα κι αν κρατάει τον τίτλο αυτό για τυπικούς λόγους, κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες και όσοι μέτοχοι Έλληνες έχουν μείνει. Απώτατος στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός των κερδών, όπως συμβαίνει με όλες τις ιδιωτικές εταιρείες. Δεν ελέγχονται από κανέναν (όποιος παρουσιάζεται ως ελεγκτική αρχή είναι για τα μάτια του κόσμου) και στους πελάτες του θα προσπαθήσει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Αν έχεις κουράγιο να τους κυνηγήσεις, μπορεί να πετύχεις κάτι, αλλά είναι τόσο ψυχοφθόρα η διαδικασία που οι περισσότεροι την παρατάνε.

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
-

Προσωπικά δεν με απασχολεί εάν είναι ή δεν είναι δημόσιος φορέας.Ειναι όμως η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να επιδεικνύει συμπεριφορά που να προσβάλει την ανθρώπινη λογική και υπόσταση.
Εν μέση τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να μου ζητάει 300 ευρώ μόνο σε πάγια απο μία σύνδεση, επειδή τόλμησα να ζητήσω την μεταφορά της. Είναι προκληκτικά απαράδεκτο!

Ακόμα ισχύει αυτό? Λογικά όχι.
Πάντως σίγουρα έχει γίνει λάθος το οποίο λογικά θα διορθωθεί, το είχα πάθει και εγώ.

Λογικά ισχύει μιας και εάν έπερνα απλή σύνδεση με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε πόρτα ADSL διαθέσιμη (και εγώ το μόνο που χρειαζόμουν βασικά ήταν η ADSL). Βέβαια τώρα πλέον δεν αποκλείω να ήταν ένα διαφημιστικό τους τρυκ για να πάρω τελικά ISDN.

Λάθη απαγορεύονται απο εταιρίες αυτου του βεληνεκούς.Χάνουν την αξιοπιστία τους .Επίσης να αναφέρω ότι πριν κανά χρόνο είχα πάλι λάθος λογαριασμό ,με μικρότερο ποσό (κάπου 30-40 ευρώ παραπάνω) το οποίο αφού το παραδέχθηκαν με έβαλαν να το πληρώσω (απαράδεκτο!) και κατόπιν έγινε πιστωτικό στον επόμενο λογαριασμό.

Δυο λάθη μέσα σε ένα χρόνο?Το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο εσκεμένο λάθος.Δεν μπορεί να γίνει 'λάθος' σε μία πλήρες αυτοματοποιημένη μηχανογράφηση, και ενα ποτέ γίνει ,γιατί ποτέ δεν είναι προς τα κάτω???
Επίσης πόσοι συνδομητές υπαρχουν που δεν τσεκάρουν τον αναλυτικό τους ή ακόμη καλύτερα πόσοι είναι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τον αναλυτικο τους λογαριασμό?Πιστεύω πάρα πολλοί..

Για σκεφτείτε πόσα αντίστοιχα 'λαθάκια' δεν τα πέρνει χαμπάρι ο συνδρομητής..

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τον λογαριασμό του ΟΤΕ αφού έχω φύγει χρόνια από εκεί, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω περί Vodafone: Εχεις myAccount? Εαν όχι να βάλεις. Δεν γνωρίζω άλλη πιο ξεκάθαρη ανάλυση λογαριασμού. Αν βρεις άλλη με τέτοια ανάλυση, σορτάρισμα, αναζήτηση κλπ, να μας το πεις... :worshippy:

attachment.php

Attachments

• log.jpg
    log.jpg
    101.2 KB · Views: 50

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τον λογαριασμό του ΟΤΕ αφού έχω φύγει χρόνια από εκεί, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω περί Vodafone: Εχεις myAccount? Εαν όχι να βάλεις. Δεν γνωρίζω άλλη πιο ξεκάθαρη ανάλυση λογαριασμού. Αν βρεις άλλη με τέτοια ανάλυση, σορτάρισμα, αναζήτηση κλπ, να μας το πεις... :worshippy:

attachment.php

Οχι φίλε μου δεν έχω. Αλλα ούτε μπορώ να έχω μιάς και δεν έχω vodafone.Είχα όμως. Εγώ αναφέρομαι στις 10-15 σελίδες που στέλνει για λογαριασμό που και master οικονομικών να έχεις δεν μπορείς βα βγάλεις άκρη.

Προς ενημέρωση σου λοιπόν, πολλά έχουν αλλάξει, εδώ και αρκετό καιρό... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πληρώνουμε στόν ΟΤΕ?

Λογικά ισχύει μιας και εάν έπερνα απλή σύνδεση με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε πόρτα ADSL διαθέσιμη (και εγώ το μόνο που χρειαζόμουν βασικά ήταν η ADSL). Βέβαια τώρα πλέον δεν αποκλείω να ήταν ένα διαφημιστικό τους τρυκ για να πάρω τελικά ISDN.

Εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν, Νικ. Όταν πήγα να κάνω τη σύνδεση DSL μου είπαν τα ίδια παραμύθια για ''πορτοπαράθυρα''. Το ξεκαθάρισα ότι δεν ήθελα ISDN και με έβαλαν σε λίστα αναμονής μέχρι ν' ανοίξουν οι περιβόητες θύρες. Πέρασε ένας μήνας, πέρασαν δυο, τίποτα...

Ε, μετά πέρασα και 'γω από τον ΟΤΕ και μας άκουσαν μέχρι τη Vodafone που είναι στην πλατεία. Αποτέλεσμα: Μετά από 2 μέρες η γραμμή είχε ενεργοποιηθεί...