Τι προβλημα ειναι αυτο σε plasma τηλεοραση???

satfoxy

Established Member
30 October 2008
125
Ειναι μια sony Wega 42 αρα αγορασμενη πριν απο καμια 8-9 χρονια.
Εχει τωρα κανα 2 μηνες που οταν την ανοιγω και ειναι κρυα παρουσιαζει το προβλημα που φενετε στην φωτογραφια που τραβηξα.
Ειδικα το πρωι ειναι ακομη περισσοτερο.Αλλα μετα απο 40 λεπτα που την ανοιξα καθαριζει και δουλευει κανονικα.Και μαλιστα εχει πολυ καλη εικονα.
Και ρωταω μονο και μονο να ξερω πως λεγεται η βλαβη αυτη.Τι επαθε η τηλεοραση.
Ευχαριστω

dsc01100q.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Χρόνη πλάσμα 9ετών ....και πολύ κράτησε!
Εχω κάτι αντίστοιχο σε 25αρα crt sony ....20ετίας, στην αρχή που την ανοίγω ρολλάρει και φεύγει η εικόνα και ο ήχος αλλά μετά απο ενα 20λεπτό στρώνει!
Λυση δεν βρεθηκε και δεν αξίζει και τον κόπο βέβαια....
Ολες οι βλάβες στις τηλεοράσεις πλέον νομίζω πως λέγονται "πλακέτα"!

Χρόνη πλάσμα 9ετών ....και πολύ κράτησε!
Εχω κάτι αντίστοιχο σε 25αρα crt sony ....20ετίας, στην αρχή που την ανοίγω ρολλάρει και φεύγει η εικόνα και ο ήχος αλλά μετά απο ενα 20λεπτό στρώνει!
Λυση δεν βρεθηκε και δεν αξίζει και τον κόπο βέβαια....
Ολες οι βλάβες στις τηλεοράσεις πλέον νομίζω πως λέγονται "πλακέτα"!

Δηλαδη Γιαννη τα 9 χρονια για τις πρωτης γενιας πλασμα ειναι πολλα χρονια?
Οι νεοτερες πλασμα ποσα χρονια υποθετικα μπορουν να πανε?
Γιατι μονο 9 χρονια ζωη τι καταλαβαμε?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

πλεον ολα εχουν ημερομηνια ληξεως..οπως τα τροφικα και τα φαρμακα ετσι οι συσκευες, τα αυτοκινητα κλπ.

Οι πρώτης γενιάς πλάσμα δεν φημίζονταν για την αξιοπιστία τους, για τις νεότερες....ο χρόνος θα δείξει! Σίγουρα πάντως οι κατασκευαστές δεν θέλουν να τις κρατάμε πολλά χρόνια, όπως άλλωστε και όλα τα λοιπά προιόντα τεχνολογίας...

Ειναι μια sony Wega 42 αρα αγορασμενη πριν απο καμια 8-9 χρονια.
Εχει τωρα κανα 2 μηνες που οταν την ανοιγω και ειναι κρυα παρουσιαζει το προβλημα που φενετε στην φωτογραφια που τραβηξα.
Ειδικα το πρωι ειναι ακομη περισσοτερο.Αλλα μετα απο 40 λεπτα που την ανοιξα καθαριζει και δουλευει κανονικα.Και μαλιστα εχει πολυ καλη εικονα.
Και ρωταω μονο και μονο να ξερω πως λεγεται η βλαβη αυτη.Τι επαθε η τηλεοραση.
Ευχαριστω

dsc01100q.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Σαν υπερθέρμανση των driver μοιάζει... Μάλλον ξεράθηκε η θερμική πάστα μεταξύ τσιπ και ψύκτρας...

παρόμοιο πρόβλημα σε philips.
απλός το δικό μου όταν το ανοίξω είναι παρόμοιο με την sony μετά από 30 min αρχίζει και καθαρίζει όμως όταν στην εικόνα υπάρχει το κόκκινο αφήνει σημάδι
λες να είναι αυτό που αναφέρει ο jl?
αν ναι εύκολο να το εντοπίσουμε να το φτιάξω?

Attachments

• DSC-0000001.jpg
    DSC-0000001.jpg
    47.1 KB · Views: 42
Last edited:
Απάντηση: Re: Τι προβλημα ειναι αυτο σε plasma τηλεοραση???

Η δική μου η 50αρα πηγε μόλις 3,5 χρόνια

Σαν υπερθέρμανση των driver μοιάζει... Μάλλον ξεράθηκε η θερμική πάστα μεταξύ τσιπ και ψύκτρας...

Λες να ειναι ευκολο να διορθωθεί?Δηλαδη ειναι κατι σαν το τσιπ και την ψυκτρα του pc? Μακαρι να ειναι κατι τετοι και να μπορεσω να το διορθωσω.

Re: Απάντηση: Re: Τι προβλημα ειναι αυτο σε plasma τηλεοραση???

Η δική μου η 50αρα πηγε μόλις 3,5 χρόνια

3,5 και μετα τι?Τελος, η παρουσιασε προβλημα σαν τι δικο μου.

Λες να ειναι ευκολο να διορθωθεί?Δηλαδη ειναι κατι σαν το τσιπ και την ψυκτρα του pc? Μακαρι να ειναι κατι τετοι και να μπορεσω να το διορθωσω.

Στα service, σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλάζουν ολόκληρη την πλακέτα, στην οποία εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς τα τσιπ οδήγησης είναι μικρά και καλύπτονται ανά ομάδες από μια ενιαία, μεγάλη ψύκτρα, οπότε η όποια προσπάθεια επιδιόρθωσης καθίσταται δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσματα...

Στα service, σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλάζουν ολόκληρη την πλακέτα, στην οποία εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς τα τσιπ οδήγησης είναι μικρά και καλύπτονται ανά ομάδες από μια ενιαία, μεγάλη ψύκτρα, οπότε η όποια προσπάθεια επιδιόρθωσης καθίσταται δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσματα...

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Οποτε ξαναγυριζω στην προηγουμενη σκεψη...της αγορας νεας τηλεορασης οποτε οι συνθηκες το επιτρεψουν.
Αλλα παλι plasma θα παρω.

Ειναι παρα πολλα για τηλεοραση γενικως.

Σε Sony LCD στα μολις 2.5 χρονια μου εβγαλε πρασινη καθετη γραμμη.