Τί σε 9,5μ2 ??

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Μιας και τα σχέδια άλλαξαν (για τελευταία φορά), αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθεί ένας μικρός χώρος αποκλειστικά για Homecinema και φυσικά και για Audio ακροάσεις. Ο χώρος είναι 2,40 Χ 4,10, η θέση ακρόασης είναι η μία μικρή πλευρά και τα ηχεία και η lcd βρίσκονται ακριβώς στην απέναντι μικρή πλευρά.Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1) Τι ηχεία θα μπορούσα να βάλω σε αυτόν τον χώρο ώστε
α) να απολαμβάνω τα εργάκια μου με ικανοποιητική αίσθηση του μπάσου χωρίς να μπουμάρει?
β) να είναι και πολύ όμορφα στην ακρόαση μουσικής? Ακούω jazz, rock, electronica, r'n'b', trip hop, house.
Υπόψην ότι θα συνοδεύονται από έναν sony str5200es 7 x110w.
Ευχαριστώ πολύ!!

Να συμπληρώσω ότι και 2 ηχεία μου αρκούν για αρχή, σε αυτά τα λεφτά πάντα. Αξιολογώ υψηλότερα τη μουσική από το hc.

Να διατυπώσω αλλιώς την ερώτηση: Σε τόσο μικρό χώρο πιστεύετε καταρχάς ότι χρειάζεται μικρό sub, ή τα ηχεία βάσης τύπου b&w685 π.χ θα αποδώσουν ικανοποιητικά και τις χαμηλές συχνότητες? Κι αν όχι αυτά, έχετε να μου προτείνετε κάτι?

Πιστεύετε ότι τα Indiana Line HC504 ή 505 ή τα Aegis Neo 3 είναι πολύ για τον χώρο αυτό? Αν όχι ποιά θεωρείτε τα καλύτερα?

Θα σου προτεινα να αποφυγεις ηχεια δαπεδου (ακομα και τα πολυ λεπτα) γιατι σε ενα μικρο χωρο θα δυσκολευτεις να τα στησεις σωστα και θα δινουν την εντυπωση οτι ειναι πιο μεγαλα σε ογκο.
Το 685 θα σε καλυψει και απο χαμηλες σε μουσικη.Για ταινιες αγορασε ενα προσιτο μικρο υπογουφερ, απλα για να μην ζοριζεις τα ηχεια σου και θα το απενεργοποιεις οταν ακους μουσικη.

Βασικο για ενα μικρο χωρο αποκλειστικα για ακροασεις, που θα ακους δυνατα ηχους και με αρκετα χαμηλες συχνοτητες, να αποφυγεις τις ανακλασεις και τα μπουμαρισματα. Θα πρεπει να δωσεις καποια χρηματα για να μονωσεις τον χωρο.

Tα 685 ειναι αρκετα πιο μεγαλα σε ογκο και με μεγαλυτερο γουφερ και ισως λογω του βαθους της καμπινας σε δυσκολεψουν λιγο. Ενα ηχειο κοντα στο μεγεθος των usher θα ταιριαζε πιο καλα στο χωρο σου. Θα σου προτεινα να ακουσεις καποιο epos (els8,M5i) που ειναι σε αυτο περιπου το μεγεθος αλλα καλυτερα (για μενα) απο τα usher.

Αν ο προυπολογισμος σου φτανει μεχρι τα 1000, εχεις πολλες καλυτερες επιλογες απο τα 685.

Τα Spendor SA1, εγω θα τα κοιτουσα πολυ καλα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Βρήκα ένα μαγαζί που έχει τις περισσότερες μάρκες που με ενδιαφέρουν : http://www.studiohi-fi.gr/
Ελπίζω να μη θεωρηθεί ως διαφήμιση, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι έχει όλες τις μάρκες που θα ήθελα να ακούσω και γι αυτό το αναφέρω, λόγο ευκολίας για να μη γράφω manualy όλα τα μοντέλα που θέλω.
Εσύ από αυτά που βλέπεις στο site τους έχεις ακούσει κάποια και τί θα μου πρότεινες να ακούσω όταν με το καλό τους επισκεφθώ μες στη βδομάδα? Θα είναι όπως έχω πει και για μουσική και για homecinema, αλλά κυρίως για μουσική.
Έχεις μήπως άποψη για το ποιά θα ταίριαζαν και με τον ενισχυτή μου? Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!

Φίλε VASADA το ξανασκέφτηκα και δεν θα ήθελα να δώσω τελικά πάνω από 700 για 2 ηχεία βάσης... για πρότεινε κάτι άλλο...

Στο συγκεκριμενο μαγαζι ειχα εξυπηρετηθει παρα πολυ καλα, αν και τελικως για αλλους λογους δεν πηρα κατι απο εκει.

Τα EPOS M5i λογικα σου κανουν απο τιμη, ακουσε τα.
Τα 685 τα ειχα και τα θεωρουσα ΟΚ, μεχρι που τα ακουσα σε συγκριση με αλλα, οποτε τα αλλαξα παραυτα.
Απο Β&W μου αρεσαν πολυ τα CM1 και ειναι στην τιμη που θελεις.

Δες και καποιο μικρο ProAc, εχω τα Response 1sc και ειναι εκπληκτικα.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι βασική πηγή της μουσικής μου είναι το pc με καλή κάρτα ήχου βέβαια και υψηλού bitrate mp3 (320kbps). Aυτό σας το λέω γιατί δεν ξέρω αν ένα καθαρά monitor ηχείο ίσως δεν έκανε για εμένα, μιας που θα έβγαζε όλα τα αρνητικά του mp3...τι λέτε? Η μήπως στα 320 kbps δεν παίζει τέτοιο θέμα?

Το καταστημα που αναφερεις εχει τις συσκευες που θελεις και σε επιδειξη (εχει παει φιλος προσφατα) ενω ο ιδιοκτητης ειναι ενας ευγενεσταστος ανθρωπος που πραγματικα θελει να βηθησει πρωτα και μετα να πουλησει (εχω εμπειρια απο το καταστημα και εγω). Φυσιακ θα ακουσεις και αλλα απο αυτα που σου προτεινα και θα αποφασισεις.

Οσο ανεβαινει το bitrate τοσο το καλυτερο, αλλα ο ηχος ενος καλου cdplayer που παιζει ασυμπιεστο υλικο, απεχει αρκετα απο την οποια καρτα ηχου χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα ακους καλα και ετσι.

Σε ευχαριστώ πολύ Τάσο, θα πάω την Τρίτη μάλλον κι ελπίζω να καταλήξω επιτέλους...3 μήνες ψάχνω!

πάντως σε 9.5 τετραγωνικά ένα καλοσχεδιασμένο 6.5άρι γούφερ σε κάπου 20-30 λίτρα καμπίνα είναι μιά χαρά...
Εγώ με τέτοια παίζω ακριβώς σε 9.5 τετραγωνικά.
Γιά sub δεν θα το πρότεινα, λόγω μικρής διάστασης στο χώρο...
Πιστεύω ότι σε τέτοιο χώρο κάτω από τους 40 κύκλους δεν γίνεται.

συγκεκριμένο όχι
ούτε σου λέω να μπείς σε διαδικασία diy.

απλά δες σε τέτοια σχεδίαση.
μικρός όγκος έως μικρομεσαίος σε λίτρα και μονάδα γούφερ το πολύ 8άρι.

Θεωρώ ότι είναι ικανά να φορτίσουν επαρκώς τον χώρο.
Εγώ ποτέ δεν ένοιωσα ανάγκη sub.
Εχε ύπόψη ότι ένας χώρος, "αντέχει" μέχρι συγκεκριμένες συχνότητες.
Δεν γίνεται στα 10 τμ να βάλεις 20 hz...

Κάποιες άλλες προτάσεις που μου έχουν γίνει πάντως, αφορούν ηχεία μικρά monitor ακόμα και με 5'' γούφερ. Πιστεύεις ότι είναι λίγο, έστω και για 10τ.μ. μόνο? Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου και γενικά από όλους παιδιά, σας ευχαριστώ!