Τι σημαινει οταν κολλαει το cd?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Μετα απο πολλα χρονια για πρωτη φορα σημερα μου κολλησε ενα dvd που χρησιμοποιω για πηγη:furious3:. Οταν λεω κολλησε εννοω οπως κολλαει ο δισκος στο πικαπ...η συσκευη ειναι pioneer 656a (universal). Μπορει να θελει απλα καθαρισμα η κεφαλη του η ν' αρχισω να ψαχνω γι αλλα?
Και σε περιπτωση που απλα θελει καθαρισμα, αυτο πως ακριβως γινεται?
Mε κατι cd που εχω δει με βουρτσακια η καπως αλλιως?:nounder:

...κολλανε ολα τα cd"s η μονο καποιο...μπορει να ειναι και βρωμια στη κεφαλή....ανοιγεις τη συσκευη και με ειδικο πανακι και υγρο καθαριζεις τη κεφαλή,μπορεις να τα βρεις σε καταστημα με φωτογραφικά ειδη....ειναι τα ιδια με τα καθαριστικά των φακων...ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος,καθαριστικά τυπου cd με βουρτσα η κατι παρομοιο δεν εχω δει.
Αν ειναι Pioneer universal player δεν πιστευω να εχει αναστροφο μηχανισμο αναγνωσης (stable platter),στο λεω γιατι τοτε ειναι δυσκολη η προσβαση στη κεφαλή του laser...οποτε αστο για το service.
...αποτι βλεπω στη φωτο εχει απλο μηχανισμό,νομίζω οτι μπορεις να εχεις προσβαση στη κεφαλή,οποτε το επιχειρεις μονος το καθαρισμα και βλέπεις.Το πιο σημαντικό,καθαρισε πρωτα το dvd που κολλαει και μετά ταλλα...
http://audiopraise.com/img/Pioneer_DV-656A_1.jpg

Last edited:
Καλημερα Μιχαλη και σ' ευχαριστω πολυ.

Τωρα να σας πω οτι μετα απο το προαναφερθεν γεγονος και παιζοντας ενα δισκακι mp3 ξαφνικα σταματησε και κολλησε τελειως αλλα αυτη τη φορα οταν λεω κολλησε εννοω πως οτι κουμπι κι αν παταγα δεν αντιδρουσε...ουτε play ουτε open ουτε off... και μετα απο πολλα πατηματα κουμπιων επιτελους εκλεισε (πανω που ημουν ετοιμος να του τραβηξω το καλωδιο απ το ρευμα).

Αφου λοιπον το αφησα για 5 λεπτα, το ξανανοιξα και επαιζε κανονικα...

Θα τρελλαθουμε δηλαδη...:BDGBGDB55:

Καλημερα Διαμαντη,
Δυσκολευουν τα πράγματα αποτι ακουω....
Τελος παντων μπορει η βλαβη να ειναι οντως απλη και εννοω βρωμιά στη κεφαλή laser,ριξε μια ματια εδώ http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.AMA00006... ειναι καθαριστικο κεφαλής πολυ φτηνό,δοκιμασε το..και βλεπεις
Απο την αλλη μπορει να θέλει και service....
Ενας πολυ αξιολογος service-man ειναι ο Κος Αναγωστοπουλος Δημητρης στη Καλλιθέα τηλ. 210-9513282...εκτος και αν θελεις να το πας στην αντιπροσωπεια...Intersys..
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Γεια μας.

Παιδια ευχαριστω, δε θυμαμαι καλα αλλα μαλλον καπου πρεπει να υπαρχει ενα τετοιο καθαριστικο cd. Ελπιζω να το βρω...και θα σας πω.-bye-

Απλα δεν πιστευω αυτα τα καθαριστικα cd (ειναι αυτα με το βουρτσακι που ελεγα) να κανουν ζημια στην κεφαλη.

Last edited:
Λοιπον βρηκα το καθαριστικο cd με το βουρτσακι και το εβαλα. Τωρα ελπιζω να γυρισε καποιες στροφες και να καθαρισε λιγο γιατι εδειχνε μια ... δυσκολια στο να το ... διαβασει.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι λετε να φταιει που βαραει 5-6 ωρες ασταματητα καθε μερα (για να στρωνουν ενισχυτης και ηχεια)?

Τεσπα για την ωρα παιζει κανονικα χωρις προβλημα ενα dvd audio, αντε να δουμε τι καναμε...:BDGBGDB55:.