Tι Switch?

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,357
Homeless
Χρειάζομαι ένα switch 5 θέσεων αξιόπιστο το οποίο να υποστηρίζει όλα τα πρωτοκολλά b g n το οποίο θα μπει στο σαλόνι μου και πάνω του θα μπει ενισχυτής HTPC δορυφορικός δέκτης και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον. Το modem-router που έχω είναι ένα Linksys Wag 200 PSTN. Δεν ξερω εάν τίθεται κάποιο θέμα συμβατότητας απλά το αναφέρω. Μεχρι 100 ευρω max

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

O router Που έχει έχει και ασύρματο και έχει και ενσωματωμένο switch με 4 πόρτες.Γιατί θες να πάρεις κι άλλο switch?

Με 25 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα απλό και αξιόπιστο 5πορτο της 3com και περίπου στα ίδια λεφτά ένα linksys.

Θα σου πω. Καταρχήν το ασύρματο έχει κάποιο πρόβλημα και δεν δίνει καλό σήμα γιατί παρεμβάλλονται οικιακές συσκευές όπως φούρνος μικροκυμάτων και ψυγείο ετσι το σημα ειναι πολυ αδύνατο. Και φυσικά μόνο με wifi δεν καλύπτομαι γιατί όλες οι συσκευές που θα συνδέσω δεν είναι wifi. Δυνατότητα να μπει το Modem κάπου αλλού δεν υπάρχει. Να φανταστείς ότι στο σαλόνι δεν υπάρχει καν τηλεφωνική μπριζα. Επειδή δεν μπόρεσα να το λύσω αυτό το θέμα τράβηξα ένα καλώδιο από το δωμάτιο που βρίσκεται το modem στο σαλόνι. Μιλάμε για 20 μετρά καλώδιο. Το να τραβήξω κι αλλά καλώδια είναι μεγάλο μανίκι και θα γεμίσει και καλώδια το σπίτι εκτός των άλλων. Οποτε μοναδική λύση είναι το switch.

Last edited:
Χρειάζομαι ένα switch 5 θέσεων αξιόπιστο το οποίο να υποστηρίζει όλα τα πρωτοκολλά b g n το οποίο θα μπει στο σαλόνι μου και πάνω του θα μπει ενισχυτής HTPC δορυφορικός δέκτης και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον. Το modem-router που έχω είναι ένα Linksys Wag 200 PSTN. Δεν ξερω εάν τίθεται κάποιο θέμα συμβατότητας απλά το αναφέρω. Μεχρι 100 ευρω max

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με μπέρδεψες. Θέλεις 5 port Ethernet switch (10/100 ή 10/100/1000 Ethernet) ή Wireless Access Point το οποίο να υποστηρίζει τα b g n?

Με μπέρδεψες. Θέλεις 5 port Ethernet switch (10/100 ή 10/100/1000 Ethernet) ή Wireless Access Point το οποίο να υποστηρίζει τα b g n?

Μάλλον Ethernet Switch χρειάζεται αφού έχει τραβήξει καλώδιο και έχει μπλέξει το θέμα με τα 801.11b/g κλπ των ασύρματων δικτύων.

Μιας και δεν θα σκοτώσεις το θηρίο είναι καλό ένα σαν αυτό που πρότεινε ο Δημήτρης ή πχ ένα Zyxel ES-108. Μικρό με 8 Ports αλλά όχι 1GB.

Ολα αυτά είναι φθηνά και αν χαλάσει το πετάς και αγοράζεις άλλο.

Κι εγώ αυτό φαντάστηκα, αλλά είπα να ρωτήσω..

Λοιπόν, θέματα συμβατότητας δεν υπάρχουν. Απλά εγώ θα πρότεινα Gigabit Ethernet 8 port, μιας και είναι πλέον αρκετά οικονομικά (από ~40 ), και πολύ πιο αποτελεσματικά αν διακινείς υλικό HD. Οι παραπάνω πόρτες δεν θα πάνε χαμένες, πίστεψέ με..

αν μετακινούνται HD αρχεία, 1000άρι και μόνο... θα κανουν περίπου το 1/5 του χρόνου...

Κι εγώ αυτό φαντάστηκα, αλλά είπα να ρωτήσω..

Λοιπόν, θέματα συμβατότητας δεν υπάρχουν. Απλά εγώ θα πρότεινα Gigabit Ethernet 8 port, μιας και είναι πλέον αρκετά οικονομικά (από ~40 ), και πολύ πιο αποτελεσματικά αν διακινείς υλικό HD. Οι παραπάνω πόρτες δεν θα πάνε χαμένες, πίστεψέ με..

Ναι ειπα να παρω gigabιt τελικα :a0210:

Μαλιστα αποφασισα να παρω αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615053

Βέβαια το modem router μου ειναι 100mbit αλλα σκεφτομαι συντομα να το αναβαθμίσω σε 1000