Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.

by proxy

AVClub Addicted Member
29 April 2011
2,571
Προτελευταία μέρα της χρονιάς και τελευταία μάλλον δημοσκόπηση που δημοσιεύεται. Στο Βήμα της Κυριακής και αναδημοσιεύεται στο in.gr. H χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση εκτινασσόμενος από το 4% στο 27%. Όμως και παρά το ότι αυτή τρικολόρε κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εφαρμόσει πολιτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα της εθνικής και υπερεθνικής ελίτ και όχι φυσικά των απλών ψηφοφόρων της, η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένη εκεί. Μετά την λαίλαπα της νεοδημοκρατικής ακροδεξιάς, θα περίμενε κανείς ότι το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις θα έφτανε το 40% στην χειρότερη περίπτωση.

Αντιγράφω από το in.gr: «….. το 77,3% των πολιτών είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη μέχρι στιγμής πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης. Αντιστοίχως, όμως, το 79,3% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 58,6% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση, έναντι 28,3% που θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε νέες εκλογές.
Παράλληλα, το 43,6% θεωρεί μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας, έναντι 33,5% που θεωρεί ότι καταλληλότερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Στη «μονομαχία» Σαμαρά-Τσίπρα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 46% συγκεντρώνει ο σημερινός πρωθυπουργός έναντι 31,4% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το 20,1% απαντά «κανένας από τους δύο».
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%....»

Τι διάολο συμβαίνει ; Πως είναι δυνατόν το μέγιστο τμήμα του πληθυσμού να είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα το ίδιο ανικανοποίητο από τον ΣΥΡΙΖΑ ; Τι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Κάνει κάτι λάθος ; Τον προβληματισμό αυτό για τα χαμηλά ποσοστά τον εκφράζει σήμερα στην "Αυγή" και ο Δημήτρης Χρήστου. Εμείς εδώ τι άποψη έχουμε ;

Απλά....

Ο κόσμος θέλει να ξαναγυρίσει στο <2008.......και πρέπει να διαλέξει τον εύκολο δρόμο(δεξιά και "κέντρο") ή τον δύσκολο(?)....

Πολυ απλα ....
η συνθηματικη πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πειθει κανεναν.
Εμειναν ελαχιστοι παρανοικοι που να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι υπαρχει τριτος δρομος.

Ποναει πολυ τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθει οτι ο λαος τον χρησιμοποιησε (το 27%)
για να περασει μυνημα "καπου αλλου" .... και οχι για να τον κανει κυβερνηση.
Αλλωστε (ο λαος ο παμπονηρος) ξερει οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν μπορουν να
κατσουν στο ιδιο τραπεζι. Οποτε ..... τι να φοβηθει ? ......

Η δικη μου η αποψη ειναι οτι τον ΣΥΡΙΖΑ τον εβλαψε ανεπανορθωτα η πολυφωνια,και ενιοτε βαβελ,των στελεχων του.Οι καλες προθεσεις δεν αρκουν απο μονες τους..Ο κοσμος εχει φτασει σε σημεια να περιμενει Μεσσίες,δεν ενδιαφερεται για πολιτικους σχηματισμους.Εξ'αλλου η τροϊκα εσωτερικου εχει υψωσει το λαβαρο της "σωτηριας" συνεπικουρουμενη απο τα μμε.Με την επωδο οτι "τα χειροτερα περασαν,ερχεται η ανακαμψη" γιατι να ασχοληθει ο καθε ενας με αλλες λυσεις..
Δεν ξερω αν παρακολουθεις αγαπητε by proxy καθολου πρωινη ζωνη,εγω βλεπω αρκετες μερες Τσαπανιδου.Ε,απεναντι στους θρασεις βρυκολακες της συνκυβερνησης,Παγκαλους,Μανδραβεληδες,Ντινοπουλους κτλ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατασσει συμπαθητικες,πλην ομως λιμες στα ματια του ποπολου φυσιογνωμιες,οπως Βαρεμενος,Δουρου κτλ..Γατακια δηλαδη.
Ο συριζα πασχει απο πολιτικο τσαμπουκα,που θα σπασει το μαφιοζικο τσαμπουκα των αποκτηνωμενων εξ'επαγγελματος πολιτικαντηδων.

Πολυ απλα ....
η συνθηματικη πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πειθει κανεναν.
Εμειναν ελαχιστοι παρανοικοι που να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι υπαρχει τριτος δρομος.

Ποναει πολυ τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθει οτι ο λαος τον χρησιμοποιησε (το 27%)
για να περασει μυνημα "καπου αλλου" .... και οχι για να τον κανει κυβερνηση.
Αλλωστε (ο λαος ο παμπονηρος) ξερει οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν μπορουν να
κατσουν στο ιδιο τραπεζι. Οποτε ..... τι να φοβηθει ? ......

Ποιος είναι ο τρίτος δρόμος??? Ο ΣΥΡΙΖΑ οτι έχει πει άπειρες φορές οτι το 27% δεν ξύπνησε μια μέρα και έγινε "αριστερό".....άρα δεν το "πειράζει" απλά το χρησιμοποιεί και αυτός για να ανέβει στην κυβέρνηση. Το πόπολο ποτέ δεν θέλησε να συγκρουστεί.... Ούτε τώρα θα γίνει....

Και μην κρίνετε με την πρόθεση ψήφου αλλά με την αναγωγή.....

Η δικη μου η αποψη ειναι οτι τον ΣΥΡΙΖΑ τον εβλαψε ανεπανορθωτα η πολυφωνια,και ενιοτε βαβελ,των στελεχων του.Οι καλες προθεσεις δεν αρκουν απο μονες τους..Ο κοσμος εχει φτασει σε σημεια να περιμενει Μεσσίες,δεν ενδιαφερεται για πολιτικους σχηματισμους.Εξ'αλλου η τροϊκα εσωτερικου εχει υψωσει το λαβαρο της "σωτηριας" συνεπικουρουμενη απο τα μμε.Με την επωδο οτι "τα χειροτερα περασαν,ερχεται η ανακαμψη" γιατι να ασχοληθει ο καθε ενας με αλλες λυσεις..
Δεν ξερω αν παρακολουθεις αγαπητε by proxy καθολου πρωινη ζωνη,εγω βλεπω αρκετες μερες Τσαπανιδου.Ε,απεναντι στους θρασεις βρυκολακες της συνκυβερνησης,Παγκαλους,Μανδραβεληδες,Ντινοπουλους κτλ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατασσει συμπαθητικες,πλην ομως λιμες στα ματια του ποπολου φυσιογνωμιες,οπως Βαρεμενος,Δουρου κτλ..Γατακια δηλαδη.
Ο συριζα πασχει απο πολιτικο τσαμπουκα,που θα σπασει το μαφιοζικο τσαμπουκα των αποκτηνωμενων εξ'επαγγελματος πολιτικαντηδων.

Ισως η πιό κοντινή στην πραγματικότητα άποψη, η οποία με βρίσκει και απόλυτα σύμφωνο. Διαβάζω - όχι καθημερινά βέβαια - ΑΥΓΗ, ενημερώνομαι από διαδίκτυο, άλλα έντυπα μέσα, παρακολουθώ όμως ελάχιστη τηλεόραση με "πολιτικές" συζητήσεις και ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς πρεσβεύει και τι σκοπεύει να κάνει.

Ετσι είναι....

Αν δεν σπάσεις αυγά......

Η πολυφωνια ειναι καλο πραγμα .... δειχνει ζυμωση αποψεων.
ΟΜΩΣ, στο τελος ΕΝΑΣ πρεπει να παρει την αποφαση (και να επωμιστει και το πολιτικο κοστος).
Ο Αλεξης ειναι πολυ παρεϊτσας οταν ειναι να τριξει τα δοντια ΜΕΣΑ στο κομμα.
Δεν κρατιεται ετσι ενα κομμα του 27% ( ...... μονο φοιτητικη μαζωξη ! )

Τι διάολο συμβαίνει ; Πως είναι δυνατόν το μέγιστο τμήμα του πληθυσμού να είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα το ίδιο ανικανοποίητο από τον ΣΥΡΙΖΑ ; Τι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Κάνει κάτι λάθος ; Τον προβληματισμό αυτό για τα χαμηλά ποσοστά τον εκφράζει σήμερα στην "Αυγή" και ο Δημήτρης Χρήστου. Εμείς εδώ τι άποψη έχουμε ;

Ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα κάνει όταν βγεί κυβέρνηση; Εγώ πάντως μόνο γενικολογιες έχω διαβάσει. Αυτό που βλέπω είναι ακόμη μια φορά η λογική του ώριμου φρουτου. Απέτυχε ο Σαμαράς, θα δοκιμάσει και ο Τσιπρας. Συμφωνώ κι εγώ στη λογική αυτή, αλλά ταυτόχρονα δεν μου δίνει και καμιά εμπιστοσύνη ότι ο Τσιπρας θα τα καταφέρει καλύτερα. Απλώς δεν υπάρχει πλέον καμιά άλλη επιλογή...

Καλή η πολυφωνία ενός κόμματος αλλά τον απλό κόσμο τον φοβίζει / αποπροσανατολίζει (μη χάσει και τα ελάχιστα που του έχουν απομείνει).

Κατά ένα μικρό ποσοστό είναι και θέμα ηγέτη (μαζί με 4-5 ισχυρά και σοβαρά στελέχη).

Από την άλλη μεριά, πάλι, μας ενοχλεί η πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας ενοχλεί και η μονοφωνία των άλλων κομμάτων, με τους βουλευτές σε αγαστή σύμπνοια να ψηφίζουν μονοκούκι ό,τι τους πεί ο αρχηγός. Υπάρχουν κάποια όρια που η πολυφωνία γίνεται ενοχλητική και κάποια άλλα που γίνεται ενοχλητική η μονοφωνία;

Απλά....

Ο κόσμος θέλει να ξαναγυρίσει στο <2008.......και πρέπει να διαλέξει τον εύκολο δρόμο(δεξιά και "κέντρο") ή τον δύσκολο(?)....

Αυτό ακριβώς! Δεν υπάρχει επιστροφή στο 2008. Όμως κανείς δεν φαίνεται να έχει ενα συγκεκριμενο σεναριο για το φτωχό μας μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς καταδικάζει διάφορα. Και καλά κάνει. Όμως στην τελική χρειάζεται συγκεκριμενο όραμα για το μέλλον.

Ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα κάνει όταν βγεί κυβέρνηση; Εγώ πάντως μόνο γενικολογιες έχω διαβάσει. Αυτό που βλέπω είναι ακόμη μια φορά η λογική του ώριμου φρουτου. Απέτυχε ο Σαμαράς, θα δοκιμάσει και ο Τσιπρας. Συμφωνώ κι εγώ στη λογική αυτή, αλλά ταυτόχρονα δεν μου δίνει και καμιά εμπιστοσύνη ότι ο Τσιπρας θα τα καταφέρει καλύτερα. Απλώς δεν υπάρχει πλέον καμιά άλλη επιλογή...

Βασικά είναι η θεωρία του "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" που κρατά δέσμιο της τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάει πιό αριστερά, ή αν μείνει συνεπής στην αριστερή πολιτική - όπως θέλουν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του - δεν θα γίνει κυβέρνηση. Αν πάει πιό δεξιά - όπως θέλουν οι λοιποί, πλην ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόροι- θα του φύγουν ενδεχομένως οι πιό αριστεροί

Βασικά είναι η θεωρία του "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" που κρατά δέσμιο της τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάει πιό αριστερά, ή αν μείνει συνεπής στην αριστερή πολιτική - όπως θέλουν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του - δεν θα γίνει κυβέρνηση. Αν πάει πιό δεξιά - όπως θέλουν οι λοιποί, πλην ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόροι- θα του φύγουν ενδεχομένως οι πιό αριστεροί

Τι σημαίνει αριστερά δεξιά;;;;

Εγώ βλέπω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με ΟΛΟΥΣ! Και με τούς φαρμακοποιους, και με τούς ΔΥ, και με τούς ταξιτζήδες, και με τούς εφοπλιστές, και με τούς υπαλλήλους της Βουλής, και με τούς αστυνομικους που μειωνεται ο μισθός τους!!!

Last edited:
Αυτό ακριβώς! Δεν υπάρχει επιστροφή στο 2008. Όμως κανείς δεν φαίνεται να έχει ενα συγκεκριμενο σεναριο για το φτωχό μας μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς καταδικάζει διάφορα. Και καλά κάνει. Όμως στην τελική χρειάζεται συγκεκριμενο όραμα για το μέλλον.

Διαχρονικά αυτός ο έρημος λαός διάλεγε τα εύκολα...(μιλάω για την πλειοψηφία)..... Έτσι και τώρα.... Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να δώσει προοπτική, όραμα και ελπίδα....στο πόπολο γιατί αλλιώς θα χαθεί και αυτός και μαζί του "πολλά" πράγματα....

Έχει αναφέρει κάποια πράγματα και σε δημόσιες συγκεντρώσεις απο όσο γνωρίζω, αλλά θέλει balls η διακυβέρνηση......

Θα συμφωνήσω μαζί σου....

Τι σημαίνει αριστερά δεξιά;;;;

ελπίζω να μην ρωτάς πάλι γενικώς. Εχει απαντηθεί το θέμα.
Εγώ βλέπω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με ΟΛΟΥΣ! Και με τούς φαρμακοποιους, και με τούς ΔΥ, και με τούς ταξιτζήδες, και με τούς εφοπλιστές, και με τούς υπαλλήλους της Βουλής, και με τούς αστυνομικους που μειωνεται ο μισθός τους!!!

Αρα είναι κεντρώος. Ευκαιρία Νικο να γίνεις ψηφοφόρος του.:2thumb22sup:

Αρα είναι κεντρώος. Ευκαιρία Νικο να γίνεις ψηφοφόρος του.:2thumb22sup:

Ε, μα σφού είναι με όλους είναι και με μένα! Σωστά;;; :)

Πάντως στα σοβαρά τώρα, γιατί το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρο, αν είσαι με όλους δεν είσαι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Δεν είναι κέντρο μια τέτοια σούπα, είναι οπορτουνισμος. Απο όπου και να τσιμπισουμε ψήφους, καλά είναι....

Ε, μα σφού είναι με όλους είναι και με μένα! Σωστά;;; :)

Πάντως στα σοβαρά τώρα, γιατί το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρο, αν είσαι με όλους δεν είσαι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Δεν είναι κέντρο μια τέτοια σούπα, είναι οπορτουνισμος. Απο όπου και να τσιμπισουμε ψήφους, καλά είναι....

εντάξει μωρέ...ίσως είναι η μακρά παράδοση του "κι εσύ δεξιέ πατριώτη" που τρέχει στο DNA του ανανεωτικού χώρου.

Ο συνδικαλισμος ειναι δικοπο μαχαιρι για οποιο κομμα στηριχθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ επανω του.
Μεχρι στιγμης, οι περισσοτεροι συνδικαλιστες καταφευγουν κατω απο την στεγη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι συνδικαλιστες (ετσι οπως τους εζησα εγω) ΔΕΝ ενδιαφερονται για πατριδες και εθνη
(για το συμφερον του συνολου του λαου) αλλα για τα συμφεροντα της σεχτας και του
στενοτατου επαγγελματικου χωρου(-φατριας) που εξυπηρετουν.

Καλη τυχη στον ΣΥΡΙΖΑ .....

Για κέντρο θα έπρεπε να πει: κομμένες οι αδικίες και τα προνόμια. Κομμένες οι συντάξεις απο τα 40, και όσοι τις παίρνουν θα παίρνουν πια 300 εύρω μέχρι τα 65. Κομμενοι όσοι μπήκαν στο δημόσιο απο τη πίσω πόρτα. Φυλακή όσοι κλέβουν. Διόδια και χαρισμάτα σε Μπομπολες και Βαρδινογιαννηδες κομμένα και όσοι τα ψηφισαν φυλακή. Όσοι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρο, φυλακή. Δημόσιοι υπάλληλοι ανώτατος μισθός μέχρι 1500, εκτός απο όσους έχουν διδακτορικο. Πολιτικοί που έκλεψαν, φυλακή. Άμεση βοήθεια στους ανεργους, πιθανόν με κάποια μορφή δημοσίων έργων.

κλπ κλπ κλπ

Για να κανείς ομελετα πρέπει να σπάσεις αυγά. Να δώσεις στο κόσμο ενα όραμα για ενα πιο δίκαιο μέλλον. Φτωχικό μεν, αλλα τουλάχιστον δίκαιο!

Status
Not open for further replies.