Τί σύστημα χρειάζομαι τελικά...;

charlatan

New member
27 November 2008
12
Μιας και είμαι λίγο χαμένος και άσχετος πάνω στο αντικείμενο, θα προσπαθήσω απλά να περιγράψω τις απαιτήσεις μου και θα ζητήσω τη γνώμη σας...

Λοιπόν... Ο χώρος είναι γύρω στα 30-35τμ.
Θέλω ένα σύστημα surround για ταινίες και μουσική.
Μιας και είναι σε πολυκατοικία, δε θα μπορώ να ανεβάζω και πάρα πολύ την ένταση... Παρόλαυτα θέλω να έχει περιθώριο κ να μην χρειάζεται να παίζω
κοντά στο full για να παίξει δυνατούτσικα.

Από ενισχυτές μου αρέσει ο Pioneer ο 920 λόγω μιας συμπάθειας που έχω για την εταιρεία. Επίσης με ενδιαφέρει να μπορώ να ακούω internetικά radio απευθείας χωρίς να συνδέω laptop... Άρα, για να έχουμε και μια βάση, ας θεωρήσουμε δεδομένο τον 920.

Δε δίνω έμφαση στα πίσω ηχεία. Απλά θέλω να υπάρχουν για καμιά ταινιούλα. Θέλω να είναι σχετικά μικρά για να μη δείχνουν άσχημα και να στηρίζονται ψηλά στον τοίχο με βάσεις...

Λόγω έλλειψης χόρου θα ήθελα αν γίνεται να μην βάλω subwoofer... γίνεται?

Το budget είναι γύρω στα 1000-1500.

Ακούω τις προτάσεις σας! :a0210:

Χώρος 30-35 τ.μ. είναι αρκετά μεγάλος, συνεπώς θα πρέπει να προσανατολιστείς σε ηχεία δαπέδου για εμπρός. Το υπογούφερ στις ταινίες είναι απαραίτητο, άρα δεν γίνεται να το αποφύγεις.

Αν έχεις καταλήξει στον VSX-920 ο οποίος κοστίζει περί τα 500 ευρώ, σου μένουν 1000-1100 ευρώ για 5άδα ηχείων + υπογούφερ.

Ρίξε μία ματιά σε αυτά που πρότεινα στον φίλο nickvog.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1394221&postcount=7

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Μετά από ψάξιμο, καταλήγω σε 2 εναλλακτικές λύσεις:

Q Acoustics 2050 [link]

ή

B&W 684 [link]

Για πίσω τα αντίστοιχα "μικρά"...

Τα B&W έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή βέβαια... Αξίζει όμως; Τι χάνω επιλέγοντας τα Q Acoustics;
Και τα 2 έχουν καλά reviews στο whathifi, αν λέει κάτι αυτό. Εσείς τί γνώμη έχετε; Ποιά προτείνετε; Ποιά ταιριάζουν περισσότερο στον Pioneer VSX-920?

:ADFAD2:

Last edited:
Aσε τι λένε τα reviews και πήγαινε στα καταστήματα να ακούσεις μόνος σου. Για κανένα λόγο μην αγοράσεις ηχεία αν πρώτα δεν τα ακούσεις και βασιστείς στα reviews.

Τα B&W είναι παραπάνω μία κατηγορία απ' αυτά που σου πρότεινα. Αν θέλεις να κινηθείς σε υψηλότερα επίπεδα τιμής μπορούν να σου γίνουν και ανάλογες προτάσεις. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να ξεχάσεις τον VSX-920. Είναι λίγος για τα συγκεκριμένα ηχεία, ειδικά για τα 684.

Δυστυχώς Θεσσαλονίκη απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει μαγαζί με ποικιλλία που να μπορώ να ακούσω ηχεία...

Άρα με τα 684 θα πρέπει αυτόματα να ανεβώ και σε ενισχυτή, άρα το budget εκτοξέυεται.

Να καταλήξω στα Q Acoustics δηλαδή...;;;

συγνωμη που μπαινω και εγω στη μεση αλλα ηθελα να ρωτησω κατι πανω στο θεμα. σε ενα σαλονι που ειναι ενιαιο με τραπεζαρια και αλλα... περίπου 70-80 τετραγωνικα υπάρχει λυση ? τυχαινει ο χωρος να ειναι ενιαιος και αρα τεραστιος για home cinema και αναρωτιεμαι αν υπάρχει σύστημα που ν γεμίσει το χωρο και ποιο ειναι αυτο.

Τι να εξηγήσω βρε; Εξαρτάται απ' το budget σου. Αν θέλεις να γεμίσεις χώρο 50 τ.μ. και διαθέτεις π.χ. 1.500 ευρώ για ενισχυτή + ηχεία, θα σου πω απλά ότι δεν γίνεται. Αν μπορείς να διαθέσεις τα διπλάσια, σίγουρα υπάρχουν λύσεις.

χαχαχαχ. αυτο λεω.... για πες ποιες οι λυσεις μου . απο εταιριες ? λεω να ξεκινησω με ενισχυτη μιας και εχω μια σειρα ηχειων που μπορω να κοτσαρω πανω για αρχη. και μετα παίρνω και τα ηχεία. αλλα πες μου μαρκες κτλ να εχω υπόψιν μου για ηχεια. για ενιχυτη μπορουμε να μιλησουμε πιο συγκεκριμένα μιας και οπου ναναι θα παρω εναν.

ποσα watt ηχεια θα πρεπει να ειναι το καθενα για να γεμισω ? θελω επιδαπεδια σιγουρα, ε?

χαχαχαχ. αυτο λεω.... για πες ποιες οι λυσεις μου . απο εταιριες ? λεω να ξεκινησω με ενισχυτη μιας και εχω μια σειρα ηχειων που μπορω να κοτσαρω πανω για αρχη. και μετα παίρνω και τα ηχεία. αλλα πες μου μαρκες κτλ να εχω υπόψιν μου για ηχεια. για ενιχυτη μπορουμε να μιλησουμε πιο συγκεκριμένα μιας και οπου ναναι θα παρω εναν.

ποσα watt ηχεια θα πρεπει να ειναι το καθενα για να γεμισω ? θελω επιδαπεδια σιγουρα, ε?

Καλησπέρα!

Βλέπω πως αναζητάτε ηχεία που να μπορούν να «γεμίσουν» πολλά τετραγωνικά και νομίζω πως έχω τη λύση που ψάχνετε.

Και λέτε πως έχετε και κάτι παλιά ηχεία... χμμμμ... :rolleyes:

Λοιπόν, θα μπω κατευθείαν στο ψητό! :D

Για να γεμίσετε το χώρο σας με ρεαλιστικό ήχο και σε ρεαλιστικές στάθμες, θέλετε τουλάχιστον ένα ζευγάρι όπως τα ΤΧ-Τ2SE. Βάσει προδιαγραφών ΤΗΧ Ultra2, τα Τ2SE έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν ένα χώρο 85 κυβικών μέτρων.

Για την απόδοσή τους θα μπορούσα να γράψω οτιδήποτε :chinese:, αλλά αντίθετα, σας προσκαλώ να έρθετε να τα ακούσετε, αφού κλείσουμε ένα ραντεβού. Όσο για τα παλιά σας ηχεία, δείτε και αυτό [ Πρόσκληση Απόσυρσης ]. Ενδεχομένως να καταλήξετε στην πλέον συμφέρουσα λύση που ψάχνατε.

Να είστε καλά! -bye-

Και πάλι καλησπέρα!

Σε συνέχεια του παραπάνω, σημειώνω πως το σχετικό link για την Πρόσκληση Απόσυρσης έχει αλλάξει. Μετά από τις πρώτες αιτήσεις απόσυρσης που λάβαμε, δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική φόρμα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Το link στο οποίο κατευθύνεστε πλέον, είναι αυτό [ Πρόταση Απόσυρσης ]