Tι ταιρίαζει με αυτά;

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Αρχίζω να σχεδιάζω το ηχητικό μέρος του home cinema που θα βάλω στο υπόγειο του σπιτιού που φτιάχνω στο νησί μου.

Λοιπόν τα Βose 901 IV που έδινα θα είναι τα L-R. Έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για όποιον δεν τα ξέρει ή δεν τα θυμάται:

1. Ο ήχος είναι ανακλώμενος κατά τα 8/9 (σε κάθε ηχείο 8 μεγάφωνα κυττάνε πίσω και ένα μπροστά). Άρα η τοποθέτηση θέλει προσοχή και η στερεοφωνική εικόνα δύσκολα βγαίνει καθαρή. Για δεξί-αριστερό όμως σε ταινίες πρέπει να είναι καλά.

2. Δεν έχουν crossover ενώ είναι πλήρους φάσματος. Μπάσα βγάζουν χρησιμοποιώντας την επιφάνεια των 9 μεγαφώνων σε συνδυασμό με έντονο σήκωμα των πρίμων και μπάσων με δικό τους ισοσταθμιστή που παρεμβάλλεται μεταξύ προενισχυτή και τελικού.

Ο AV/Receiver θα είναι ένας Pioneer 916, αλλά τα Bose θα ενισχύονται από τον τελικό Sanyo Plus P55. Το κεντρικό και τα περιφερειακά από τον Pioneer.

Για περιφερειακά τα Klipsch RS-25 που ήδη πήρα. Όπως τα διάβασα, για περιφερειακά κάνουν (ενώ δεν κάνουν για κύρια και για μουσική). Η πρώτη ακρόαση επειβεβαιώνει την άποψη που σχημάτισα από αυτά που διάβασα στο internet. Ελπίζω να ταιριάζουν με τα Bose.

Για κεντρικό μου περισσεύεί ένα Wharfedale Diamond 8.0 αλλά και το βρίσκω μέτριο σαν κεντρικό και είναι άλλη σχολή (Αγγλική). Το Klipsch PV-1 που έχω στο σπίτι μου στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερο. Επίσης μου άρεσε το Dali Center. Τι νομίζετε για το Klipsch RC-62 ή RC-52;

Για subwoofer σκέφτομαι το Klipsch KSW-10 που έχω... Καμμιά άλλη γνώμη;

Ο χώρος, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί η διάταξη θα είναι 5χ7 μέτρα περίπου με αρκετούς λοξούς τοίχους και ανοίγματα πίσω.

Για μουσική θα παίζουν μόνο τα Bose οπότε για τα υπόλοιπα με ενδιαφέρει μόνο η απόδοσή τους στις ταινίες και το δέσιμό τους με τα Bose...

Υ.Γ Αν τα Bose δεν κάνουν θα τα σκοτώσω και θά βάλω τα Acoustic Research AR-28s που έχω στο γραφείο (και είναι ηχεία που μου αρέσουν πάρα-πάρα πολύ).
107.gif

Από λίγα πράγματα που διάβασα τώρα για τα συγκεκριμένα Bose, έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα κάνουν για κυρίως L-R ηχεία.
Για surround, ίσως......
Βέβαια εφόσον τα έχεις, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Βάλτα γιά περιφερειακά, θα πάθεις την πλάκα σου!!!! Το έχω κάνει με ηχεία
φίλου και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό όσων αφορά τα εφέ!!!

Χμμ. Πήρα και τα Klipsch...
Σαν πολύ δεν πάει όμως να βάλω για περιφερειακά τόσο ακριβά ηχεία;
Όταν έλθει η ώρα πάντως θα κάνω πολλές δοκιμές.

Τώρα θα ήθελα να ακούσω τίποτα προτάσεις για κεντρικό που να ταιριάζει με τα παραπάνω. Νομίζω ότι το Wharfedale δεν θα ταιριάζει...

Πολλοί συμφορουμίτες πουλάνε διάφορα κεντρικά και σίγουρα είναι καλύτερα έτσι παρά να πάς σε ένα μαγαζί και να πάρεις ότι σου δώσουνε.

Επίσης με απασχολεί το subwoofer...

τα bose περιφεριακα λεω και γω...
μην υποτιμας το ρολο των σαραουντ πλεον..
οσο για την τριαδα μπροστα γιατι δε δοκιμαζεις αυτα που εχεις ..ο πιονερακος εχει μικροφωνο για ισοσταθμηση? δοκιμασε το και περιμενουμε εντυπωσεις

Απάντηση: Re: Tι ταιρίαζει με αυτά;

Χμμ. Πήρα και τα Klipsch...
Σαν πολύ δεν πάει όμως να βάλω για περιφερειακά τόσο ακριβά ηχεία;
Όταν έλθει η ώρα πάντως θα κάνω πολλές δοκιμές.

Τώρα θα ήθελα να ακούσω τίποτα προτάσεις για κεντρικό που να ταιριάζει με τα παραπάνω. Νομίζω ότι το Wharfedale δεν θα ταιριάζει...

Πολλοί συμφορουμίτες πουλάνε διάφορα κεντρικά και σίγουρα είναι καλύτερα έτσι παρά να πάς σε ένα μαγαζί και να πάρεις ότι σου δώσουνε.

Επίσης με απασχολεί το subwoofer...
Φίλε μου, τίποτε δεν είναι"πολύ"εαν εσύ θέλεις το "πολύ"....γιά παράδειγμα εγω θεωρώ τον περιφερειακό ήχο,αρκετά παραξηγημένο στην κινηματογραφική αλυσίδα ήχου,όμως ο κρίκος αυτός είναι τόσο σημαντικός τελικά που δεν αξίζει να τον αφήνουμε σκουριασμένο...

Re: Απάντηση: Tι ταιρίαζει με αυτά;

τα bose περιφεριακα λεω και γω...
μην υποτιμας το ρολο των σαραουντ πλεον..
οσο για την τριαδα μπροστα γιατι δε δοκιμαζεις αυτα που εχεις ..ο πιονερακος εχει μικροφωνο για ισοσταθμηση? δοκιμασε το και περιμενουμε εντυπωσεις
Δυστυχώς οι δοκιμές θα αργήσουν κανένα ...χρόνο (να φτιαχτεί το σπίτι πρώτα!)
Ναι ο pionerάκος έχει μικρόφωνο.
Η τριάδα που λές εννοείς - υποθέτω - τα AR28 με κεντρικό το Wharfedale?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι ταιρίαζει με αυτά;

Δυστυχώς οι δοκιμές θα αργήσουν κανένα ...χρόνο (να φτιαχτεί το σπίτι πρώτα!)
Ναι ο pionerάκος έχει μικρόφωνο.
Η τριάδα που λές εννοείς - υποθέτω - τα AR28 με κεντρικό το Wharfedale?
οχι λεω για τα Klipsch
τα αλλα δε ξερω αν θα αντεξουν σε ταινιες λογω παλαιοτητας και ισως πας για αλλαγη στα γουφερακια (για το γυρω - γυρω λεω δε ξερω πως το ονομαζουν οι ειδικοι)
εκτος και αν το κοψεις το σαμπακι στους 80 κυκλους

ουπς νομιζα πως τα Klipsch ειναι τα 62 που ελεγες ποιο πανω
οχι τα αλλα δεν κανουν για εμπρος σιγουρα
οσο για τον ηχο Klipsch ειναι και λιγο θεμα υποκειμενικο λογω κορνας
αλλα και το βασης που λες με συνδιασμο το σαμπακι θα εισαι πολυ καλα πιστευω σε μουσικη και ταινιες

Για κεντρικό θα βάλω αυτό.
Κατάλαβα ότι το κεντρικό πρέπει να είναι καλό και διάβασα ότι αποδίδει πολύ καλά τις φωνές.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Για sub θέλει πολύ ψάξιμο και θα το αφήσω για όταν έλθει η ώρα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι ταιρίαζει με αυτά;

οχι λεω για τα Klipsch
τα αλλα δε ξερω αν θα αντεξουν σε ταινιες λογω παλαιοτητας και ισως πας για αλλαγη στα γουφερακια (για το γυρω - γυρω λεω δε ξερω πως το ονομαζουν οι ειδικοι)
εκτος και αν το κοψεις το σαμπακι στους 80 κυκλους
Το λάστιχο γύρω-γύρω δεν κοστίζει και πολύ.

Το πρόβλημα είναι στα BOSE (9χ2=18 μεγάφωνα!) Τα έχω αλλάξει 2 φορές!