Τι υπάρχει από 30°W και δυτικότερα;

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Μέχρι τώρα , λόγω ενός μεγάλου δέντρου που είχα δυτικά από τις κεραίες, είχα λήψη μέχρι τις 30°w.

Προχτές είδα ό γείτονας έκοψε το δέντρο και "απελευθερώθηκε" η λήψη από 30°w και δυτικότερα .
Τι υπάρχει λοιπόν που μπορεί να πιάσει κανείς από 30°w και δυτικότερα με πιάτο 1,5 μέτρα στην μπάντα Ku;

Re: Τι υπάρχει από 30°w και δυτικότερα ;

Τίποτα το σημαντικό. Κάποια feed στις 34,5W και 37,5W και το RASD TV από τη Δυτική Σαχάρα στις 45W.

rasdtv.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι υπάρχει από 30°w και δυτικότερα ;

Τίποτα το σημαντικό. Κάποια feed στις 34,5W και 37,5W και το RASD TV από τη Δυτική Σαχάρα στις 45W.

Ισπανικό μπάσκετ (feed) θυμάμαι είχα δει κάποιες φορές πέρυσι. Τώρα δεν ξέρω αν δείχνει κάτι...

Απάντηση: Τι υπάρχει από 30°w και δυτικότερα ;

Έχω lnb για c band , θα πιάσω κάτι στην μπάντα αυτή , αν βάλω το lnb,με πιάτο 1,55x1,70m ; Bγαίνουν συχνότητες με το πιάτο αυτό στις 40.5W ; Θα μου πείτε η δοκιμή θα δείξει , μην ψάχνω όμως που έχω βάλει το lnb άδικα .

Χτες τελικά ψάχνοτας δυτικότερα της 30°w, μού έδωσε σήμα στις 34.5°W στις συχνότητες 11028v 5000 και 11503 14261v.
Η δεύτερη από ότι βλέπω έχει Data . Στην πρώτη (11028v ) αν και είχα σήμα, δεν μπόρεσα να κατεβάσω κάποιο κανάλι .

Τελικά έπιασα το RASD TV στις 45w και μου "άνοιξε η όρεξη " και έβαλα και το lnb της c band , το οποίο έχω να χρησιμοποιήσω πολλά χρόνια .

P1000715.JPG

Και η σχετική φώτο από το RASD TV στις 45w , το έπιασα με 85% - 86%:

Και εκεί που μετά από πολύ καιρό έπιασα και κάποιο κανάλι στην μπάντα C.
Έπιασα το Metro TV (Ghana) στις 37.4° W στον NSS-10 , συχνότητα κ.τ.λ 3805 H 1674 7/8 .

Πρόεκυψε πρόβλημα με το actuator και δεν κουνάει την κεραία .
Χάλασε το actuator ; παλιά νομίζω είχα παρόμοιο πρόβλημα και διορθώθηκε .

Το αποσύνδεσα τελικά εντελώς από την κεραία , και ενω στην αρχή έκανε θόρυβο αλλά δεν κουνούσε την κεραία , τώρα σταμάτησε να κάνει και θόρυβο .
Χάλασε , μετά από 15 χρόνια.
Πάμε για άλλο .

Φίλε Γιώργο έχω 18άρι .
Το πήγα στα όρια του το τελευταίο καιρό ,πηγαίνοντας την κεραία πολύ δυτικά .
Λόγο κατασκευής από ένα σημείο και μετά το actuator μπερδευόταν με τη βάση της κεραίας και ζοριζόταν.
Το θέμα είναι ότι και το positioner μου κάνει νερά μετά από τόσα χρόνια δεν αντιδρά σε κάποια κουμπιά (εννοείται το έχω καθαρίσει το τηλεχειριστήριο ).

Στις 31.5° W (Intelsat 25) έπιασα χτες το TM 2 - 12344 V :

TM 2 - 12344 V 2121

Και η 12340 V 2121 , ο οποία δεν την έβγαλα χτες επειδή πέρασα λάθος τα στοιχεία :

ORTM - 12340 V 2121

Last edited by a moderator: