Tηλεφωνικο καλωδιο

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,716
Θεσσαλονικη
Θα γελασεται προφανως με την ερωτηση και μαλιστα στη diy ,αλλα νομιζω εδω θα εχω την καλλιτερη βοηθεια.
Αντιμετωπιζω προβλημα με την forthnet-ote σε σχεση με την συνδεση μου,που κανει συνεχεια διακοπες τοσο στο ιντερνετ καθε 5 λεπτα και μια -δυο φορες ημερησιως στη τ ηλ γραμμη.Ηρθαν 3-4 φορες ,χθες μαλιστα ειχαν <ραντεβουδακι> forthnet -OTE και μετρουν κατω στο κουτι την γραμμη και την βρισκουν σχετικα καλη [συγχρονιζε καπου στα 15] και μειωμενο θορυβο.Αφου εφυγαν μετα 3-4 ωρες ξαναρχισαν οι διακοπες και φυσικα εχω σκοτωθει με την forthnet που μου ειχαν προτεινει αλλαγη σπλιτερ,φιλτρου,ρουτερ,στην αλλαγη κατοικιας κολλησαν [δεν το προτειναν]
Επειδη το προβλημα παραμενει σκεφτηκα να προχωρησω στην αλλαγη του τηλ καλωδιου ειτε εσωτερικα [αν μπορεσω] ειτε εξωτερικα μεχρι το διαμερισμα μου για να αποκλεισω παντελως αυτον τον παραγοντα.
Επι της ουσιας τωρα θελω την βοηθεια σας για την επιλογη καλωδιου ,τα μετρα στη καλλιτερη περιπτωση [εσωτερικα]20-25,στην χειροτερη περι τα 50 +
 
Καλημέρα! Πριν κάνεις το οτιδήποτε καλωδιακό να είσαι σίγουρος στο τι τελικά φταίει! Δυστυχώς αυτο που είδες, οτι δηλαδη είχες πολύ καλό συγχρονισμό μπορεί να είναι αλήθεια
αλλα κρατησε όσο οι τεχνικοι είναι εκει!!! Δυστυχώς αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουμε συνέχεια εδώ στην Αθήνα, αφού τελίκα βλέπουμε ότι οι εταιρείες βάζουν τρικλοποδιές μταξύ τους.
Το μονο που μπορώ να σου πώ είναι οτι είχα παρόμοια προβλήματα με την forthnet! Άλλαξα πάροχο σε ΟΤΕ και μέσα σε δύο μέρες ώς δια μαγείας λύθηκαν ολα!!!!!!!!!!!!
Δηλάδη ο οτε είχε και εκείνος τα ίδια προβλήματα οταν μου έκαναν τη συνδεση... τους πήρα 2 τηλεφωνα, αλλαξαν βρόγχο και τέλος απο τοτεεεεεε!!! ουτε μισό disconnection!!
Ήμουν ετοιμος να ξυλώσω το σπιτι μου!!
Ελπίζω να σε βοήθησα!! Δυστυχώς όσο ο οτε εχει τους βρόγχους δεν πρόκειται να δουλέψουν σωστά οι υπόλοιποι πάροχοι! (ο αδερφος της γυναίκας μου δουλευει στη forthnet....)
 
ωχ, Πέτρο ανυσηχώ γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα.

Στα ξαφνικά άρχισαν οι αποσυνδέσεις, ο θόρυβος στο τηλέφωνο κλπ κλπ

Ελπίζω να είναι τυχαία σύμπτωσις το όλο θέμα και να μη συμβαίνει αυτό που όλοι φανταζόμαστε! (σαμποτάζ ΟΤΕ).

Λέτε μετά την επιστροφή στη ΔΕΗ να κάνουμε και επιστροφή στον ΟΤΕ?
 
Νά και ένας ακόμα!!! Τα βλέπεις φίλε Πέτρο!
Επείδη τα πέρασα και ήμουν έτοιμος να κάνω αρκετή ζημία στο σπίτι γι αυτο σου απάντησα!
Καλύτερα να μας απαντήσουν και κάποιοι ακόμα απο Θεσσαλονίκη που έχουν Forthnet και μέτα κρίνεις και προχωράς!
 
Η κατάσταση είναι δράμα με τον ΟΤΕ.. έχω βάσιμες υποψίες ότι παίρνει τα καλά ζεύγη από τους εναλλακτικούς και τα δίνει στους δικούς του πελάτες. Έχω μια γραμμή HOL στο σπίτι.. συγχρόνιζε για πολλούς μήνες στα 16Mpbs. Κάποια στιγμή άρχισε τα disconnects.. τους κάλεσα, την είδαν, την ξαναείδαν, μετά έφεραν και τον ΟΤΕ μαζί, τελικά αποφάσισαν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο καλώδιο που πηγαίνει από το ΚΑΦΑΟ στον ΟΤΕ μου. Συγκεκριμένα ότι το ζεύγος μου "χάλασε σε ποιότητα" γιαυτό άρχισαν τα προβλήματα.

Στην ερώτησή μου κατά πόσο υπάρχει διαθέσιμο κάποιο καλύτερο ζεύγος το οποίο θα μπορούσαν να μου δώσουν, η απάντηση ήταν φυσικά "όχι".

Ναι, καλά. Ότι πείτε εσείς.

Η γραμμή από τα 16Mbps πήγε στα 6Mbps (για να είναι τουλάχιστον χωρίς disconnects).

Ο μόνος λόγος που την κρατάω είναι ότι έχω συνδυαστικό πακέτο HOL / Vodafone και μου έρχεται πολύ οικονομικά.. επίσης έχω και μια ακόμα ADSL η οποία συγχρονίζει στα 14Mbps οπότε δεν είμαι ακριβώς bandwidth starved.. :p

Η απορία μου τώρα είναι, αν ζητήσω από τον ΟΤΕ VDSL (με σκοπό να αντικαταστήσω τις δυο ADSL γραμμές), τι θα γίνει; Θα προσπαθήσουν να το περάσουν πάνω από την συγκεκριμένη (άθλια) γραμμή ή ξαφνικά θα βρεθεί "καθαρό" ζεύγος; Ψήνομαι να μάθω...
 
Η απορία μου τώρα είναι, αν ζητήσω από τον ΟΤΕ VDSL (με σκοπό να αντικαταστήσω τις δυο ADSL γραμμές), τι θα γίνει; Θα προσπαθήσουν να το περάσουν πάνω από την συγκεκριμένη (άθλια) γραμμή ή ξαφνικά θα βρεθεί "καθαρό" ζεύγος; Ψήνομαι να μάθω...

Μάλλον απάντησες μόνος σου!!! Επι μήνες 24αρα γραμμή ηταν 4αρα και στη forthnet το θεωρούσαν αποδεκτό! To τεχνικο τμήμα του οτε το 4 το θεωρεί βλάβη.... Το μικρότερο αποδεκτό ειναι 8mbps!
Live your myth in greece!!!
 
Στην εταιρεία που εργάζομαι χρειάστηκε μια επιπλέον γραμμή και επειδη είχαμε προβληματα.... με ενα μικρο χαρτζιλικι ο τεχνικος βρήκε λύση!! Βρήκε ένα καθαρό ζευγος!!!
Τωρα ποιός απο τη γειτονια μας βρίζει δεν ξέρω!!! :BDGBGDB55:
 
Ειχα και εγω το ιδιο ακριβως προβλημα με του Πετρου, και το ελυσα ως εξης:

Εβαλα το μοντεμ/ρουτερ του παροχου στο καλωδιο του ΟΤΕ πριν μπει στο σπιτι, κανοντας μια "γεφυρα".

Τραβηξα ενα UTP απο το μοντεμ/ρουτερ εκεινο μεχρι εντος του σπιτιου, το συνεδεσα με ενα access point. Στο Access point αυτο συνεδεσα ενα σπλιτερακι για να διωξω ενα UTP προς ενα αλλο δωματιο.
 
Δε νομιζω οτι είναι λυση αυτο! Μπορει να δουλευει δε λέω αλλά στην ουσία δε λυνει το πρόβλημα!
 
Μην ψαρώνεται πολύ με την ποιότητα των καλωδίων ,
χοντροκομένα χοντοκομένα ... εως αηδίας δλδ
το dsl ουσιαστικά είναι εκπομπή σήματως ,, ,, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το καλώδιο λειτουργεί κάπως σαν κεραία , χοντρά χοντρά ,, ξαναεπαναλαμβάνω

η συχνότητα που καλέιτε να μεταφέρει η adsl γραμμή αρχίζει απο τους 240 khz kai φτάνει μέχρι το θεωρητικό 1.5 mhz !! και σε απόσταση μέχρι 5.5 χιλόμετρα χαλκού ,, οπότε δεν υπάρχουν πολλα περιθώρια βελτιώσης στα λίγα μέτρα απο την ροζετα μέχρι το μοντεμ ,,
 
Το προβλημα το εχω εδω και χρονια,αλλα οχι σε τετοιο βαθμο.Θυμαμαι ειχαμε μαζευτει καποτε να ακουσουμε το squeezebox μολις το ειχα παρει με τον Βασιλη και τον Σαββα και τελικα ακουσαμε cd player απο τις συνεχεις αποσυνδεσεις.Αλλαξα το ρουτερ της forthnet και πηρα το netgear 2000 ,αφου δουλεψε μερικες μερες αρχισε τα ιδια.Το επιστρεφω στο Πλαισιο και αγοραζω το vigor 2710 n και λυθηκε επι πολυ καιρο το προβλημα μου. Απο τον Απριλιο εχουν αρχισει τα προβληματα ,εχουν ερθει 3 φορες απο την forthnet και η αγανακτηση ειναι στο κατακορυφο.Και εγω δεν πιστευω οτι ειναι το καλωδιο του σπιτιου ,γιατι δεν μπορει να κανει συνδεσεις -αποσυνδεσεις ενα σταθερο καλωδιο που ειναι στο τοιχο 40 χρονια,αν εχει προβλημα θα το ειχε συνεχως ,με δεδομενο οτι το καλωδιο ειναι το γνωστο μονοκλωνο
 
Δε νομιζω οτι είναι λυση αυτο! Μπορει να δουλευει δε λέω αλλά στην ουσία δε λυνει το πρόβλημα!

Το προβλημα του θορυβου / αποσυνδεσεων το ελυσε.
 
Πετρο, δεν ξερω το γιατι, αλλα η ατακα "Φταιει η εγκατασταση σας" την ακουω συνεχεια...
Στην δικη μου περιπτωση, σε συνδιασμο. "ειστε 4,5 χλμ απο το dslam"...
 
Παντως μην ανησυχειτε για σαμποταζ, το ιδιο (περιπου) εγινε και σε μενα (απο 1,2 εχω πεσει στα ~950) και ξερετε που δουλευω...

Υπαρχουν πολλοι λογοι για να εχει κανεις διακοπες κλπ.

Θα διαφωνησω λ.χ. με το Βασιλη, το εσωτερικο δικτυο του σπιτιου μπορει να βαζει αρκετο attenuation στη γραμμη.

Βεβαια, οταν αρχικα εχεις καποια ταχυτητα και σταδιακα πεφτει αυτο ειναι πολυ δυσκολο να οφειλεται στο εσωτερικο δικτυο μιας και ειναι το μονο στατικο.

Αλλα για παραδειγμα η αυξηση των ADSL συνδεσεων σε ενα καλωδιο με πολλα ζευγη συμβαλει αρνητικα στο θεμα της ποιοτητας γραμμης και κατα συνεπεια και στην ταχυτητα. (επηρεαζονται μεταξυ τους)

Οποτε δοκιμασε το με κανενα UTP (σε αυτη την περιπτωση το ενδεδειγμενο ζευγαρι, λογω συστροφης, ειναι τα ασπρο-μπλε και μπλε) αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα σου λυσει το προβλημα.

Επισης το οτι οι τεχνικοι τα 10-15 λεπτα που εκατσαν δεν βρηκαν προβλημα δεν λεει τιποτα. Pure luck.
 
Σε εμένα όταν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα αποσυνδέσεων με τη Forthnet το πρόβλημα λύθηκε με ένα τηλεφώνημα. Δεν ξέρω τι έκαναν αλλά την επόμενη μέρα κλείδωνε στα 16Mbps.
Πρόσφατα λόγω κάποιων έργων έκοψαν καλώδια και έμεινε η μισή Κόρινθος χωρίς τηλέφωνο για 2 σχεδόν μέρες. Από τότε αν και δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα αποσύνδεσης έχει πέσει στα 12Mbps.
 
Επανερχομαι επειδη το προβλημα παραμενει και οι αποσυνδεσεις στο ιντερνετ ειναι καθε 10 λεπτα περιπου.
ΑΝ αποφασισω να αντικαταστησω το καλωδιο απο την εισοδο μεχρι το διαμερισμα ειτε εσωτερικα [προτιμοτερο] ειτε εξωτερικα ,να προτιμησω απλο τηλεφωνικο καλωδιο η καποιο cat 5 ?
 
Last edited:
Τελικα το προβλημα ηταν απο τις γραμμες του ΟΤΕ,εχω ενα ελαχιστο θορυβο[που προερχεται απο την δικια μου γραμμη που ειναι αρκετα παλια] και σε πρωτη ευκαιρια θα ακολουθησω την συμβουλη του Δημητρη αλλαζοντας το καλωδιο μεχρι το διαμερισμα.Ευχαριστω
 
Το χρημα παιρνει αυτος που εχει το συρμα εγκατεστημενο δλδ ο ΟΤΕ και σαφως εφοσον το συρμα ειναι δικο του θα προσπαθησει να κανει την ζωη δυσκολη σ εκαθε αλλο παροχο .

Εκεινο που με ξενιζει πανως ειναι κανενας απο τους εμπλεκομενους ( μετα απο τοσα σχολια ) δεν ρωτησε απολυτως τιποτα για το συγκεκριμενο σετ απ στην συγκεκριμενη κατοικια . αρα λοιπον μετα χαρας να το κανω εγω ....

εχεις συναγερμο ?
εχεις τοποθετημενα adsl filters ?
εχεις βομβο στην γραμμη ?

τα πρωτα δυο πρεπει να απαντησεις εσυ Για το τριτο σου απανταω εγω

Βομβος στην γραμμη ( μονιμος η περιοδικος ) σημαινει οτι η γραμμη σου ερχεται σε επαφη με γη φυσιολογικα η επαγωγικα ...φυσικολογικα σημαινει οτι σε καποιο σημειο γυμνο καλωδιο ακουμπαει σε γη ( εστω και λιγο ) και αρα ο βομβος ειναι μονιμος .... Η επαγωγικα οπου σημαινει οτι λογο υγρασιας πχ εχεις διαρροη του σηματος ως προς γη και συνηθως ειναι φαινομενο περιοδικο .

Και στις δυο περιπτωσεις και ειδικοτερα οταν εχεις βομβο η και θορυβο μεσα στην γραμμη το πρωτο που κανεις ειναι να φωναξεις εναν τεχνικο την ωρα που υπαρχει ο βομβος στον κατανεμητη του κτιριου οπου ""κοβεις "" την γραμμη σου εκει που μπαινει μεσα στο κτιριο ...Κοτσαρεις ενα τηλεφωνο τοπικα και ακους ( με τα δικα σου αυτια ) εαν στην εισοδο του κτιριου η γραμμη ειναι 100% καθαρη ...αν ναι αλλαζεις καλωδια αν οχι πηδας τον ΟΤΕ και οχι την φορτνετ .

Για να συνεχισουμε ομως και να καταληξουμε καπου πρεπει αν απαντησεις τα δυο πρωτα ερωτηματα .

Ειναι πολλοι οι χρηστες που εχουν αποψη για την Α η Β υπηρεσια η παροχο αλλα δυστυχως δεν εχουν εκτελεσει την εγκατασταση με σωστο τροπο ....Φυσικα καπου εδω θα πρεπει να πω οτι δυστυχως η εγκατασταση μιας ADSL σε μια κατοικια μπορει να γινει με εναν και μονο τροπο σωστα . Οι διαφορες εναλλακτικες εχουν θεματα και μαλιστα οταν εχουμε μια γραμμη η οποια ηδη εχει καποιο θεμα τοτε σαφως τα προβληματα ειναι πολυ πιο εντονα .

Τελος το θεμα ειναι οτι οι τεχνικοι και του οτε αλλα και αλλων παροχων ""κλεινουν"" το θεμα απο την στιγμη που μετρανε στον κατανεμητη εκεινη την ωρα ανεκτα αποτελεσματα ....αυτο σημαινει οτι τα οποια ""τοπικα "" προβληματα δεν τους απασχολουν απο την στιγμη που δεν ειναι και δικια τους αρμοδιοτητας και βαση νομου τα τελευταια χρονια ...Ειναι υποχρεωση τους να παρεχουν υπηρεσιες μεχρι τον κατανεμητη του κτιριου .


Συγγνωμη που το τραβαω μακρυα αλλα σε ενα εσωτερικο δικτυο ""μπλεγεμενο"" η κακα κατασκευασμενο αρκει να σηκωνει η απο κατω σου το τηλεφωνο και να ου "πεφτει "" το Ιντερνετ ...παρολα αυτα ακομα και ετσι να ειναι ειναι απολυτα αντιμετωπισιμο αλλα οχι απο τους τεχνικους του παροχου .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος