Τηλεκοντρόλ

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Έχω το εξής θέμα:

Αγόρασα ένα δέκτη mpeg4 για να εγκαταστήσω στο εξοχικό στη γιαγιά μου για να βλέπει επιτέλους τηλεόραση ανθρώπινα.

Απλά δεν γίνεται να χρησιμοποιεί 2 τηλεκοντρόλ μπερδεύεται η γυναίκα και λογικό μιας και είναι 80 χρονών.

Υπάρχει τρόπος με ένα τηλεκοντρόλ να ανοίγει η τηλεόραση και ταυτόχρονα να μπορώ να αλλάζω κανάλια στον δέκτη;
Εννοώ να μην χρειάζεται να πατάει πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ για να βάζει επιλογές για TV & άλλο πλήκτρο για να βάζει επιλογές για τον δέκτη.
Θέλω κάπως να μπορεί το τηλεκοντρόλ να ανοίγει και να κλείνει την TV, να αυξομειώνει την ένταση της τηλεόρασης ή του δέκτη αλλά όταν αλλάζει κανάλια να αλλάζουν στον δέκτη και όχι της TV.

Ζητάω πολλά ε;

Ο δέκτης είναι ο MATRIX ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜPEG4 HD

Μπορώ με το συγκεκριμένο να έχω αυτό που θέλω όμως;

Να ανοίγω/κλείνω την TV αλλά να αλλάζω κανάλια του δέκτη;
Χωρίς να χρειάζεται να πατήσω κανένα άλλο κουμπί για να αλλάξει από δέκτη σε TV ή το αντίστροφο.

βασικα αυτο που χρειαζετε ειναι ενα τηλεκοντρολ που να μπορει να προγραμματισει τα πληκτα.

Υπαρχει καποιο που να μπορει κανεις να ορισει οτι το πατημα του power θα δινει ταυτοχτονα δυο εντολες; Μια για το ανοιγμα της τηλεορασης και μια για το ανοιγμα του δέκτη mpeg4...;

αν καποιος φιλος γνωριζει ας μας βοηθησει γιατι κατι τετοιο με ενδιαφερει και μενα...