Τηλεόραση 40-46" για ταινίες και gaming

Καλησπέρα παιδιά,

ό,τι γράφει ο τίτλος, ενδιαφέρομαι για τηλεόραση με οροφή τα 400-500 ευρώ (ή δολλάρια στα μέρη μου).

Δεν πρόκειται να φτιάξω σύστημα αξιώσεων εδώ, ζητάω απλά κάτι καλό, και όχι κάτι εξεζητημένο ιδιαίτερα.

Η πηγή θα είναι Netflix (γι'αυτό και θέλω smart δυνατότητες) καθώς και PS4.

Το 3D δε νομίζω ότι με αφορά στην παρούσα φάση, αλλά αν υπήρχε δε θα έλεγα και όχι.

Για την ώρα έχω βρει αυτές τις 3:

LG42LB5800 μου έρχεται κάτι λιγότερο από 450$

και από Samsung η UN40BH5300 (40") στην ίδια λίγο πολύ τιμή αλλά με 60Hz.

ή η UN40H6203 40άρα στα 120Hz, πάλι περί τα 450$

Έχετε κάποιο σχόλιο γι'αυτές, ή άλλες προτάσεις;

Επίσης, τι τρέχει με τα 120Ηz; Είναι απαραίτητα;

Last edited:
Αν βλέπεις αθλητικά χρειάζεσαι τηλεόραση με μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης, ανάλογα και με την απόσταση θέασής σου φυσικά. Κοίτα για την μεγαλύτερη που μπορείς να πάρεις με το budget σου.

Ah maestro maestro ( γιατί να σε λένε maestro - Άκυρο...)

Maestro.
Άμα δεν βλέπεις αθλητικά , είτε πάρεις μια 50 hertz είτε 100 είτε 200 ,το ίδιο πράμα είναι.

Ειδικά από τι stigmh που θα παίζεις video games ακόμα και 200 hertz να ήταν , όταν θα γυρνούσες την TV στο game mode θα ερχόταν στα 50 hertz ( από όσο γνωρίζω ).

Για αυτό σου συνιστώ να πάρεις την εκατέρωθεν τηλεόραση που στο game mode πιάνει τα 14 ms input lag , το ANSI είναι στα 42 cd/m2 και γενικά είναι μια πολύ καλή tv στα 450 euro ( αλλα όχι για πολύ ).

http://www.skroutz.gr/s/4452465/Sony-KDL-42W706B.html

Αν ΔΕΝ την προλάβεις , μετά έρχεται η Η5500 που έχει και αυτή 15 ms input lag και MStar VΑ panel ( καλο αυτό για την εικόνα ) και είναι μια tv που για 440 euro που κάνει είναι value for money και θα σε ικανοποίηση.
Προσωπικά εκεί κινούμε και εγώ , ανάμεσα σε W706B και Η5500 , απλά όταν μαζευτεί το ποσο ελπίζω η W706B να έχει πέσει , οριστικά , στα 450 euro eidalos badizo pros H5500.

Tektona thank you, αλλά από συντομο ψάξιμο βλέπω ότι μάλλον κανένα από τα μοντέλα που λες δεν υπάρχει στο Αμέρικα. Ίσως να'χουν αλλους κωδικούς αλλά τρέχα γύρευε... από τις 3 που έβαλα έχεις καμιά άποψη;

Άκυρο, η Η5500 υπάρχει (αν εννοείς Samsung). Λες..; Είναι ακριβώς στην ίδια τιμή με την 6203 η οποία έχει όμως ένα HDMI λιγότερο αλλά 120Hz.

Last edited:
Η Samsung σειράς 5 είναι το πιο πιθανό 50 Hz από το panel. Από τα καλύτερα value for money αυτή την περίοδο (σε 50 Hz), είναι η 48" Sony W605. Αν μπορείς να βρεις την αντίστοιχη έκδοσή της εκεί, θα ήταν μια καλή λύση.

Ναι w605 με 59 cd/m2 ( κακό αυτό ) και με 30 MS INPUT LAG.
-_- Χωρια την πλαστικουρα στην κατασκευή.

Maestro , τα 120hz σου ξαναλέω ότι δεν θα σου χρειαστούν γιατί όταν θα γυρίσεις την tv στο GAME MODE , τότε η tv θα γυρίσει στα 50 hertz.

Έχεις ακούσει ( p.x. watchdogs ) κανένα παιχνίδι να λέει 1080p 120 fps?
Τα fps ( στο ps4 τουλάχιστον γιατί στο pc δεν ξέρω... ) φτάνουν το πολύ τα 60 οποτε , αφού η tv αφορά gaming , ταινίες και όχι αθλητικά τα πολλά hertz σου είναι περιττά.

Και για να ξέρεις , μια τηλεόραση πρέπει να κάνει πάνω από 500-550 euro/δολάρια για να είναι 100 hertz ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Το σημαντικότερο για εσένα είναι το INPUT LAG , η W605 που αναφέρει ο φίλος παραπάνω είναι καλύτερη σε εικόνα από Η5500 αλλα έχει 29 MS input lag , ενώ η Samsung 15 ms , βεβαια η τελική επιλογή είναι δικη σου , εμείς σου παραθέτουμε όλα τα στοιχεια και εσύ αποφασίζεις.

Με βλέπω να τσιμπάω την H5500, βάσει όσων διάβασα. Η Sony που βρίσκω εδώ σ'αυτή την κατηγορία είναι η W600b. Δεν ξέρω αν είναι η ίδια με αυτή που γράφετε. Τα reviews αμφότερων μιλάνε για το ίδιο πράγμα σχεδόν, παρεμφερές lag και ποιότητα.

Ρεαλιστικά οι επιλογές είναι 2: Samsung H5500 και Sony W600b (είναι όντως η αμερικανική έκδοση της 605b)

Τιμή ακριβώς η ίδια (480$), input lag παρεμφερές, 60Ηz αμφότερες, Smart, κλπ κλπ κλπ.

Οι κριτικές μιλάνε για καλύτερη εικόνα στη Sony, αλλά για πολύ κακό remote. Επίσης και οι δύο λένε ότι έχουν κακή γωνία θέασης.

Τα 30 ms lag είναι ικανοποιητικό νούμερο. Επίσης, το σήμα από όλες τις κονσόλες πλέον είναι στα 60 Hz, που σημαίνει μέγιστο αριθμό frames per second για κάθε παιχνίδι τα 60. Οι προαναφερθείσες τηλεοράσεις έχουν μεν περιορισμένη γωνία θέασης, αλλά αν προτιμήσεις κάποια με IPS panel, που υπερτερεί στον τομέα αυτό, θα έχεις χειρότερο μαύρο και αντίθεση. Το ξαναγράφω, κοίτα για όσο πιο μεγάλη μπορείς να βρεις εντός του budget σου.

Βλέπω online ότι το Interpolation απενεργοποιείται στη Samsung ενώ δεν υπάρχει καν στη Sony.

Επίσης, τα reviews στο rtings μιλάνε για overall καλυτερη εικονα στην 6350 με μοναδική υστέρηση το ελάχιστα μεγαλύτερο lag. Tην 6350 την είδα σήμερα (στην 50αρα εκδοση της βέβαια) και έλαμπε σαν τον μονόφθαλμο στους τυφλούς σε σχέση με τις άλλες. Δυστυχώς, το κατάστημα δεν είχε καμία Sony για να συγκρίνω.

Πωπω.. τελευταία φορά αγόρασα τηλεόραση πριν από πάνω από 10 χρόνια, είχα ξεχάσει τι βάσανο είναι. Ευχάριστο μεν, βάσανο όμως....:ADFAD2:

Φιλε , όπως λέει και η ίδια η Sony , GREATNESS AWAITS.
Αν θες να χάσεις το Greatness με το να πάρεις μια τηλεόραση που δεν θα έχει καλή επίδοση στα games αλλα αριστη εικόνα ( H6350 ) τότε πάρτην.
Βεβαια , είναι και το θέμα ότι η H6350 ( όντας κιόλας 100 hertz ) δεν μπορεί να συγκριθεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση με την Η5500 και φυσικά ούτε με την W600/605b...Η εικόνα της , όπως άλλωστε μαρτυράει το review , είναι απίστευτη , αλλα τώρα αφού μπήκες σε τέτοιο λούκι και βρήκες μια τηλεόραση με τόσο καλή εικόνα , θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτήν και το input lag , ακόμα και η W600 με τα 30 MS φαντάζει καλύτερη...
Πάντως για να ξέρεις τι σε περιμένει διαλέγοντας τα 40 MS , διάβασε εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming/page5
Post 43.
H6350 is '' Okay '' ( mid range ) for gaming.

Τελικά, (και ντροπή μου), δε μπόρεσα να αντισταθώ σε μια προσφορά που είδα μπροστά μου για την LG 42" 5600 στα...299$. Μπορεί στα χαρτιά να είναι χειρότερη από όλες όσες συζητήσαμε εδώ αλλά ήταν ένας τρόπος να κάνω τη δουλειά μου με τα μισά λεφτά από όσα σκόπευα, οπότε δεδομένου ότι εδώ στο Αμέρικα υπάρχει δικαίωμα επιστροφής μετά από 30 ημέρες, είπα να τη δοκιμάσω... Έτσι κι αλλιώς και αυτές του 500άρικου που συζητούσαμε ήταν παραχωρήσεις σε ποίοτητα, που τις έκανα επειδή θα είμαι εδώ για 1-2 χρόνια μόνο ακόμα οπότε δε θέλω να κάνω σοβαρές επενδύσεις, μόνο απλά να κάνω τη δουλειά μου.

Θα σας πω εντυπώσεις όταν!

Και πολύ καλά έκανες , σίγα μην πρέπει να απολογηθείς για την αγορά σου.:ernaehrung004:

ΥΓ. Έσπασε το πόδι ο Paul George , πάνε για φούντο οι Pacers , αν δεν διώξουν αυτό το μοσχάρι τον Hibert και να πάρουν κάποιο σοβαρό Point guard προκοπή δεν βλέπω.