Τηλεοραση 40 η 46 ιντσων στην κρεββατοκαμαρα?

teris100

New member
30 August 2009
52
Παιδια καλημερα .Θελω να αγορασω τηλεοραση για την κρεββατοκαμαρα και ειμαι μεταξυ 40 η 46 ιντσων.Η αποσταση ειναι περιπου 2,70 μετρα και η θεαση ειναι περισσοτερο για τηλεοραση και και καμμια ταινια η καμμια ξενη σειρα.Υποψιν οτι μπορει την ημερα να βλεπω εγω η η γυναικα μου και για 6-7 ωρεσ και το οτι μπορει εκει να δουν και τα παιδια μου καμμια παιδικη ταινια.Σε ενα καταστημα που πηγα και ρωτησα για τηλεοραση για την κρεββατοκαμαρα(εξιδικευμενο οντως)μου ειπαν οτι πρεπει να κοιταξω για 32 ιντσες.Οταν εγω τουσ ειπα οτι κοιταω για κατι μεγαλυτερο μου απαντησαν οτι για κρεββατοκαμαρα (λογω μεγεθους του δωματιου)δεν θελει μεγαλυτερη και ενας λογος ειναι η ακτινοβολια που εκπεμπουν.Στην ερωτηση μου εαν οι καινουργιες τηλεορασεις εχουν και αυτες ακτινοβολια οπως οι παλιες μου απαντησε οτι ολες οι τηλεορασεις εχουν ακτινοβολια(το ξαναλεω το καταστημα ειναι εξοιδεικευμενο).Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τη γνωμη σας

46 ειναι πολύ μεγάλη,θα σε βγούνε τα μάτια.Κοίτα 37-40 κατα την άποψη μου.Αφου δεν ειναι για 100% κινηματογραφική απόλαυση,επένδυσε σε λιγότερες ίντσες με καλύτερα χαρακτηριστικά.Ετσι και κόστος αγοράς θα έχεις μικρό και τις περισσότερες απο τις προσφερόμενες νέες τεχνολογίες και έξτρα θα έχεις στην TV σου.

Στην ερωτηση μου εαν οι καινουργιες τηλεορασεις εχουν και αυτες ακτινοβολια οπως οι παλιες μου απαντησε οτι ολες οι τηλεορασεις εχουν ακτινοβολια(το ξαναλεω το καταστημα ειναι εξοιδεικευμενο).Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τη γνωμη σας

Περί ακτινοβολίας έχει αναφερθεί πολλάκις, π.χ. με την πλέον εμπεριστατωμένη άποψη του Γιάννη (JL ?)..... :grinning-smiley-043

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=930910&postcount=23

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=931117&postcount=25

Re: Απάντηση: Τηλεοραση 40 η 46 ιντσων στην κρεββατοκαμαρα?

Αφου ειναι για κρεβατοκαμαρα και 40" να παρεις δεν ειναι κακη αλλιως για 2,7 μετρα θα σου ελεγα να πας σε 46"-52" εφοσον θελεις να βλεπεις HD...

Οι 32" ειναι καλες μονο θα θυροτηλεορασεις που ελεγε και ενα αλλο μελος...-bye-:flipout:

Η ακτινοβολια στις LCD ειναι σχεδον μηδενικη σε αντιθεση με τις CRT στις οποιες καναμε τζαμπα ακτινογραφιες...

Παιδια καλημερα .Θελω να αγορασω τηλεοραση για την κρεββατοκαμαρα και ειμαι μεταξυ 40 η 46 ιντσων.Η αποσταση ειναι περιπου 2,70 μετρα και η θεαση ειναι περισσοτερο για τηλεοραση και και καμμια ταινια η καμμια ξενη σειρα.Υποψιν οτι μπορει την ημερα να βλεπω εγω η η γυναικα μου και για 6-7 ωρεσ και το οτι μπορει εκει να δουν και τα παιδια μου καμμια παιδικη ταινια.Σε ενα καταστημα που πηγα και ρωτησα για τηλεοραση για την κρεββατοκαμαρα(εξιδικευμενο οντως)μου ειπαν οτι πρεπει να κοιταξω για 32 ιντσες.Οταν εγω τουσ ειπα οτι κοιταω για κατι μεγαλυτερο μου απαντησαν οτι για κρεββατοκαμαρα (λογω μεγεθους του δωματιου)δεν θελει μεγαλυτερη και ενας λογος ειναι η ακτινοβολια που εκπεμπουν.Στην ερωτηση μου εαν οι καινουργιες τηλεορασεις εχουν και αυτες ακτινοβολια οπως οι παλιες μου απαντησε οτι ολες οι τηλεορασεις εχουν ακτινοβολια(το ξαναλεω το καταστημα ειναι εξοιδεικευμενο).Σας παρακαλω πολυ πειτε μου τη γνωμη σας

Εγω φιλε μου , χωρις να ειμαι ειδικος , αλλα εχοντας διαβασει αρκετα περι ακτινοβολιας και μεγεθους , θα ζηταγα να μου πεις ποιο ειναι αυτο το "εξειδικευμενο" :flipout:
καταστημα , να περναω να διασκεδαζω στον ελευθερο χρονο μου !!!
Μιλωντας σοβαρα τωρα , για αυτα που λες , νομιζω οτι με μια 40-42" θα εισαι οκ
-bye-

Εγω φιλε μου , χωρις να ειμαι ειδικος , αλλα εχοντας διαβασει αρκετα περι ακτινοβολιας και μεγεθους , θα ζηταγα να μου πεις ποιο ειναι αυτο το "εξειδικευμενο"

Παλι καλα που ειναι εξειδικευμενοι αλλιως φαντασου τι θα ακουγαμε , οτι θα βγουν εξωγηινοι μεσα απο την οθονη αν ειναι πολυ μεγαλη και αλλα τετοια...:flipout:-bye-

Εαν είναι για απόσταση 2,7 μέτρων η 47 θα σου βγάλει τα μάτια.Μην σου πω ότι για να διαβάζεις του υπότιτλους θα πρέπει να κάνεις όπως αυτοί που παρακολουθούν τένις!Γνώμη μου ότι οι 40 ίντσες πρέπει να είναι το ταβάνι σου.

Εαν είναι για απόσταση 2,7 μέτρων η 47 θα σου βγάλει τα μάτια.Μην σου πω ότι για να διαβάζεις του υπότιτλους θα πρέπει να κάνεις όπως αυτοί που παρακολουθούν τένις!Γνώμη μου ότι οι 40 ίντσες πρέπει να είναι το ταβάνι σου.

Φιλε μου , ενημερωτικα θα προσθεσω οτι στα 2,7 μετρα εχω την 40αρα μου εγω προσωρινα και αναζητω 46αρα μιας και ειναι οριακη ...
Για να διαβασω υποτιτλους τωρα , δεν εχω κανενα προβλημα , εκτος και αν δεν το αντιλαμβανομαι ...
Το καλυτερο ειναι να παει να δει μονος του απο την αποσταση αυτη , τι του ταιριαζει , αλλα μην λεμε και υπερβολες...
-bye-

Ρε παιδια συγνωμη που τα διαβασατε αυτα?

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Βαζοντας 16:9 , 119 cm (=47") και 2,7 μετρα εγω βλεπω οτι Maximum recommended viewing distance for HD ειναι 1.9 μετρα...

Αν υποθεσουμε οτι καποιος θελει να βλεπει HD βεβαια , αν ειναι να βλεπει την Μενεγακη αλλαζε το πραγμα...-bye-

Παλι καλα που ειναι εξειδικευμενοι αλλιως φαντασου τι θα ακουγαμε , οτι θα βγουν εξωγηινοι μεσα απο την οθονη αν ειναι πολυ μεγαλη και αλλα τετοια...:flipout:-bye-

Να προσθεσω οτι οι 52αρες καταπινουν πεθερες!!!!!
:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Τηλεοραση 40 η 46 ιντσων στην κρεββατοκαμαρα?

:a0210: ..... :flipout::flipout: ..... καλημέρα Γιάννη...-bye-

...αυτά που έγραψε ο JL ? δεν είναι τωρινά ευρύματα ισχύαν και πέρυσι και πρόπερσι και εδώ και πολύ καιρό, κι όμως στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα στο δικό μας forum, πολλοί έχουν αναφέρει το επιχείρημα της ακτινοβολίας, ως αποφυγή για την αγορά κάποιας τηλεόρασης, δεν ξέρω αν θεωρούνται ειδικοί ή όχι, ούτως ή άλλως χομπίστες είμαστε όλοι, αλλά αν έχω χρόνο θα βρω κάποια post και θα τα παραθέσω για να γελάσουμε....:flipout:

Ναι αλλά δεν βλέπω πουθενά στο post του teris100 να λέει ότι θα παρακολουθεί HD ταινίες.Περισσότερο για "απλή" χρήση βλέπω να την θέλει.Μπορεί βέβαια να κατάλαβα και λάθος.

Ναι αλλά δεν βλέπω πουθενά στο post του teris100 να λέει ότι θα παρακολουθεί HD ταινίες.Περισσότερο για "απλή" χρήση βλέπω να την θέλει.Μπορεί βέβαια να κατάλαβα και λάθος.

Οι υποτιτλοι δηλαδη σε HD εχουν μικροτερο μεγεθος στην επιφανεια της τηλεορασης? Δεν νομιζω , ετσι? Εγω καταλαβαινω οτι μπορει να το λες για να δωσεις εμφαση , αλλα ο αλλος που ψαχνει μπορει και να το πιστεψει κυριολεκτικα!
:grinning-smiley-043

Όχι αυτό για τους υπότιτλους που είπα ήταν περισσότερο από προσωπική εμπειρία με την 40άρα μου.Αρχικά την είχα σε απόσταση 1,5 μέτρου περίπου και έπειτα αναγκάστικα να μετακινήσω τον καναπέ πιο πίσω για να παρακολουθώ με μεγαλύτερη άνεση!
Αυτά βέβαια ισχύουν για μένα μόνο από οτι φαίνεται.:earmuffs:

Όχι αυτό για τους υπότιτλους που είπα ήταν περισσότερο από προσωπική εμπειρία με την 40άρα μου.Αρχικά την είχα σε απόσταση 1,5 μέτρου περίπου και έπειτα αναγκάστικα να μετακινήσω τον καναπέ πιο πίσω για να παρακολουθώ με μεγαλύτερη άνεση!
Αυτά βέβαια ισχύουν για μένα μόνο από οτι φαίνεται.:earmuffs:

Ενταξει για 40" μια λογικη αποσταση ειναι 2,0 μετρα περιπου...εκτος και αν χρησιμοποιειται για PC monitor η gaming οποτε μπορει καποιος να καθησε και λιγο πιο κοντα...

:a0210: ..... :flipout::flipout: ..... καλημέρα Γιάννη...-bye-

Γεια σου Χρηστο...-bye-

Παιδια θελω να βλεπω και καμμια ταινια HD αλλα κυριως τηλεοραση και ξενες σειρες σε divx.Να ρωτησω κατι¨Υπαρχει κανεις με τηλεοραση 46 ιντσων που να βλεπει τηλεοπτικο σημα για 4-5 ωρες συνεχεια απο αποσταση 2,70 περιπου μετρων η οσοι εχετε μεγαλες τηλεορασεις σε κοντινη αποσταση σαν τη δικη μου βλεπετε κυριως ταινιες HD και εχετε αλλη τηλεοραση για τηλεοπτικο σημα(νομιζω οτι για τηλεοπτικο σημα η αποσταση για 46 ιντσες αυξανετε)?και κατι αλλο .Εχετε τηλεοραση μεγαλη στην κρεββατοκαμαρα η στο σαλονι(αισθητικη πλευρα)?Περιμενω τις απαντησεις σας γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω

.........
Να ρωτησω κατι¨Υπαρχει κανεις με τηλεοραση 46 ιντσων που να βλεπει τηλεοπτικο σημα για 4-5 ωρες συνεχεια απο αποσταση 2,70 περιπου μετρων ........

Η σωστή ερώτηση είναι πόσοι υπάρχουν, όχι αν υπάρχουν......

Και υπάρχω κι εγώ, που βλέπω σε 50άρα από τα 2,90 μέτρα (δες την φωτό στο avatar μου). Και υλικό HD, και τηλεοπτικό σήμα. Ασε που πλέον μου φαίνεται μικρή..... :flipout:
Η τηλεόραση θα σου φαίνεται μεγάλη μόνο την πρώτη εβδομάδα.
Μετά μην ανησυχείς, μικραίνει.....

Παιδια θελω να βλεπω και καμμια ταινια HD αλλα κυριως τηλεοραση και ξενες σειρες σε divx.Να ρωτησω κατι¨Υπαρχει κανεις με τηλεοραση 46 ιντσων που να βλεπει τηλεοπτικο σημα για 4-5 ωρες συνεχεια απο αποσταση 2,70 περιπου μετρων...

Εγω βλεπω σε 46" απο 2.8 μετρα , τα DVD ειναι πολυ καλα (για HD δεν συζηταμε καν) , τα καναλια της NOVA απο καλα εως μετρια αναλογα το καναλι...παντως σκοπευω μελλοντικα να παω σε 50" και πανω , ισως και 55"...-bye-

Απάντηση: Re: Τηλεοραση 40 η 46 ιντσων στην κρεββατοκαμαρα?

Εγω βλεπω σε 46" απο 2.8 μετρα , τα DVD ειναι πολυ καλα (για HD δεν συζηταμε καν) , τα καναλια της NOVA απο καλα εως μετρια αναλογα το καναλι...παντως σκοπευω μελλοντικα να παω σε 50" και πανω , ισως και 55"...-bye-

Άσε τις 55αρες αργοπεθαίνουνε σιγά - σιγά, :rifle:
για καμία 63αρα σε βλέπω (μας βλέπω) μετά την 46αρα.

Οι 32" ειναι καλες μονο θα θυροτηλεορασεις που ελεγε και ενα αλλο μελος...-bye-:flipout:

...

PS Οι 46αρές είναι θυροτηλεοράσεις.
Οι 32άρες είναι για κινητά τηλέφωνα. :flipout: :grinning-smiley-043
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=48925&highlight=%BA%EB%E9%E3%E3%EF%F2&page=2
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=48084

Στο θέμα του φίλου όμως τώρα:
Εφόσον πρόκειται για κρεβατοκάμαρα και 40’’ κατά την γνώμη είναι καλές στα 2,70m
και αυτό το λέω γιατί θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τηλεοπτικό σήμα.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη προβολής στον κυρίως χώρο
με την ανάλογη ηχητική υποστήριξη στην οποία θα απολαμβάνεις τις ταινίες σου.

Τώρα και 46’’ να βάλεις μεγάλη δεν την λες
και σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα παρακολούθησης.

Και εγώ σκέφτομαι να βάλω την 46αρα από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα,
με την ίδια απόσταση, μπορεί και 10cm λιγότερο.

Όσο αφορά το θέμα της ακτινοβολίας δεν τίθεται ζήτημα.-bye-