Τηλεοραση 46''-50'' για Ταινίες εως 1.000

cinemania

New member
12 June 2008
61
Χαιρεται και απο εμενα,

οπως όλοι βρισκομαι μπροστά στο δίλλημα ποια και γιατί?

Η τηλεόραση θα βρίσκεται σε σαλόνι με αποστάσεις θέασης 3+ μετρων και η χρήση της θα είναι (περαν των digea) ταινίες *.mkv.

Δε θελω πανω απο 50'' λογω τιμής και προβολέα (το 3d και smart tv ευπροσδεκτα, μια και υπάρχουν μικρά παιδιά, αλλα οχι απαραίτητα).

Το κύριο βάρος θα ήθελα να πέσει στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ 2d ΕΙΚΟΝΑΣ. Βεβαια την τιμή των 1000 δεν ειναι ανάγκη να την ''τεντώσω'' αλλα βλέπουμε....

Αν και δε θεωρώ μονόδρομο την samsung εχω μια προτίμηση απο αυτά που εχω διαβάσει μεχρι τωρα, αλλα θα ήθελα τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ

Εφόσον δίνεις βάση στην ποιότητα και με την απόσταση θέασης που έχεις, πας σε 55". Αλλιώς οι διαφορές σε μικρότερες τηλεοράσεις δεν είναι ευδιάκριτες. Οπότε, αν μπορεί να γίνει μια υπέρβαση στο budget, θα πρότεινα να δεις την Samsung F6400. Διαφορετικά κάποια 50". Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο και θέλεις να δώσεις όσο το δυνατόν λιγότερα μπορείς να δεις και κάποιες plasma.

Re: Απάντηση: Τηλεοραση 46''-50'' για Ταινίες εως 1.000

Το budget των 1000 ήδη ειναι με υπέρβαση γιαυτό το λόγο και δε θελω να ανεβω αλλο. Οσο για την πλάσμα αν και θα μου άρεσε εκεινο το υπέροχο μαύρο της το θέμα ειναι οτι θα την χειρίζονται γυναικόπαιδα με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για μια πλάσμα (π.χ. συνδεση με εναν υπολογιστή κλπ κλπ)

Την 6400 που αναφέρεις ήδη την εχω μελετήσει προσεκτικά και έχω μια απορία πάνω σε αυτήν:

Η διαφορά της απο την 6100 (εκτος απο το smart tv) ποια είναι?

Διαβασα καπου (δε θυμαμαι ή στο νημα της μιας ή στης άλλης) οτι η 6100 εχει direct led ενω η 6400 edge led. Αυτό ποσο διαφορετικές τις κάνει και ποιο ειναι το προτιμότερο?

Πιο κάτω απο την 6400 έχει πέσει η 6500 άρα είναι καλύτερη σαν επιλογή...

http://www.skroutz.gr/s/3006223/Samsung-UE50F6500.html

F6100 -> panel με φωτισμό από μία σειρά LED + επεξεργαστής NOVATEK
F6400 -> panel με φωτισμό από μια σειρά LED + επεξεργαστής MSTAR (Dual core)
F6400 -> panel με φωτισμό από δύο σειρές LED + επεξεργαστής MSTAR (Dual core) + δορυφορικός δέκτης

Είναι και οι δύο edge led. Η F6400 έχει λίγο καλύτερη επεξεργασία εικόνας συν τις smart λειτουργίες. Η 50" F6100 στα 800 ευρώ είναι πολύ καλή περίπτωση πάντως. Υστερεί κυρίως σε γωνίες θέασης. Με καλύτερες γωνίες θέασης αλλά χειρότερο μαύρο και αντίθεση μπορείς να δεις την Panasonic ET60.

Το budget των 1000 ήδη ειναι με υπέρβαση γιαυτό το λόγο και δε θελω να ανεβω αλλο. Οσο για την πλάσμα αν και θα μου άρεσε εκεινο το υπέροχο μαύρο της το θέμα ειναι οτι θα την χειρίζονται γυναικόπαιδα με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για μια πλάσμα (π.χ. συνδεση με εναν υπολογιστή κλπ κλπ)

Την 6400 που αναφέρεις ήδη την εχω μελετήσει προσεκτικά και έχω μια απορία πάνω σε αυτήν:

Η διαφορά της απο την 6100 (εκτος απο το smart tv) ποια είναι?

Διαβασα καπου (δε θυμαμαι ή στο νημα της μιας ή στης άλλης) οτι η 6100 εχει direct led ενω η 6400 edge led. Αυτό ποσο διαφορετικές τις κάνει και ποιο ειναι το προτιμότερο?

Τελικά απο ότι βλέπω οι περισσότερες αποψεις συγκλίνουν στην samsung

Αλλα δε μου απαντησατε στο ποιο πανω ερωτημα?

6030 direct led
6400 edge led

Ποιο ειναι καλυτερο σε 2d εικόνα?

Οι direct led έχουν καλύτερη ομοιομορφία, κατανομή φωτισμού και λιγότερα προβλήματα με clouding και παρεμφερή αρνητικά των edge led. Η συζήτηση όμως αφορούσε μοντέλα στις 50"...

Φιλε Μιχάλη οπως και στον τίτλο του thread αναφέρομαι σε tv 46 εως 50 ιντσες

Και απλα απο το διαβαζε διαβαζε μπερδευτηκα αναμεσα σε αυτες τις δύο

http://www.skroutz.gr/s/1948841/Samsung-UE46EH6030.html?keyphrase=samsung+ue46eh6030
http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html?keyphrase=samsung+ue46f6400

Με την 6030 χωρις smart στα 625 και την 6400 στα 738 ειναι να απορείς

Ποια απο τις δύο και γιατί? Απο τι στιγμή που η 6400 ερχεται να μπει ως νεο μοντελο με smart tv δυνατοτητες.

Για κάποιον που εχει ως γνώμονα την θεαση ταινιών 2d τι επιλογή θα είχε?