Τηλεόραση 50-55'' με ακρίβεια χρωμάτων σε όλη την παλέτα

rykios

Senior Member
25 June 2013
604
Χανιά
Ψάχνομαι για αγορά καινούριας τηλεόρασης, έως 55 ίντσες και έως 2 χιλιάδες ευρώ.

H χρήση θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ως μόνιτορ εικόνας του media player, για ταινίες και σειρές.
Απ ότι καταλαβαίνετε δε με ανδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα καλούδια και ο εξοπλισμός της τηλεόρασης, πλήν της ποιότητας ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ της χρωματικής ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ στην αναπαραγωγή της εικόνας.
-Δε μ ενδιαφέρουν σμάρτ μπιχλιμπίδια και ικανότητες
-Δε μ ενδιαφέρει ο ήχος καθόλου
-Δε μ ενδιαφέρουν οι δέκτες που έχει ή δεν έχει, PVR ευκολίες κτλ
-Δε μ ενδιαφέρει το τηλεχηριστήριό της, εργονομία, airmouse κτλ
-Δε μ ενδιαφέρει η επεξεργασία εικόνας, upscale, sharpen, βελτίωση ακμών, "βελτίωση" χρωμάτων για να γίνονται πιό έντονα :)
Ίσως να μ ενδιαφέρουν οι δυνατότητες αποτελεσματικής αφαίρεσης ψηφιακού θορύβου, αλλά και πάλι άλλο είναι αυτό που έχει προτεραιότητα:

Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να αποδίδει σωστά τα χρώματα, όσο γίνεται περισσότερα χρώματα, από όλη τη χρωματική παλέτα.

Να εξηγήσω: ΔΕ μου αρκεί να καλιμπράρεται η κλίμακα των ουδέτερων (άσπρο γκρί μαύρο), να είναι τέλεια η τονικότητα του ασπρόμαυρου, θέλω επίσης η φύση κάθε κατηγορίας χρωμάτων να αποδίδεται σωστά. ΠΧ τα σκούρα μπλέ να μη "μωβίζουν" την ίδια στιγμή που τα σκούρα γαλάζια "πρασινίζουν" και τα σκούρα κόκκινα "ματζεντίζουν". ΠΧ τα φωτεινά κίτρινα να μην πορτοκαλίζουν την ίδια στιγμή που τα φωτεινά γαλάζια πρασινίζουν.
Για όσους έχουν υπ όψη τους, η σωστή φράση γι αυτό που μ ενδιαφέρει είναι "καλή διαχείριση χρώματος" (color management)

Καταλαβαίνω τα προσόντα του "αυτόφωτου πίξελ" (oled) και ήμουν έτοιμος να αγοράσω την LG
Όμως έχω την αίσθηση ότι μόνο στα (πολύ ακριβά για μένα) 4Κ μοντέλα έχει άριστη διαχείριση χρώματος, αυτό κατάλαβα από αναφορές αγοραστών.
Θα θυσίαζα την σκούρα-σχεδόν-μαύρα περιοχή των χρωμάτων, αν μια τηλεόραση LCD είχε άριστη διαχείριση χρωμάτων σ όλη την υπόλοιπη χρωματική παλέτα.

Με μια φράση, δε μ ενδιαφέρει ο "εντυπωσιασμός", με ενδιαφέρει η ακρίβεια της εικόνας

ΥΓ Έχω ακούσει καλά λόγια για καινούριες τεχνολογίες φωσφόρου στις SONY ( triluminos ?)
Δεν είναι εύκολο να δώ μοντέλα σε κατάστημα για να συγκρίνω, αλλά κι αν δώ στο κατάστημα, θα είναι αρρύθμιστα (ή ρυθμισμένα όπως θέλουν οι πωλητές.....)
Οπότε, θα ακούσω προσεκτικά τις γνώμες σας :)
Οποιαδήποτε γνώμη / βοήθεια , καλοδεχούμενη

Για να είμαι ειλικρινής και αν κατάλαβα καλά. Ακούγεται εξ αρχής ότι θέλεις κάτι απλό και στην τελική υψηλές απαιτήσεις παρόλο που έχεις ψηλά το budget σου. Αν με ρωτάς εμένα καλά κάνεις που έχεις ψηλες απαιτήσεις ειδικά με τόσα λεφτά, συμφωνώ μαζί σου απόλυτα . Δεν ξέρω κατά πόσο ήρθε η όχι Ελλάδα το μοντέλο που θα σου δείξω αλλά σαν καινούργιος κάτοχος και μετά απο διάφορες απόψεις θα σου πρότεινα αν σε τραβά οικονομικά να πας σε αυτή. Είμαι με το στόμα ανοιχτό από προχθές που την αγόρασα. Βέβαια έχει πολλά έξτρα που δεν θες αλλά έχει και όλα όσα θες. Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις και εσύ θα βρεις αυτό που σε καλύπτει σε συνδυασμό απαιτήσεων και αξίας.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/149767-LG-EG960V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια