Τηλεόραση χωρίς αντανακλάσεις...

27 August 2007
14
Αναγκασμένος λόγω της διάταξης του χώρου μου να τοποθετήσω την νέα μου τηλεόραση απέναντι απο την μπαλκονόπορτα, θέλω να μάθω σε ποιά μοντέλα τηλεοράσεων πρέπει να προσανατολίζομαι. Έχω διαβάσει αρκετά αλλά εδώ θέλω την εμπειρία των μελών μας.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει αυτό(τοποθετηση ΤV απέναντι απο πηγή φωτός). Δεν ξέρω αν πάιζουν ρόλο οι λεπτομέρειες: 1)Η μπαλκονόπορτα θα απέχει 3,5 m περίπου μέτρα απο την TV και 2)Προσανατολίζομαι για 40αρα όσον αφορά το μέγεθος, 3)το 3D δεν με ενδιαφέρει και 4)θα παίζει τηλεοπτικό Digea και ταινίες μέσω HDMI απο PC(1080p).

Αν πάνω στην τηλεόραση πέφτει το φως του ηλίου δεν σου κάνει καμιά τηλεόραση. Ούτε σε αυτές που έχουν ματ οθόνη δεν θα μπορείς να δεις.

Το μόνο που μπορεί να σε σώσει ειναι να βάλεις χοντρές κουρτίνες.

και να προσθέσω σε αυτά που λέει ο γιάννης και βάση της εμπειρίας μου. αν η θέση θέασης είναι μεταξύ της τιβι και του παραθύρου δηλασή τιβι - πίσω εσύ - παράθυρο τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. σε αυτές με γυαλιστερή επιστρωση βλέπεις τιβι αλλά βλέπεις και τι γίνεται πίσω σου - ενώ σε αυτές με ματ δεν βλέπεις αντανακλάσεις αλλά χάνεις πολύ και σε τιβι.

Οπως λενε και τα παιδια παραπάνω τις αντανακλάσεις 100% δεν μπορεις να τις αποφύγεις.
Το καλύτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε επιλογη lcd με ματ οθόνη και πολλα γκάζια στην φωτεινότητα ωστε να μειώσεις οσο το δυνατόν το φαινόμενο.

το θέμα είναι ότι φέτος δεν νομίζω να υπάρχει τηλεόραση με ματ οθόνη. μάλλον για philips σε βλέπω με τα 220+ nits αν θές να βλέπεις. βέβαια σε ότι επιλογή και να πάς μόλις πέσει ο ήλιος τα πράγματα θα αντιστραφούν.

Ο ήλιος δεν θα βλέπει απευθείας τηλεόραση(Yperion), αλλά απο ότι καταλαβαίνω απο τις απαντήσεις δεν θα βρώ γιατρειά όποια TV και αν διαλέξω. Άρα πάω, όσον αφορά το θέμα της αντανάκλασης, για την πρώτη τυχούσα;

Τώρα έχεις τηλεόραση στο σημείο αυτό?

Πόσα λεφτά δίνεις?

Όχι, έχω μια TXP42U20E σε άλλο χώρο που δεν μπήκα στον κόπο να δοκιμάσω γιατί είναι ότι χειρότερο απο αντανακλάσεις. Όσο για το ποσό των χρημάτων, θα ήθελα να δώσω όσο λιγότερα γίνεται για να μην αναγκαστω να πάω σε δόσεις. Αν υπάρχει κάποιο μοντέλο που θεωρείς ότι μπορεί να με καλύψει, μπορείς να μου το προτείνεις άνευ ορίου τιμής.
[h=1][/h]

Οι τηλεοράσεις με ματ οθόνη δεν έχουν ανακλάσεις αλλα το φως διαχέεται πανω στην οθόνη οποτε καλύπτεται το πρόβλημα αλλά και πάλι δεν λύνεται.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κατι καλύτερο να πας εκτός απο την επιλογή αυτη. Οπότε θα σου πρότεινα την LG 42LK450 (η 530 ανάλογα τα λεφτά που θα δώσεις).

Οι ακριβές τηλεοράσεις έχουν πλέον εγκαταλείψει τις ματ οθόνες και έχουν πάει σε ανακλαστικές (τυπου clear panel , gorilla glass κτλ) οπότε δεν σου κάνουν έτσι και αλλιώς.