Τηλεόραση χωρίς Input lag και καλή ποιότητα εικόνας. Ποιά είναι η καλύτερη λύση;

ArChEaN

New member
27 September 2009
5
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Είμαι αρκετό καιρό μέλος στο forum και έχω διαβάσει αρκετές εκατοντάδες μηνύματα. Η πρώτη φορά που αποφάσισα να απευθυνθώ στην κοινότητα οφείλεται στους πολλούς προβληματισμούς μου, οι οποίοι καθυστερούν εδώ και αρκετό καιρό την αγορά νέας τηλεόρασης.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικές πληροφορίες:

• Απόσταση θέασης: (περίπου)
  • Inches: 32-37" (μετά βίας 40", λόγω έλλειψης χώρου)
  • Τύπος: LCD-LED (λόγω χαμηλής κατανάλωσης)
  • Χρήση: Κυρίως ως PC Monitor Replacement (Text Editing και Games)- Ταινίες MKV - Τηλεόραση
  • Υποστήριξη: USB, LAN, Ενσωματωμένο Media player ή κάτι αντίστοιχο, ώστε να μπορώ να βλέπω καμιά ταινία χωρίς να έχω παντα αναμένο το PC
  • Προυπολογισμός: Μέχρι 800-900 euro (ας είναι και λίγο παραπάνω, αρκεί να τα αξίζει)

To πρόβλημα με όλα τα παραπάνω είναι ότι απ' αυτά που έχω διαβάσει, τίποτα δεν με ικανοποιεί. Είτε θα υπάρχει input lag που γίνεται αντιληπτό (>30ms), είτε το input lag θα είναι καλό αλλά οι δυνατότητες περιορισμένες, είτε τα χρώματα δεν θα είναι τόσο καλά κ.ο.κ.

Για να μη σας κουράζω, απ' αυτά που διάβασα κατέληξα ότι μάλλον πρέπει να πάω προς Sony μεριά, ίσως σε κάποιο παλιότερο μοντέλο, είτε σε LG. Αναφέρω κάποια ενδεικτικά μοντέλα που έχω σημειώσει, κυρίως λόγω των καλών τους επιδόσεων στον τομέα του Input Lag:
  • Sony KDL40W4000
  • Panasonic Viera TX-L32U10E
  • LG LH3000

Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα αγόρασα στον πατέρα μου μια LG 37LH2000. Έχω διαβάσει καλά σχόλια. Μήπως να κρατήσω αυτή για τη δουλειά που τη θέλω και να του πάρω καμιά άλλη φτηνότερη;

Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!

Υ.Γ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα σχόλια από χρήστες που ήδη έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένα μοντέλα (όχι απαραίτητα αυτά που ανέφερα) για τη ίδια χρήση που τη χρειάζομαι και εγώ, καθώς ήδη έχω διαβάσει τα περισσότερα συγκριτικά δοκιμαστικά αλλά και πάρα πολλά reviews από ξένες ιστοσελίδες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να με μπερδεύουν ακόμα παραπάνω.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Είμαι αρκετό καιρό μέλος στο forum και έχω διαβάσει αρκετές εκατοντάδες μηνύματα. Η πρώτη φορά που αποφάσισα να απευθυνθώ στην κοινότητα οφείλεται στους πολλούς προβληματισμούς μου, οι οποίοι καθυστερούν εδώ και αρκετό καιρό την αγορά νέας τηλεόρασης.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικές πληροφορίες:

• Απόσταση θέασης: (περίπου)
  • Inches: 32-37" (μετά βίας 40", λόγω έλλειψης χώρου)
  • Τύπος: LCD-LED (λόγω χαμηλής κατανάλωσης)
  • Χρήση: Κυρίως ως PC Monitor Replacement (Text Editing και Games)- Ταινίες MKV - Τηλεόραση
  • Υποστήριξη: USB, LAN, Ενσωματωμένο Media player ή κάτι αντίστοιχο, ώστε να μπορώ να βλέπω καμιά ταινία χωρίς να έχω παντα αναμένο το PC
  • Προυπολογισμός: Μέχρι 800-900 euro (ας είναι και λίγο παραπάνω, αρκεί να τα αξίζει)

To πρόβλημα με όλα τα παραπάνω είναι ότι απ' αυτά που έχω διαβάσει, τίποτα δεν με ικανοποιεί. Είτε θα υπάρχει input lag που γίνεται αντιληπτό (>30ms), είτε το input lag θα είναι καλό αλλά οι δυνατότητες περιορισμένες, είτε τα χρώματα δεν θα είναι τόσο καλά κ.ο.κ.

Για να μη σας κουράζω, απ' αυτά που διάβασα κατέληξα ότι μάλλον πρέπει να πάω προς Sony μεριά, ίσως σε κάποιο παλιότερο μοντέλο, είτε σε LG. Αναφέρω κάποια ενδεικτικά μοντέλα που έχω σημειώσει, κυρίως λόγω των καλών τους επιδόσεων στον τομέα του Input Lag:
  • Sony KDL40W4000
  • Panasonic Viera TX-L32U10E
  • LG LH3000

Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα αγόρασα στον πατέρα μου μια LG 37LH2000. Έχω διαβάσει καλά σχόλια. Μήπως να κρατήσω αυτή για τη δουλειά που τη θέλω και να του πάρω καμιά άλλη φτηνότερη;

Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!

Υ.Γ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα σχόλια από χρήστες που ήδη έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένα μοντέλα (όχι απαραίτητα αυτά που ανέφερα) για τη ίδια χρήση που τη χρειάζομαι και εγώ, καθώς ήδη έχω διαβάσει τα περισσότερα συγκριτικά δοκιμαστικά αλλά και πάρα πολλά reviews από ξένες ιστοσελίδες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να με μπερδεύουν ακόμα παραπάνω.

Θα σου πρότεινα την w5500 ή ακόμα και την v5500 (λείπουν τα 100hz αλλά έχει μικρότερο input-lag...)-bye-

btw Αν δοκίμασες αυτήν του πατέρα σου και είδες οτι σου κάνει πάρε εκείνη..

Last edited:
Διαβασε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970

Για την χρηση που θελεις μαλλον την LH3800 θα σου προτεινα (ειναι η 3000 με πιο χαμηλη καταναλωση) ενω μπορεις με 120 ευρω να παρεις και ενα εξωτερικο media player πχ. WD Live που σιγουρα ειναι καλυτερος απο οποιονδηποτε ενσωματωμενο...-bye-

Φίλε μου καλησπέρα,
Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά τηλεόρασης και έχω ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις που έχεις και εσύ. σου προτείνω την lg sl8000.

Διάβασε το παρακάτω review και θα καταλάβεις γιατί, ειδικά το κεφάλαιο "GAMING PERFORMANCE"

http://www.avforums.com/reviews/LG-42SL8000-LCD-HDTV-Review.html

Σχετικά με τις ίντσες σου προτείνω την 42" επειδή η απόσταση σου θα είναι 2 μέτρα και οτιδήποτε κάτω από 40" δε θα σε καλύψει.

Η τιμή της ξεκινάει από 840 ευρώ από τι βλέπω στο skroutz.gr

Καλημέρα,

Τελικά βρήκα την Sony KDL 40Z4500 σε πολύ καλή προσφορά (εκθεσιακή) και την "τσίμπησα". Η τηλεόραση αποδίδει εξαιρετικά σε FULL HD μέσω HDMI, τόσο σε ταινίες όσο και σε παιχνίδια. Δοκίμασα από rally μέχρι rpg και ειδικά στο πρώτο δεν ένιωσα καθόλου lag (τα μάτια μου είναι αρκετά ευαίσθητα). Επίσης, φοβερά χρώματα, πολύ ξεκούραστη στα μάτια, όμορφη αισθητικά και γενικά όσα έχουν αναφερθεί στα αντίστοιχα νήματα στέκουν και με το παραπάνω.

Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή μου. Το μόνο αρνητικό που τελικά συνάντησα (αν και είναι εντελώς λεπτομέρεια) είναι το ελάχιστο clouding στις 2 από τις 4 γωνίες (πάνω). Δεν μπορούμε όμως να τα έχουμε και όλα και γνώριζα εξ'αρχής το ρίσκο με τις Sony.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που απάντησαν πιο πάνω και ένα ακόμα μεγαλύτερο στην τέλεια δουλειά που γίνεται στο forum. Πραγματικός θησαυρός, χωρίς υπερβολές. Μέσα σε 1-2 βδομάδες εντατικής μελέτης είχα πλέον αποκτήσει μια εικόνα για το τι θα έπρεπε να αγοράσω.

Thanks guys! :2thumb22sup::SFGSFGSF::worshippy:

Η SL8000 ακουσα οτι καταργηθηκε λογω προβληματων με την αξιοπιστια της , αυτες που κυκλοφορουν ειναι οτι εχει μεινει στις αποθηκες...

Καλυτερα απο LG παρε μια LH4000...

Φίλε μου πολύ καλή η επιλογή σου, συγχαρητήρια και καλό κάψιμο με τα παιχνίδια:)
Όσο και να προσπαθείς input lag δεν θα βρεις σε αυτή την οθόνη, πόσο την αγόρασες αν επιτρέπεται;

Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ πολύ!

Η τιμή αγοράς ήταν κάτι λιγότερο από 800 ευρώ, μετά από παζάρι σε γνωστή μεγάλη αλυσίδα. Ήταν δουλεμένη κάνα δίμηνο κατά τα λεγόμενα (λογικά παραπάνω) με περίπου 1000 ώρες λειτουργίας (το είδα από το service menu).

Μετά από τη κουταμάρα που είχα κάνει να μην προλάβω να πάρω μια εκθεσιακή 40W4500 στα 650 (κυριολεκτικά σκοτωμένη) σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα, θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς η Z και καλύτερο panel έχει και 200Hz είναι και γενικά μ' άρεσε και περισσότερο στο μάτι και δυστυχώς άλλη tv σε τόσο χαμηλή τιμή δεν ξαναβρήκα.

Πάντως, προσωπικά θεωρώ ότι οι "stock" επιλογές είναι προτιμότερες, καθώς και δοκιμασμένες είναι και σε χαμηλότερη τιμή θα τις βρεις. Είχα πάρει παλιότερα ένα ψυγείο-ντουλάπα LG από διάλυση καταστήματος 40% κάτω (από 890 κάπου 500) και δεν το μετάνιωσα στιγμή. Το κακό βέβαια είναι ότι αυτή η "δουλειά" θέλει πολύ ποδαρόδρομο, να μπαίνεις, να βλέπεις και να ρωτάς στα καταστήματα για κάτι που πιθανόν να έχουν ή να θέλουν να ξεφορτωθούν. :cool4:

panasonic 5msec lag (στις πλασμα) και μετα η sony με περιπου 30 (αλλα οχι ολα τα μοντελα) και μετα το χαος (απο 120 και πανω). εχει αναρτηθει ο πινακας εδω αλλα δεν θυμαμαι που ακριβως

Τυχαία έπεσα στο θεματάκι σας παιδιά.

Απέκτησα μόλις σήμερα μια LG 32SL8000. Από όσες είχα δοκιμάσει για μόνιτορ υπολογιστή καμία δεν με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Input lag ίσως και να έχει μηδενικό. Δεν ξέρω πως μπορώ να το μετρήσω. Αλλά μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά από πολλά 24άρια ΤΝ που εχουνε περάσει από τα χέρια μου ότι αυτή είναι γρηγορότερη και ποιο ξεκούραστη.

Η ποιότητα κατασκευής της είναι ένα όνειρο πραγματικά Πιάνει ελάχιστο χώρο πάνω στο γραφείο μου για μόνιτορ που το χρησιμοποιώ. Ελάχιστα μεγαλύτερο από το παλιότερο LG 27άρι που είχα πριν πάρω αυτήν σήμερα.

Οι ευκολίες που προσφέρει δεν έχω σηναντήσει ποτέ σε καμία τηλεόραση/μόνιτορ. Πατάς το πλήκτρο eco Πάνω στο χειριστίριο και επιλέγεις διαχείριση ενέργειας και αυτόματα το μονιτοράκι κατεβάζει τον φωτισμό και κάθεσε ώρες ατελείωτες και δουλεύεις Photoshop και παίζεις παιχνίδια. ΑΠίστευτα ξεκούραστη.

Ο φίλος που είπε παραπάνω ότι απεσύρθησαν δεν ισχύει. Το Πλαίσιο τις φέρνει σωρηδών και εξαφανίζονται την επόμενη μέρα. Πείρα κομμάτι βιτρίνας και θα ξαναφέρουν την Τρίτη.. Και φυσικά σαν την 9000 την 47άρα που πλέον έχει εξαφανιστεί εντελώς σε όλη την Εϴλλάδα το κόβω να γίνει και με αυτή.

Στα 550 ευρώ που την αγόρασα όλες οι άλλες μάρκες και μοντέλλα δεν έχουνε λόγο ύπαρξης απλά.

Όποιος σκέφτετε για μικρό 32άρι που να παίζει τον ρόλο μόνιτορ για τον υπολογιστή ΣΤΕΓΝΑ μην το σκέπτεστε.

Έχω nvidia gtx285 κάρτα γραφικών και με Passthrough καλωδιάκι από την κάρτα πάνω στην μητρική έχω και ήχο από τα εκπληκτικά ηχειάκια της. Η υποδοχή HDMI 2 από ότι διάβασα στην σελίδα της LG είναι υποδοχή συμβατή με DVI υπολογιστή. Συνδέοντας λοιπόν σε αυτήν (ενστικτωδώς εκεί σύνδεσα και εγώ τον υπολογιστή μου και δεν ξέρω αν γίνετε και στις 4 HDMI που έχει πίσω του) έχω ανάλυση pixel per pixel με super-IPS panel και εικόνα από άλλο πλανήτη με μόλις 550 ευρώ για 32 ίντσες θηριάκι. Άλλαξε η ζωή μου απλά

και σας την προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ