Τηλεόραση ή Βιντεοπροβολέας?

mantsat

New member
31 October 2007
87
Καλησπέρα!
Το ξέρω ότι μπορεί να σας φανεί λίγο off topic,το ξέρω ότι συζητιέται και αλλού, αλλά είμαι περίεργος να ακούσω απόψεις επί του θέματος και ειδικά από την κατηγορία των fans της TV (LCD ή PLASMA).
Ξεκίνησα με το ψάξιμο για αγορά τηλεόρασης HD, πήγα στην Full HD ,αλλά όντας τρελαμένος ,όπως όλοι εδώ μέσα, με την τεχνολογία (άλλωστε δε θα ξημεροβραδιαζόμασταν στο forum τούτο αν δεν ήμασταν) άρχισα να ανεβαίνω σε ίντσες, σε ανάλυση και αντίστοιχα σε τιμή... Πφφφφφφ... Μπέρδεμα τρελό......
Πρόσφατα είχα μια "κινηματογραφική" εμπειρία στο σπίτι ενός φίλου, όπου είδαμε μια ταινία στον προτζέκτορά του, που ούτε καν hd δεν ήταν, αλλά με ενθουσίασε πραγματικά!!! Πόσο μάλλον να ήταν full hd...Συνειδητοποίησα αυτό που λένε όλοι ότι SIZE MATTERS, μιας και σε απόσταση 2 μέτρων είδαμε σε...80 τουλάχιστον ίντσες!!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα...Σα να ήμουν μέσα στην ταινία ένιωθα...
Δεδομένου ότι οι εταιρίες πάντα κοστολογούν την τελευταία τεχνολογία ακριβά φτάνω στο ερώτημά μου :

Αξίζει να δώσει κανείς 2000+ Ευρώ για μια τηλεόραση full hd 42-46 τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά η εικόνα που παίρνει από προτζέκτορα είναι πολύ μεγαλύτερη+ρυθμιζόμενη?
Και αν ναι ποιος μπορεί να είναι ο λόγος (πέρα από τον χωροταξικό) που θα οδηγηθεί σε μια τέτοια αγορά?
Γιατί για μένα δεν αξίζει τον κόπο να χαραμίζω την τηλεόρασή μου για Τατιάνες-Τένιες-Μικρούτσικους (γιατί αυτή είναι η ελληνική τηλεόραση) την ώρα που μπορώ να παίζω το Dirt και το Pro και να βλέπω τον Peter Petrelli και τον Scofield σε 70''+...

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα.Περιμένω απαντήσεις...

"η μεγαλη εικονα ενος προβολεα ειναι μια σημαντικη εμπειρια αλλα η εικονα ενος μεγαλου αυτοφωτου μεσου στο σαλονι σου ειναι κατι το εντυπωσιακο" hi-tech speaking!!!!
εγω προσωπικα θα επαιρνα μια τηλεοραση 46'' σημερα (στα 2500) που θα μεινει στο σαλονι για πολλα χρονια και οταν με τον καιρο το ματι συνηθισει και βρω χωρο για πανια στο σαλονι θα παρω και εναν projectora γυρω στο 1000αρικο για ταινιες (ηδη ο topaz απο τους ειδικους σε αυτην την τιμη θεωρειται εξαιρετικος)
Στον προβολεα μετα απο 1 1/2 χρονο χρησης (με ταινιες,ποδοσφαιρο και games) θα θελεις και αλλαγη λαμπας (σχεδον οσο θα κανει τοτε ο προβολεας σου)

Last edited:
το ενα συμπληρωνει το αλλο..δεν συγκρινονται
το θεμα ειναι: μετρια τηλ.-καλος προβολεας ή καλη τηλ.-μετριος προβολεας(αυτο ισχυει για οσους δεν εχουν 10.000 ευρω για καλη τηλ.-καλο προβολεα)..εγω την γνωμη μου στην ειπα

Πέρασα και απο εκεί ...... Αναποφάσιστος γαρ. :D
Λέω ..." Ας δώσω κανα 1500 για LCD 42 για την καθημερινότητα "
και κανα 1500 για προβολέα σκεφτόμουν τον Χ1000 μετά τις γιορτές.
άντε κανα 500 για πανί. Και νάσου οι 100+ με φανταστική απόδοση.
Αφεση αμαρτιών και για την αγορά LCD αντι για πλάσμα και όλοι ευχαριστημένοι .
Ε! όπως το είπα έτσι το εγκατέληψα .
Η λύση όλα σε ένα είναι δελεαστική στις 50' σε Plasma.

Βασικά το ερώτημα θα έπρεπε να τεθεί λίγο διαφορετικά. Ακριβή τηλεόραση ή προσιτή τηλεόραση και προβολέας. Η τηλεόραση είναι αναγκαία και το θέμα είναι αν αξίζει να κόψεις από το κόστος αγοράς τηλεόρασης για να πάρεις προβολέα. Εννοείται πως αναφερόμαστε σε ένα συνολικό budget αγοράς γύρω στα 2500 το ελάχιστο, και για περιπτώσεις που ο χώρος μπορεί να δεχτεί προβολέα χωρίς γκρεμίσματα. Κατά την γνώμη μου αξίζει.

Προσωπικά έψαχνα για 50άρα τηλεόραση .... last year :D

This year ... ψάχνω 42άρα πλάσμα στο χιλιάρικο για τηλεοπτικό σήμα και προβολέα στα διπλάσια χρήματα για τις "σοβαρές" θεάσεις.

Το "κακό" είναι πως με βάση τον χώρο και την τιμή μάλλον ο προβολέας θα είναι LCD, αλλά πιστεύω πως θα το ξεπεράσω εύκολα:flipout:

Απάντηση: Re: Τηλεόραση ή Βιντεοπροβολέας?

allo to ena, allo to allo
prota tv meta projector

εσύ που είσαι πάλι ρε μάστορα και γράφεις "αρβανίτικα" ?

πάλι ταξιδάκι ?.?.?

υ.γ sorry για το :offtopic:

Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση ή Βιντεοπροβολέας?

Αλλες αναγκες καλυπτει η τηλεοραση και αλλες ο προβολεας. Καλο ειναι να εχει καποιος και απ' τα δυο.

Βασικά το ερώτημα θα έπρεπε να τεθεί λίγο διαφορετικά. Ακριβή τηλεόραση ή προσιτή τηλεόραση και προβολέας. Η τηλεόραση είναι αναγκαία και το θέμα είναι αν αξίζει να κόψεις από το κόστος αγοράς τηλεόρασης για να πάρεις προβολέα. Εννοείται πως αναφερόμαστε σε ένα συνολικό budget αγοράς γύρω στα 2500 το ελάχιστο, και για περιπτώσεις που ο χώρος μπορεί να δεχτεί προβολέα χωρίς γκρεμίσματα. Κατά την γνώμη μου αξίζει.

This year ... ψάχνω 42άρα πλάσμα στο χιλιάρικο για τηλεοπτικό σήμα και προβολέα στα διπλάσια χρήματα για τις "σοβαρές" θεάσεις.

Το "κακό" είναι πως με βάση τον χώρο και την τιμή μάλλον ο προβολέας θα είναι LCD, αλλά πιστεύω πως θα το ξεπεράσω εύκολα:flipout:

+1

ΚΑΛΟΣ ΤΟΝ!!!!-bye-
Σε αυτό το δίλημμα πιστεύω είμαστε πολλοί από εδώ μέσα.
Το βασικό είναι το πόσο που διαθέτεις
Εγώ προσωπικά που είμαι στα 2.000€ κοντά
αντί να πάρω την SUPER 42αρα ή 50αρα.
Πήρα την απόφαση ύστερα από θέαση σε projector στο μαγαζί του γνωστού Μιχάλη
τα 1.000€ σε TV plasma
και τα υπόλοιπα σε πηγή μαζί με προβολέα.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ 60´ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ PROJECTOR ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ
ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
(αυτό που λέμε σήμερα home cinema).

Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση στο ερώτημα, ενω επίσης η απάντηση εξαρτάται και απο τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Εγω σκοπευω να κρατήσω την 33αρα CRT δεκαετίας που έχω...όσα χρόνια κρατήσει, γιατι νομίζω ότι δείχνει τα επίγεια πολύ καλύτερα απο όσες LCD έχω δεί σε φίλους, ενώ ταυτόχρονα πήρα ενα βιντεοπροβολέα LCD Full HD για ταινίες και ποδόσφαιρα με τα λεφτά που θα έδινα για μία 46αρα (πέρυσι) και έχω πολύ μεγαλύτερη διάσταση εικόνας. Αν βεβαια χαλάσει η CRT κάποτε, τότε θα ..επανεξετάσω το θέμα.

+1
Κατά τη γνώμη μου ο προβολέας είναι η κορύφωση του home theater!
Θα συμφωνούσα κι εγώ λοιπόν με τη λύση της προσιτής 42άρας tv + έναν καλό projector

+1
Κατά τη γνώμη μου ο προβολέας είναι η κορύφωση του home theater!
Θα συμφωνούσα κι εγώ λοιπόν με τη λύση της προσιτής 42άρας tv + έναν καλό projector
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!
Δεν συγκρίνεται η αίσθηση που αποκομίζεις από τις 100 ίντσες...

Εγώ θα γράψω μια λίγο διαφορετική άποψη.
Δεν έχω δει καμία μα καμία lcd ή plasma να παίζει καλύτερα τηλεοπτικά κανάλια από κεραία ταράτσας σε σχέση με μια καλή crt 100Hz και με ψηφιακό κτενωτό φίλτρο.
Η πρότασή μου είναι λίγα χρήματα για μια 4:3 crt 29 ιντσών. Δεν μου αρέσει καθόλου το τέντωμα που κάνουν οι 16:9 για να φέρουν την 4:3 εικόνα σε πλήρη οθόνη. Πολλά έξυπνα συστήματα, αλλά όλα μου φαίνονται αφύσικα (μόνη εξαίρεση ο σκαι που είναι 16:9) Αν βλέπαμε κανονικό κάδρο 4:3 σε μια 16:9 η αντίστοιχου ύψους με την 29αρα είναι μια 40αρα.
Με τα λεφτά που έχουμε γλυτώσει από την αγορά της τηλεόρασης, αγοράζουμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό προβολέα-οθόνης που μας επιτρέπει το budget μας.

Φίλε μου για να απάντήσω στην απορία σου, θα σου πω ότι έβαλα προβολέα και στο υπνοδωμάτιό μου:popcorn:.

Δεν υπάρχει σύγκριση :firstprize:

Αυτό θα σου πρότεινα κι εγώ.... Τι ταινία να δεις σε 42 ίντσες? Πλάκα κάνουμε τώρα? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τηλεόραση ή Βιντεοπροβολέας?

Πήρα την απόφαση ύστερα από θέαση σε projector στο μαγαζί του γνωστού Μιχάλη

Αυτός ο γνωστός άγνωστος Μιχάλης έχει κλείσει σπίτια μου φαίνεται... :flipout:
Γειά σου ρε συνονόματε! :ernaehrung004:

To θέμα είναι απλό και πρέπει να σκεφτείς ότι μένεις στην Ελλάδα. Άρα:
1) Το τηλεοπτικό σήμα είναι λίγο χειρότερο από VHS, κάτι που βλέπεις πολύ καλά και με μία CRT. Το να αγοράσεις Full HD τηλεόραση για να βλέπεις το τηλεοπτικό σήμα είναι σαν να αγοράζεις Krell και Magnepan για να ακούς εξωτερικές ηχογραφήσεις από δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι.

2) Έχεις την δυνατότητα της συσκότισης όταν βλέπεις ταινίες;
Τότε άσε την τηλεόραση που έχεις, ή επένδυσε σε αυτήν 500 ευρώ το πολύ και πάρε ένα προβόλι!

3) Δεν έχεις τη δυνατότητα της συσκότισης;
Δώσε όλα τα λεφτά σου σε μία τηλεόραση και ξέχνα το προβόλι.

Τελικά μας καίει όλους το συγκεκριμένο ερώτημα ε? ;-)

Θα σταθώ στην επισήμανση του Tzimisce όσον αφορά τη συσκότιση, γιατί όντως αποτελεί ένα θέμα, μιας και ο προβολέας πάει για σαλόνι...
Έχω αρκετό φως στο σαλόνι, αφού μεσημέρι για να δω κανα έργο στην τηλεόραση κλείνω τα παντζούρια.Σταθμίζεται αυτό με τη φωτεινότητα του προβολέα ή περιμένει κανείς το βράδυ για να δει "προβολικά"?

Όσο για την θέαση sd σήματος δεν αμφιβάλλω ότι χρειάζεται tv.
Αλήθεια πώς συνδέεται για να δει κανείς ποδόσφαιρο σε προβολέα?

=> off topic λίγο ... Σε μια έκθεση-μαγαζί είδα δίπλα δίπλα 2 tvs 40'' Hd + full hd να παίζουν bluray.Είδα διαφορά.Όχι μεγάλη, αλλά υπαρκτή...Πόσο μάλλον να μεγαλώσουν οι ίντσες...

Κλασσική ερώτηση και κλασσικό λάθος η σύγκριση των δύο αυτών πραγμάτων.

Είναι σαν να λέμε αυτοκίνητο ή μηχανάκι;

Αλλες ανάγκες καλύπτει το ένα και άλλες το άλλο πράγμα.

Το καθένα έχει τα δικά του μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Το καλύτερο φυσικά είναι ΚΑΙ τηλεόραση ΚΑΙ βιντεοπροβολέας. -bye-