Τηλεόραση κατάληλη για pc games?

Myronas

New member
20 December 2007
58
Σέρρες
Ξεκίνησα αυτό το thread στο forum για συσκευές lcd, crt, plasma κλπ, μόλις συνειδητοποίησα όμως ότι μάλλον εδώ θα ήταν σωστότερο να ρωτήσω. Συγνώμη για το διπλό post.

Έχω προϋπολογισμό περί τα 2.000 έως 2.500 ευρώ και θέλω να πάρω τηλεόραση όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, από 46" και πάνω, υψηλής ανάλυσης, που θα χρησιμοποιώ πρωτίστως για pc gaming και δευτερευόντως για θέαση ταινιών blue-ray.
Διευκρινίζω πως το htpc μου έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει ανάλογες αναλύσεις σε αποδεκτά fps, κι αν αποδειχθεί στην πράξη ότι κάπου υστερεί, φυσικά θα του γίνει η ανάλογη αναβάθμιση. Επιπλέον διευκρινίζω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα monitor για το pc μου ούτε οι projectors, αυτά που ήδη έχω είναι αρκούντος ικανοποιητικά. Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για τηλεόραση που δεν έχω.

Υπάρχουν εδώ φίλοι που να χρησιμοποιούν την τηλεόρασή τους για gaming? και ποιές οι σχετικές σας εντυπώσεις;
Γενικά, τις lcd θεωρείτε πλέον κατάλληλες για τον σκοπό αυτό ή τις plasma?
Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο, τηλεόρασης πάντα, που να σας έχει εντυπωσιάσει όσον αφορά τις δυνατότητές του για gaming?

Last edited:
Κοιταξε να δεις, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ οι Plasma εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας γενικοτερα αλλα οι LCD εχουν προχωρησει πολυ. Δυστυχως ομως ακομα και σε 50" εχουν πολυ χαμηλη αναλυση και ειναι επιοικως αχρηστες για αυτη την δουλεια. Εσενα το 'μονο' που σε νοιαζει για παιχνιδια ειναι να εχει αναλυση 1920Χ1080 (νομιζω πως ολες οι LCD 46"+ εχουν) γιατι στα 1366Χ768 δεν θα εχεις ομορφο αποτελεσμα.

Δυστυχως μεγαλη εμπειρια στο θεμα δεν εχω καθως μονο 1 μηχανημα εχω 'σεταρει' για τετοια δουλεια (πολυ υψηλο κοστος γενικα για παιχνιδια και μονο, δεν ειναι μονο η τηλεοραση αλλα και το συστημα πρεπει να εχει πολυ νευρο) αλλα αυτη την τηλεοραση ειχα χρησιμοποιησει και ηταν παρα πολυ ικανοποιητικο το αποτελεσμα:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1143522

Αν θελεις για καλυτερη ποιοτητα εικονας (μονο στα blu-ray ισως να καταλαβεις διαφορα και γιαυτο δεν στο προτεινω) θα ανεβεις παρα παρα πολυ:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105647

Και αν μετραει πολυ το μεγεθος, αυτη ειναι καλη:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1117947

Είχα πάρει την Tulip (Samsung Full HD) 52" και έχω παίξει αρκετά παιχνίδια και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εντπωσιακο. Ούτε ghosting είδα ποτέ. Ότι παίζει με xbox controller το παίζω στην τηλεόραση πια και αν και έχω και Ps3 και XBOX360 ότι παιχνίδι βγαίνει και στα τρία και θέλω να το παίξω εννοείται ότι το προτιμώ στο PC με την 52".

Για Strategy, FPS και MMOs παίζω σε 30" σε 2560χ1600 και αν και η εικόνα σκίζει το μέγεθος της 52" (και η απόσταση θέασης από τον καναπέ) το επισκιάζου.

Έχε υπ'οψιν σου όμως ότι αν κάτσω στην 52" στην ίδια απόσταση που κάθομαι στο 30" monitor τότε η διαφορά ανάλυσης είναι εμφανής. Εννοείται πως θα κάθεσαι 2 μέτρα+.

Λόγω burn in και μόνο, οι plasma δεν είναι κατάλληλες για gaming.

Ξέρω, οι κατασκευαστές plasma λένε ότι έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα.

Επίσης, και για να μην ξεχνιόμαστε, η κατανάλωση μιας 50" plasma πλησιάζει τα 500W.. Μια αντίστοιχη LCD έχει σχεδόν την μισή κατανάλωση. Άσχετο με το θέμα, αλλά σημαντικό για διάφορους λόγους.

Έχω Pioneer 427XD και HTPC από Δεκ2006 και δεν έχει πάθει τίποτε. Με ανάλυση panel μόλις 1024x768 είναι άπεκτη (τουλάχιστον έως 1280x720).
Φαντάζομαι ότι πλέον υπάρχουν και Plasma με full HD.

Το θεματάκι της κατανάλωσης ρεύματος υφίσταται όχι όμως στο μέγεθος που περιγράφεται παραπάνω πχ. Pioneer 5090 KURO:420W vs SONY KDL52X350: 320W.

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι εφόσον η TV θα προορίζεται κυρίως για χρήση gaming τα κριτήρια σου θα πρέπει να είναι: α) οι αναλύσεις που μπορεί να δείξει το panel και β) η κατανάλωση ρεύματος (μη γελιόμαστε μια 42plasma για 8ωρες ανά ημέρα καταναλώνει όσο ένα ψυγείο ντουλάπα!).