τηλεόραση στο PC

tempo

Established Member
4 August 2006
200
καλησπέρα,
επειδή χρειάζομαι να βλέπω τηλεόραση στο PC την ώρα που εκτελώ με αυτό κάποιες εργασίες είπα να ρωτήσω για κάποιες προτάσεις που έχετε να μου κάνετε.

Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορες κάρτες για να βλέπω τηλεόραση στο PC άλλα εγώ θέλω να μπορώ να κάνω τα εξής.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 1) Θέλω να μπορώ να βλέπω τηλεόραση ακόμη και όταν ο υπολογιστής είναι εκτός λειτουργίας (επομένως ξεχνάω την εσωτερική κάρτα TV tuner, σωστά?)

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 2) Θέλω όταν βλέπω TV να μπορώ να δουλεύω παράλληλα και με τον υπολογιστή πχ να δουλεύω ένα έγγραφο του Word. Στην περίπτωση αυτή θέλω το παραθυράκι μέσα στο οποίο να βλέπω TV να είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μεταβλητού μεγέθους και να μπορώ να το τοποθετήσω σε όποιο σημείο θέλω εγώ στην οθόνη.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 3) Μπορεί ένα monitor+TV (monitor που έχει ενσωματωμένο δέκτη TV) να κάνει αυτό που εξηγώ στην ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 2?

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 4) Καλό είναι να μπορεί να δείξει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ (όχι απαραίτητο)

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 5) Καλό είναι να έχει ριαδιόφωνο (όχι απαραίτητο)

περιμένω τις απαντήσεις και προτάσεις σας. Αν υπάρχει και link ακόμη καλύτερα!!

ευχαριστώ

Αν πάρουμε δεδομένη την πρώτη προϋπόθεση τότε ξεχνάμε την κάρτα λήψης στο PC. Άρα θα πρέπει να έχουμε μια συσκευή εκτός PC, που θα στην οποία θα βλέπουμε. Προτείνω λοιπόν να πάρετε μια κάρτα για PC, που να έχει εισόδους audio video, π.χ. pinacle. Θα συνδέεται επάνω της οποιαδήποτε συσκευή AV, DVD player, VCR, δορυφορικός δέκτης, εξωτερικό TV Tuner ή ακόμη και την τηλεόρασή σας (αν έχει εξόδους AV) και θα βλέπετε. Όταν κλείνετε το PC, θα βλέπετε κανονικά από την τηλεόραση. Αν θέλετε να βλέπετε τα δορυφορικά της ΕΡΤ, να συνδέσετε στην είσοδο της κάρτας έναν δορυφορικό δέκτη, αν θέλετε να ακούτε ραδιόφωνο, συνδέστε στην είσοδο audio της κάρτας (ή στην κάρτα ήχου) τυχόν έξοδο RCA του ραδιοφώνου σας, αν θέλετε να βλέπετε TV συνδέστε την έξοδο της τηλεόρασής σας (αν έχει, αλλιώς θα πρέπει να πάρετε εξωτερικό tuner ή τηλεόραση με εξόδους AV).