Time Machine Volume σε Windows shared drive?

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Καλησπέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους με τα μήλα αν μπορώ να κάνω το εξής και πως.
Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω σαν time machine ένα δίσκο/partition ο οποίος βρίσκεται σε ένα Windows File server. Το Μαcbook μου συνδέεται ασύρματα με το δίκτυο που βρίσκεται το εν λόγω μηχάνημα.
Κάθε συμβουλή δεκτή.

Προσωπικά δεν ξέρω για να σου απαντήσω 100%.
Το μόνο που έχω δοκιμάσει κ δούλεψε, είναι να δηλώσω στο time machine, ένα νέο partition σε δίσκο άλλου υπολογιστή, που ήταν στο δίκτυό μου.
Πρέπει να δουλεύει όμως...κ το δικό μου macbook ασύρματα συνδέεται. Καλό όμως είναι την στιγμή του backup να είναι συνδεδεμένο ενσύρματα.

Ο υπολογιστής είναι ένας παλιός φορητός με windows xp κ με εξωτερικό δίσκο που έκανα την δουλειά...δεν θυμάμαι όμως το partition...θα δω κ θα σου πω, για να μην σου γράψω καμιά χαζομάρα...

Λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο εξακολουθώ να μη μπορώ να ορίσω σαν time machine disk κάποιο network location. Καμιά ιδέα...

Eπισημα η Apple δεν υποστηριζει δικτυακο δισκο, εκτς απο το Time capsule.
Αλλα αν θες να δοκιμασεις (με δικη σου ευθυνη) δοκιμασε πρωτα να κανεις mount τον δικτυακο δισκο (Connect to Server απο το μενου Finder ->Go ) και μετα στο terminal γραψε .... defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1

Ετσι θα σου εμφανισει το δικτυακο δισκο.
Αλλα οπως σου ειπα , δεν υποστηριζεται επισημα... οποτε να περιμενεις ισως προβληματα ετσι.

Λοιπόν τζιφος η όλη ιστορια. Τον βλέπει το δίσκο, ξεκινάει να κάνει Backup αλλά βγάζει error 13 και δε μπορεί να το ολοκληρώσει...

Last edited:
Eγω δοκιμασα αυτο το τροπο http://www.somelifeblog.com/2009/02/fixed-time-machine-backup-to-network.html
και μου ενφανισε τους δικτυακους δισκους του WHS στο time machine.
Δε μπορω να δοκιμασω βεβαια , γιατι εχω αλλου το κανονικο time machine , και παιρνει πολυ χρονο να το ξανακανω αλλου.