Time-sharing-κοίτα να δεις φόρμουλα....

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
σήμερα έμαθα ότι τα 35 ευρώ για το κτηματολόγιο τα πληρώνουν ακόμα και
αυτοί που έχουν αγοράσει Χρονομεριστική Μίσθωση (Time-sharing)
δηλαδή για αυτούς που έχουν 1 η 2 εβδομάδες σε κάποιο ξενοδοχείο
θα πρέπει να πληρώσουν τα 35 ευρουλακια
και εάν το έχουν από κοινού το ανδρόγυνο τότε 70 ευρώ !
δηλαδή από το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου θα πάρουν 52 που είναι εβδομάδες
επί 70 ευρώ
Ελλάς το μεγαλείο σου !

Οι μισθώσεις μεγάλης διάρκειας, μεταξύ των οποίων και οι χρονομεριστικές, μεταγράφονται, αλλά να δηλώνονται στο κτηματολόγιο με κανονικό τέλος ίδιο με των εμπραγμάτων δικαιωμάτων? Περίεργο μου φαίνεται....

Τάσο σήμερα μου το είπε ένας γνωστός μου που έχει time-sharing .
λες να μου έλεγε @@ρολογιες ?

Last edited:
Χεστήκ@με....(συγγνώμη για την έκφραση)!
Εχω 1 εβδομάδα time sharing και δεν την δηλώνω πουθενά και ούτε σκοπεύω...ας έρθει να την πάρει το κρατος μετα απο 8 χρόνια όπως ορίζει ο Νόμος!
Ευτυχώς που την ανταλλάσω την εβδομάδα και δεν έδωσα πολλά και έχω κάνει απόσβεση ήδη, γιατι ενω πληρώνω καθε χρόνο λεφτά για συντήρηση στο ξενοδοχείο, αυτοί δεν κάνουν τίποτε και έχει ρημάξει, έστειλα φέτος συγγενείς μου εκεί στη βδομάδα μου και ...έγινα ρεζίλι! Αντίθετα στα ξενοδοχεία του εξωτερικού που έχω πάει ήταν όλα άψογα.
Δηλώνεις ...μόνο κατι που δεν θέλεις να χάσεις, τα υπόλοιπα ας τα παρει το κράτος ...αν και ειναι μαλλον ανίκανο να φτάσει ως εκεί!
Αντίθετα έχω δηλώσει το 1/64ο οικοπέδου...100τμ που ειναι κληρονομικά στο όνομά μου! (Εχω κατι λιγότερο...απο 2τμ!). Αυτό ποτε δεν ξέρεις ποτε θα μείνεις μοναδικός ιδιοκτήτης...(αυτή την στιγμή ανήκει σε καμιά 30 άτομα...)

Χεστήκ@με....(συγγνώμη για την έκφραση)!
Εχω 1 εβδομάδα time sharing και δεν την δηλώνω πουθενά και ούτε σκοπεύω...ας έρθει να την πάρει το κρατος μετα απο 8 χρόνια όπως ορίζει ο Νόμος!
Ευτυχώς που την ανταλλάσω την εβδομάδα και δεν έδωσα πολλά και έχω κάνει απόσβεση ήδη, γιατι ενω πληρώνω καθε χρόνο λεφτά για συντήρηση στο ξενοδοχείο, αυτοί δεν κάνουν τίποτε και έχει ρημάξει, έστειλα φέτος συγγενείς μου εκεί στη βδομάδα μου και ...έγινα ρεζίλι! Αντίθετα στα ξενοδοχεία του εξωτερικού που έχω πάει ήταν όλα άψογα.
Δηλώνεις ...μόνο κατι που δεν θέλεις να χάσεις, τα υπόλοιπα ας τα παρει το κράτος ...αν και ειναι μαλλον ανίκανο να φτάσει ως εκεί!
Αντίθετα έχω δηλώσει το 1/64ο οικοπέδου...100τμ που ειναι κληρονομικά στο όνομά μου! (Εχω κατι λιγότερο...απο 2τμ!). Αυτό ποτε δεν ξέρεις ποτε θα μείνεις μοναδικός ιδιοκτήτης...(αυτή την στιγμή ανήκει σε καμιά 30 άτομα...)

σε αυτό έχεις δίκιο αλλά πόσοι θα κάνουν αυτό που κάνεις εσύ ?
εδώ ( εάν ισχύει τελικά ) μιλάμε για μεγάλη πο...στια από ΠΛΕΥΡΑΣ
του κράτους

To οικοπεδάκι είναι ...μέσα στην πόλη και έχει γύρω οικοδομές...λέτε να το περιφράξω και να αρχίσω να το καλλιεργώ;
Η πλάκα ειναι πάντως ότι θα πληρώνω και καποιον ετήσιο φόρο γι αυτό πλέον, αφού έχει δηλωθεί και στο φετινό Ε9...Η δική μου η σκέψη ήταν απλά μήπως κάποια στιγμή....αποχωρήσουν όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες (αφού όλοι έχουν ανάλογα μερίδια) ή δεν τα δηλώσουν πουθενά και γίνει κάποια προσκύρωση ή...πως αλλιώς το λένε, όπου το αγοράζεις υποχρεωτικά (αν και δεν πολυσυμφέρει αφού πλέον στην πόλη μου οι αντικειμενικές είναι συχνά μεγαλύτερες απο τις πραγματικές αξίες)