τιμές και διατροφικές συνήθειες

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,679
εδώ και κάποιον καιρό έχω αλλάξει τις συνήθειές μου.
Κοινώς ψωνίζω απ αλλού.
Έχω βρεί πολύ ενδιαφέροντα πράγματα....

πχ σε γνωστή αλυσσίδα Α αγοράζω συσκευασμένη σαλάτα (τύπου κρέμας, ξέρετε ρωσικές κλπ) γνωστής εταιρείας ελληνικής Χ σε μιά τιμή γύρω στο 1.5 γιά την συσκευασία 410 γρ. Οι αντίστοιχες σαλάτες, χύμα, συναφών εταιρειών Χ1 πωλούνται σε άλλη αλυσσίδα Β σε τιμή 7.5 το κιλό.

Το γάλα, ελληνικό, κάτω του 1...
ντομάτες όταν στο Β τις δίνανε 2, εκεί 0.9..., γιά ελληνικές, ολλανδικές στο Α 1.5, οι ίδιες στο Β 2.9....

Δεν συζητάμε γιά άλλα πράγματα...πχ φρέσκο βούτυρο βέλγικο 1.2 έναντι 2.3 ή μακαρόνια .85 το κιλό όταν τα φτηνότερα στο Β κάνουν .65 τα 500γρ....

Εκεί που έχει επίσης φοβερό γούστο είναι στα άλευρα και τα σχετικά και το λέω επειδή εδώ και 5 μήνες φτιάχνω ψωμί μόνος μου....

Ψάξτε....

όταν αποφασίσει το ανύπαρκτο κράτος μας να βάλει "χέρι" και να ελέγξει πραγματικά τα s/m ίσως τότε να δουν οι καταναλωτές άσπρη μέρα !!!!!!!

αλλιώς, ότι μποϋκοτάζ και να γίνει, όσο κι αν σκούζουμε όλοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση για βελτίωση !!

αλήθεια, ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που καθημερινά να μαζεύουν φρέσκο και ζεστό μετρητό πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά κατα τ' άλλα να πληρώνουν όποτε και άμα ???
τα s/m έχουν φτάσει να συναγωνίζονται τις τράπεζες σε ότι έχει να κάνει την απορρόφηση ρευστού απο την αγορά ..............
γιαυτό φυσικά έχουν ειδικούς όρους καταθέσεων απο τις τράπεζες οι οποίες τους παρέχουν πλουσιοπάροχα επιτόκια για καταθέσεις ημέρας !!!!!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ το πράγμα έχει ξεφύγει , δεν μιλάμε για 5 και 10 τα εκατό διαφορά μιλάμε για 100 και 200 !! τα εκατό !!! και βάλε !
π.χ μπέικον συσκευασμένο στα σουπερ 2.10 τα 100 γραμμάρια (21 ΕΥΡΟ ΤΟ ΚΙΛΟ ) :confused::mad: μπέικον χύμα στην κεντρική αγορά Αθηνών 5 ΕΥΡΟ ΤΟ ΚΙΛΟ !!

Πονεμένο θέμα.
Κι εμείς σαν καταναλωτές είμαστε ζωντόβολα (κανείς δυτικοευρωπαίος δεν πληρώνει ποτό 8-10 ευρώ σε μπαρ, των Σκανδιναβών ίσως εξαιρουμένων) και σαν τέτοια φέρνουμε στην εξουσία τους αντίστοιχους άχρηστους που κάνουν μόνο για καμμιά ίντριγκα, λόγια του αέρα, έργο μηδέν.

Αυτό είναι εμφανέστερο εκεί που η δημοκρατία είναι αμεσότερη- στους δήμους.
Δείξτε μου ένα δήμο που έχει όλα του τα πεζοδρόμια εν τάξει και τους δρόμους του στοιχειωδώς συντηρημένους. Όλοι όμως κάνουν "πολιτιστικές εκδηλώσεις -αφιέρωμα στον Πέτρο Αρπαγμένο" φεστιβάλ "του Κίτσου η μάνα κάθεται" και παρεμβάσεις στις κεντρικές πλατείες. Γι αυτά έχουν λεφτά.
Ταυτόχρονα αρνούνται να δημοσιεύσουν ισολογισμούς!! Σχεδόν όλοι! και είναι πρώτοι σε παράπονα στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, μπροστά ακόμα κι από τις εφορίες!! (στοιχεία 2005-2007 από το συνήγορο του πολίτη)
Αν δεν μπορείς να οργανώσεις τα πράγματα δίπλα στην πόρτα σου, θα μπορέσεις σε επίπεδο επικράτειας, όπου τα μεγέθη και η πολυπολκότητα είναι σαφώς αυξημένα??

Το πολιτικό πρόβλημα δεν λύνεται άμεσα, το καταναλωτικό όμως μπορεί:
Όχι με μποϋκοτάζ, αλλά με αποχή από την κατανάλωση όπου πιστεύουμε ότι μας γδέρνουν.
Να πεινάσουμε δεν πρόκειται, μια χαρά θρεμμένους μας βρίσκω, δεν είμαστε τυχαία οι πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη (ακόμα και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, ή ακριβέστερα ιδίως αυτά).

Μικρό παράδειγμα: Πάρε τη μπύρα σου από το περίπτερο και κάτσε με τους φίλους στο παγκάκι της πλατείας.
Μην ξεχνάς σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνεις προπόσεις στον απέναντι ιδιοκτήτη καφετέριας που την έχει 4-5 ευρώ (άλλο πανευρωπαϊκό ρεκόρ) και δεν μπορεί να την φθηνήνει, γιατί "δεν βγαίνει" δηλ. δεν θα βγάζει 150-200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά μόνο 100.

Όταν δεν σου δίνουν απόδειξη, απαίτησε αν μη τι άλλο να σου κάνουν έστω την έκπωση του φ.π.α. Τον εισπράττουν, δεν τον αποδίδουν και μετά πληρώνεις εσύ τη νύφη με αυξημένους φόρους για να καλυφθεί η τρύπα στα έσοδα του σπάταλου κράτους

Το - φαιδρότατο- επιχείρημα της δεκαετίας του 90, ότι τάχα η φοροδιαφυγή συγκρατεί τις τιμές κατέπεσε με πάταγο μόλις δόθηκε ευκαιρία για αυξήσεις που θα περνούσαν απαρατήρητες:
170% ο μαϊντανός(!) στις λαϊκές σε ένα χρόνο, πάνω από 100% το μικρό μπουκάλι νερό!
Το μεγάλο χάλι δεν το έκαναν οι πολυεθνικές, αλλά εμείς μεταξύ μας.
Σχεδόν παντού, οι 800-900 δραχμές του καφέ έγιναν 3 ευρώ (14-28%), πάλι μέσα σε ένα χρόνο.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

εδώ και κάποιον καιρό έχω αλλάξει τις συνήθειές μου.
Κοινώς ψωνίζω απ αλλού.
Έχω βρεί πολύ ενδιαφέροντα πράγματα....

πχ σε γνωστή αλυσσίδα Α αγοράζω συσκευασμένη σαλάτα (τύπου κρέμας, ξέρετε ρωσικές κλπ) γνωστής εταιρείας ελληνικής Χ σε μιά τιμή γύρω στο 1.5 γιά την συσκευασία 410 γρ. Οι αντίστοιχες σαλάτες, χύμα, συναφών εταιρειών Χ1 πωλούνται σε άλλη αλυσσίδα Β σε τιμή 7.5 το κιλό.

Το γάλα, ελληνικό, κάτω του 1...
ντομάτες όταν στο Β τις δίνανε 2, εκεί 0.9..., γιά ελληνικές, ολλανδικές στο Α 1.5, οι ίδιες στο Β 2.9....

Δεν συζητάμε γιά άλλα πράγματα...πχ φρέσκο βούτυρο βέλγικο 1.2 έναντι 2.3 ή μακαρόνια .85 το κιλό όταν τα φτηνότερα στο Β κάνουν .65 τα 500γρ....

Εκεί που έχει επίσης φοβερό γούστο είναι στα άλευρα και τα σχετικά και το λέω επειδή εδώ και 5 μήνες φτιάχνω ψωμί μόνος μου....

Ψάξτε....

Δυστυχώς, οι Έλληνες έχουμε ακόμη το κόλλημα του επώνυμου, της φίρμας στα τρόφιμα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο μας κακοφαίνεται ένα τρόφιμο άγνωστης - φθηνής μάρκας, ενώ ένα αντίστοιχο άγνωστης - ακριβής, όχι.
Τα παραπάνω τα λέω κυριώς για να τα ακούω εγώ, που ενώ δεν έχω ψώνιο με τα φιρμάτα γενικά, με τα τρόφιμα κάτι παθαίνω. Και ενώ βλέπω ότι με "γδύνουν", δεν μπορώ να αλλάξω συνήθειες. ´
Μήπως μας έχει εντυπωθεί στο μυαλό το "αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι";
Συνήθως προτιμώ να μην πάρω καθόλου κάτι που δε χρειάζομαι, αν δω ότι είναι πολύ ακριβό, παρά να προτιμήσω κάτι αντίστοιχο που δε μου γεμίζει το μάτι.
Θα χαρώ αν υπάρχει κάποιο επιχείρημα που να μου αλλάξει γνώμη.

Όσο για τα άλευρα, επειδή κι εγώ φτιάχνω (τέλος πάντων έφτιαχνα όσο είχα κουζίνα :frown:) ψωμί, δεν έχω δει κάποια μείωση στο τελικό κόστος. Από αυτή την άποψη, τσάμπα κόπος. Μόνο η ασύγκριτη γεύση και το ότι ξέρουμε τί τρώμε.

thejaws.jpg