Την άποψή σας ζητώ!

Ayrton

Established Member
9 April 2009
136
Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός Denon 3808A (κυρίως γιατί προσφέρει και ethernet).

Τα ηχεία που σκέφτομαι να πάρω ειναι τα KEF 3000. Θέλω τέτοιου είδους ηχεία κυρίως λόγω του χώρου. Δεν μπορώ να βάλω κολώνες δυστυχώς. Ο χώρος είναι σαλόνι - κουζίνα, συνολικά 9*5. Ομως τα πίσω ηχεία θα μπούνε ψηλά στην γωνία ταβανιού τοίχου, ΠΡΙΝ τη κουζίνα. Οπότε ουσιαστικά θα καλύπτεται ο μισός χώρος.

Εχω εναν ενδιασμό βέβαια, καθώς ο Denon είναι αρκετά δυνατός για αυτά τα ηχεία (ή όχι?). Ομως, τι άλλα ηχεία θα μπορούσα να επιλέξω σε αυτό το style??? Και που να μην έχουνε θέμα με τον Denon (τον οποίο δεν θέλω να αλλάξω, λόγω της ethernet όπως είπαμε!)??

Δεκτές όλες οι απόψεις, και σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Κανείς βρε παιδιά??? Να εκφέρετε έστω την άποψή σας. Είναι σωστό... ή πάω να κάνω καμιά βλακεία ολκής?

Καλώς ήρθες κοντά μας, και καλή συνέχεια...
Σε βλέπω κάπως βιαστικό...το πρώτο σου μήνυμα είναι περίπου 3 ώρες στον αέρα.Δώσε μας λίγο χρόνο, τόσο στο να μελετήσουμε λίγο περισσότερο το ερώτημά σου ,αλά και χρόνο γιά να το δούν περισσότερα μέλη και να απαντήσουν.Μην ξεχνάμε ότι αυτές οι ώρες είναι ώρες εργασίας και είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί ο σωστός χρόνος γιά απαντήσεις.

Ε ναι... ομολογώ ότι όντως είμαι λίγο βιαστικός.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, και θα αναμένω τις απόψεις σας.

Σε τέτοιου είδους ηχεία, απ' αυτά που έχω διαβάσει, τα KEF KHT 3005 θεωρούνται πολύ καλή επιλογή. Μπορείς να δεις και τα Mirage nanosat prestige τα οποία έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές:

http://www.miragespeakers.com/na-en/products/nanosat-prestige-overview/

http://www.dvdht.gr/?action=article&disp_issue=37&col=33&id=1079

http://www.avguide.com/review/mirage-nanosat-prestige-home-theater-speakers

Διευκρινίζω ότι δεν έχω ακούσει κάποια απ' τις παραπάνω πεντάδες ηχείων για να έχω προσωπική άποψη.
-bye-

Ο ενισχυτής είναι αρκετά δυνατότερος από οτι μπορούν να αντέξουν τα ηχεία αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι έτσι θα δουλευει ομαλά χωρίς παραμορφώσεις και τα ηχεία θα αποδίδουν τέλεια χωρίς να κινδυνευουν. Εννοείται οτι σε θεματα ισχύος δεν θα εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητες του ενισχυτή (μέχρι το 50% του volume θα πηγαίνεις) αλλα τί πειράζει? Μια πολυ μικρη προσοχή χρειάζεται να μην τερματίσεις κανα volume και στείλεις τα ηχεία πριν το καταλάβεις - αλλα σιγά το πράμα!!!

Δυστυχώς οσο αυξάνουν τα καλούδια στους ενισχυτές αυξάνει και η ισχύς (για εμπορικούς λόγους) οπότε και δεν μπορείς να βρεις χαμηλής ισχύος ενισχυτή με network.

Εάν θα μπορούσα να πάω λοιπόν σε ηχεία πιο "δυνατά" ώστε να μπορέσω εάν θέλω να εκμεταλλευτώ περισσότερο την δύναμη του ενισχυτή, τι θα προτείνατε? Πάντα στο ίδιο στυλ με τα KEF 3005.

Last edited:
αν δεν το συζητάς, εστω για ηχεία βάσης μπροστά, νομίζω ότι αυτά που εχεις βαλει στο μάτι είναι πολύ καλά, για μικρά ηχειά της κατηγορίας τους, για να μην παρεξηγηθώ. όταν τα άκουσα μου έκαναν καλή εντύπωση, υστερα διαβάζωντας τα reviews κατάλαβα ότι δεν ήταν μονο δική μου αποψη.

Καμιά άλλη επιλογή σε πιο δυνατά ηχεία έχουμε??? Πάντα μιλάμε για μικρά ηχεία σαν τα KEF 3005 (Τα οποία είναι όντως πολύ καλά, αλλά κια πολύ αδύναμα για τον 3808Α).

Για πιο δυνατά ηχεία μάλλον πρέπει να πας σε ηχεία βάσης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σετ δορυφόρων που να σε καλύπτει γι' αυτόν τον ενισχυτή.
Εκτός.... αν πας σε άλλου είδους ηχεία:
Bose Acoustimas 10
Bose Acoustimas 15
http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entertainment/home-cinema/speaker-systems/AM10/index.jsp

τι το διαφορετικό έχουν τα bose acoustimas, από τα kef δεν καταλαβαίνω??? αν εννοείς τα watt εξοδου που ανακοινώνει καθε εταιρεία, εγώ θα ήμουν πιο προσεκτικός. γιατί συγκρίνεις "ίδιου είδους" ηχεία και όχι άλλου. κατα τη γνώμη μου δε τα kef, ήταν λιγο καλύτερα για τα αυτιά μου. φίλε ayrton προτείνω να επισκεφτείς μαγαζιά και να αρχίσεις να ακους διάφορα ηχεία που θα σου προτείνουν με ένα cd δικό σου.

τι το διαφορετικό έχουν τα bose acoustimas, από τα kef δεν καταλαβαίνω??? αν εννοείς τα watt εξοδου που ανακοινώνει καθε εταιρεία, εγώ θα ήμουν πιο προσεκτικός. γιατί συγκρίνεις "ίδιου είδους" ηχεία και όχι άλλου. κατα τη γνώμη μου δε τα kef, ήταν λιγο καλύτερα για τα αυτιά μου. φίλε ayrton προτείνω να επισκεφτείς μαγαζιά και να αρχίσεις να ακους διάφορα ηχεία που θα σου προτείνουν με ένα cd δικό σου.

Δεν έγραψα τίποτα για Watt. Η γνώμη μου είναι ότι ο φίλος για τον συγκεκριμένο ενισχυτή χρειάζεται μεγαλύτερα ηχεία, και του πρότεινα να δει ηχεία βάσης. Τώρα επειδή δεν έχει χώρο και επειδή θέλει οπωσδήποτε τον συγκεκριμένο ενισχυτή, του πρότεινα να δει και τα Bose Acoustimas 10 & 15 τα οποία τα συνδυάζουν με μεγαλύτερους ενισχυτές (150Watt). Oσο για το "άλλου είδους" ηχεία που γράφω έχει να κάνει με αυτά που ακούγονται και γράφονται για τα συγκεκριμένα ηχεία.
Ψάξε λίγο στο internet, και θα διαβάσεις διάφορα.
Αλλωστε κι εγώ τα KEF πρότεινα, και σαν εναλλακτική λύση τα Mirage nanosat prestige.
-bye-

απλά πρέπει να είμαστε λιγο πιο προσεκτικοι με το χειρισμό του λόγου, γιατί για έναν λιγο πιο άπειρο ίσως το "άλλου είδους" να προσδίδει κάτι που τα συγκεκριμένα ηχεία δεν έχουν. όσο για το internet σίγουρα πολλά γράφονται για διάφορα πακέτα ηχείων, τετοιου είδους μιας και κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην σημερινή εμπορική αγορα. Γι´αυτό πρότεινα να εμπιστευτεί τα αυτιά του ο φίλος μας, με σειρα ακροάσεων. πάντως νομίζω το να οδηγεί εύκολα ένας ενισχυτής τα ηχεία του είναι ζητούμενο, αν φυσικά δεν το παρακάνει!

Δες και τα Focal Dome.

Κατά την γνώμη μου σαφώς καλύτερα από τα KEF 3005 και τα acoustimass 10 (τα οποία μου φάνηκαν λίγο ξερά αλλά βέβαια λίγο πιο εντυπωσιακά στις ταινίες).

Δες και εδώ τι έχουμε πει σε σχετικά άρθρα.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=34384

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=32530

Ξέρει κάποιος που μπορώ να ακούσω τα Mirage???
Και εάν μπορώ να βρώ κάπου κάποια φωτό που να τα δείχνει σε τοίχο, γιατί στο site τους δεν υπάρχει σχετική εικόνα!

Επίσης, φίλε k.m. μπορείς να πείς και εσύ τις δικές σου εντυπώσεις απο τα Dome?

Τέλος όσο αφορά τα Acoustimass, δεν είδα και τα καλυτερα λόγια. Ειδικά όσο αφορά την μουσικότητά τους (η οποία μπορεί να μην αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την αγορά, όμως δεν πάει να πεί ότι θα πρέπει να παίζουνε χάλια!!!).

Ξέρει κάποιος που μπορώ να ακούσω τα Mirage???
Και εάν μπορώ να βρώ κάπου κάποια φωτό που να τα δείχνει σε τοίχο, γιατί στο site τους δεν υπάρχει σχετική εικόνα!

Νικ. Λάιος
3ης Σεπτεμβρίου 166, 112 51, ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-8629513/4
http://www.laiosav.gr/

Επίσης, φίλε k.m. μπορείς να πείς και εσύ τις δικές σου εντυπώσεις απο τα Dome?

Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε ηχεία, τα dome μου αρέσουν στον ήχο τους. Είναι αρκετά μουσικά και στις ταινίες δεν πάνε πίσω (ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά εφέ και μπάσα όσο τα B&W MT-30).

Βέβαια η έντασή τους δεν φτάνει να καλύψει των χώρο όταν θέλω να ακούσω μουσική και να βολτάρω στο σπίτι (δεν ξέρω αν φταίει και ο ενισχυτής που είναι 90Watt (Marantz SR5003)). Άλλωστε στα spec η focal λέει ότι είναι για 25τμ και όχι για 50 που είναι ο ενιαίος χώρος μου.

Γενικά όμως και για την χρήση που τους κάνω είμαι ευτυχής που δεν έδωσα περισσότερα $$ για να πάρω κάτι ποιο ακριβό.