Την βοήθεια σας για αγορά τηλεόρασης.

bagelis21

New member
27 January 2009
7
Καλησπέρα παιδιά , ετοιμάζομαι για αγορά μιας τηλεόρασης , το χρηματικό ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι από 600Ε μέχρι 800Ε , η χρήση της θα είναι για παιχνίδια και για τηλεοπτικά κανάλια (χωρίς το DIGEA γιατί ειμαι απο επαρχεία και δεν έχει έρθει ακομη εδώ), και για ταινίες.
H απόσταση που θα έχω είναι 4,40 μέτρα απο τον καναπέ, οπότε νομίζω οτι πρέπει να πάω απο 42' ιντσες και πάνω.
Το 3D μπαίνει σε δεύτερη μοίρα , γιατί αυτο που με ενδιαφέρει είναι να μια ΤV με καλό 2D ακόμη και με Σκάρτ και το θέμα τις αξιοπιστίας, και να μην είναι Plasma.
Έχω ένα X-box 360 και θέλω να έχει καθυστέρηση που απ ότι διάβασα που κάνει η LG LW 4500 LG και LW 5500.
Δυστυχώς είμαι από Νησί και δεν έχω την δυνατότητα να τις δω από κοντά. και μόλις καταλήξω κάπου θα την παραγγείλω.
Γι αυτό η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη για να σχηματίσω κάποια γνώμη.
γράφω μερικές που με ενδιαφέρουν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

LG-LC 531C --- Samsung -LE C 630 --- PHILIPS-PFL 540H --- SONY- CX 520
LG-LV 570S --- Samsung -LE C 650 --- PHILIPS-PFL 4606H
LG-LV 5500 --- Samsung -UE D 5000 --- PHILIPS-PFL 5606H
LG-LW 5500 --- Samsung -UE D 5500 --- PHILIPS-PFL 7606H

Last edited:
επειδή έχεις μεγάλη απόσταση θα σου πρότεινα να πάς σε 46 και σε αυτή

http://www.skroutz.gr/s/330443/Samsung-UE46D5500.html?keyphrase=46d5500

είναι 50hz (100hz clear motion rate) αλλά έχει χαμηλό lag που το θές στα παιχνίδια.

Καταρχήν, οφείλω να καλωσορίσω και πάλι το (παλιό) avatar σου. Κατά δεύτερον, η τηλεόραση που προτείνεις δεν είναι 100Hz;

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση, την μελετάω , από οτι κατάλαβα δεν πρόκειται να δώ διαφορά ανάμεσα σε 100hz κ 50hz.
Έχω διαβάσει μέσα στο Forum οτι όταν βλέπεις Samsung είναι σαν να βλέπεις κάπως σαν ντοκιμαντέρ, αυτο ισχύει σε όλα τα μοντέλα της ? η αυτο το δημιουργείται οταν η TV ειναι 100Hz?

είναι όταν είναι 100hz και μπαίνουν πρόσθετα καρέ από τον αλγόριθμο παρεμβολής.

στην περίπτωση σου και δεδομένης της απόστασης που έχεις και της χρήσης που θα κάνεις (gaming - χαμηλό lag) πιστεύω ότι μια 46άρα 50hz είναι καλύτερη από μια 40-42 100hz. έτσι και αλλιώς φετινές samsung 2d δεν υπάρχουν 100hz - όλες είναι 50hz. εξαίρεση είναι η 46c650 που αναφέρεις και είναι μοντέλο 2010 (από τις καλύτερες του 2010 και ας είναι lcd - ccfl) αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ , διαβάζω τις εντυπώσεις από παιδιά στο Forum και οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι , απλά κάπου διάβασα oταν βλέπεις ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω δημιουργείται έντονο clouding , αυτό μπορεί έπειτα απο καιρώ να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην TV?
Αν μπορούσα να βρω την 46c650 λέτε να την προτιμούσα από την UE46D5500?
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά δεν έχω και μεγάλη πείρα και προσπαθώ να ενημερωθώ μέσα απο το Forum.

οχι το clouding είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας. κάπου είναι και θέμα τύχης του πάνελ. στο ίδιο μοντέλο άλλες έχουν περισσότερο άλλες λιγότερο. δεν προκαλεί πρόβλημα στην τιβι.

για την c650 δεν ξέρω με το input lag τι γίνεται επειδή είναι 100hz. σαν τηλεόραση ήταν μια από τις καλύτερες του 2010.

Συμφωνω για την 46D5500.

H C650 σαν τηλεοραση ειναι καλυτερη αλλα εχει και μεγαλυτερο lag.

46" ειναι μικρη βεβαια για την αποσταση που εχεις αλλα για μεγαλυτερη ανεβαινει η τιμη.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά , οπότε προσανατολίζομαι στην 46D5500 , το ξέρω ότι θα έιναι μικρή για την απόσταση μου αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα για πάνω απο 800Ε.
Αξίζει να κάνω και επέκταση της εγγύησης είναι περίπου 200Ε?

Last edited:
Για 5 χρόνια με πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών.
με βλέπω μέσα στην εβδομάδα να την παραγγέλνω.

Με τις σημερινες τηλεορασεις καθε αλλο παρα βεβαιο ειναι οτι θα βγαλουν την 5ετια.

Οποτε αν σκοπευεις να την κρατησεις τοσο κανε την επεκταση.

Αν δεν σε νοιαζει και σε 2-3 χρονια σκοπευεις να την αλλαξεις δεν εχει νοημα.

Πολύ σωστά έχετε δίκαιο , απο την στιγμή που δεν θα έχει Lag στα παιχνίδια και για σαν εικόνα σε 2d είναι καλή πιστεύω οτι με τα λεφτά που διαθέτω θα είναι μια καλή αγορά, ευχαριστώ πολυ θα σας ενημερώσω μόλις την παραγγείλω. (περίπου στα μέσα της εβδομάδας.