ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ JAMO D590

mikess

Senior Member
Παιδιά ψάχνω για ηχεία δαπέδου (κολώνες) τα οποία θέλω να έχουν αρκετή ισχύ και καλή ευαισθησία (περίπου 90db). Πήγα σπίτι ενός συναδελφου μου και είχε τα jamo d590. Μου άρεσαν πολύ με παρα πολύ με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, φοβερό ξύλο και γυαλί από πάνω, ισχύς 280w, με λίγα λόγια πάρα πολύ καλά ηχεία μου φάνηκαν χωρίς όμως να τα ακούσω. Είδα στου Λημναίου το site και τα έχει 1600 περίπου ευρώ. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου που τα έχει και να μου πει και στην πράξη πως είναι, και αν αξίζει πράγματι τα λεφτά του.
Ευχαριστώ..

Τι ενισχυτή έχεις και πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος θα τα βάλεις?

Ο λόγος που σε ρώτησα, είναι γιατί τα συγκεκριμένα ηχεία φαίνονται να είναι δύσκολα σε οδήγηση και μάλλον ο ενισχυτής σου δεν είναι αρκετά δυνατός για να τα βγάλει πέρα, άσχετα με το πόσο καλός είναι. Κοίτα κάτι άλλο καλύτερα.

Κοίτα κάτι με λιγότερα watt και να είναι στα 8Ω

Κοίτα κάτι με λιγότερα watt και να είναι στα 8Ω

αυτο που μας ενδιαφερει στα ηχεια για να οδηγουνται ευκολα ειναι να ειναι 8Ω και να εχουν μεγαλη ευαισθησια?

Για να καταλάβουμε πόσο εύκολα είναι σε οδήγηση βασικά ναί.

Το θέμα είναι,ότι τις περισσότερες φορές οι κατασκευαστές δίνουν ανακριβή νούμερα.

Στα συγκεκριμένα ηχεία είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα εξεις και θελω αν ξερετε να μου πείτε
LONG TERM POWER 200 W
SHORT TERM POWER 280 W

Έχει αν κάνει με την ισχύ, ή έχει να κάνει με κάτι άλλο; Είναι 200 ή 280 τελικά;

Re: Απάντηση: ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ JAMO D590

Για να καταλάβουμε πόσο εύκολα είναι σε οδήγηση βασικά ναί.

Το θέμα είναι,ότι τις περισσότερες φορές οι κατασκευαστές δίνουν ανακριβή νούμερα.

ζευγος ηχειων που θεωρητικα ειναι 8Ω και εχει ευαισθησια 90db, θεωρητικα τι ισχυος δικαναλο ενισχυτη χρειαζεται για να οδηγηθει σωστα? υπαρχει καποιος τυπος υπολογισμου?

Re: Απάντηση: ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ JAMO D590

ζευγος ηχειων που θεωρητικα ειναι 8Ω και εχει ευαισθησια 90db, θεωρητικα τι ισχυος δικαναλο ενισχυτη χρειαζεται για να οδηγηθει σωστα? υπαρχει καποιος τυπος υπολογισμου?

Ναι και όχι. Η αντίσταση που δίνει ο κάθε κατασκευαστής είναι η μέση τιμή. Αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση είναι μεταβλητή, οπότε μας ενδιαφέρει η ελάχιστη τιμή της και παράλληλα και τα Watt του ηχείου. Η ευαισθησία είναι ένα μέγεθος που δείχνει πόσο δυνατά μπορούν να παίξουν. Αν έχεις την ελάχιστη αντίσταση και τα Watt μπορούμε κάπως μπακαλήστικα να το υπολογίσουμε, αλλά και πάλι, πρέπει να είναι μετρημένες αυτές οι τιμές και να έχεις και τις πραγματικές τιμές των Watt που μπορεί να δώσει ένας ενισχυτής.

Πες ηχείο ή/και ενισχυτή να το δούμε.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ακούσεις μαζί ένα ζευγάρι ηχείων-ενισχυτή που θέλεις, να μπορείς όμως να ξεχωρίσεις αν οδηγούνται σωστά.