Την Γνωμη σας για Home Cinema

Drbak

New member
18 October 2008
19
Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο Home Cinema, Pioneer VSX-LX53, με ηχεια τα Monitor audio RX6, center, FX, RX W12. Ο χώρος ειναι 7Χ6 μ. και με ενδιαφερει οχι μονο η AV λειτουργια αλλα και η απόδοση μουσικής.

1.Πως σας φαινεται? Εχετε να προτεινεται κατι στο ιδιο επιπεδο κόστους.
2. Υπαρχει και παλιος καλός ολοκληρωμενος στερεοφωνικός marantz. Υπαρχει η δυνατοτητα να τον συνδεσω στο pre-out για τα κυρια ηχεια? Εχει νοημα απο αποψη απόδοσης (ποιότητα) στο ηχο για μουσική ή για AV λειτουργία ή να τον ξεχασω?

Ευχαριστώ

Πολύ καλές οι επιλογές σου. Εγώ στην θέση σου θα κοίταγα αν μπορούσα να πάω στον LX-73 λόγω ανώτερης τροφοδοσίας.

Οσο για τον marantz δεν νομίζω να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις πουθενά. Τί χαρακτηριστικά έχει?

ειναι ενας PM 78 In pure Class A, it provides 2 x 28 watts into 8 ohms, 2 x 105 watts in Class AB operation και μπορω να πω οτι τον εχω ευχαριστηθεί.

1. Go for it! Έχω παρόμοιο setup και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος! Επειδή έχεις όμως μεγαλύτερο χώρο απο μένα οπότε θεωρητικά ίσως να μπορούσες να πας και στα RX8..Πρακτικά όταν τα άκουσα μαζί με τα RX6 μου φαινόντουσαν σαν να έβγαζαν πολύ μπάσο, τόσο που μερικές στιγμές βούιζαν (ακριβώς όπως το λέω) και κάλυπταν τις μεσαίες και ψηλές. Πιστεύω οτι έφταιγε ο χώρος αφού ήταν μικρός (25τμ) και μπουμάρανε και το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό σε σύγκριση με τα RX6 αλλά δεν ξέρω πως θα ακούγονται σε μεγαλύτερο χώρο..Πάντως και σε ξένα φόρουμ ακριβως το ίδιο παρατηρούν όλοι οπότε μαλλον δεν είναι τυχαίο. Όσο για τον ενισχυτή, όσο μεγαλύτερο πάρεις τόσο καλύτερα αφού το ρευματάκι τους το θέλουν..Και ειδικά αφού σκέφτεσαι για τον LX53 θα σου έλεγα να δώσεις λίγα παραπάνω (150e) και να πάρεις τον κατά πολύ ανώτερο LX73. Η διαφορά αξίζει πίστεψέ με. Οτιδήποτε απορία έχεις μη διστάσεις να ρωτήσεις αφού το σύστημα το έχω και εύκολα μπορώ να σε βοηθήσω σε οτι χρειαστείς.

Εξαιρετικά μουσικά τα RX6 Τα έχω ακούσει
Αν σε παίρνει για τον 73 κάνε την υπέρβαση δεν θα το μετανοιώσεις

ειναι ενας PM 78 In pure Class A, it provides 2 x 28 watts into 8 ohms, 2 x 105 watts in Class AB operation και μπορω να πω οτι τον εχω ευχαριστηθεί.

Ισως μπορείς να τον χρησημοποιήσεις για να ενισχύσεις τα SRL-SRR κανάλια και τα μπροστινά να τα διενισχύσεις με τον Pioneer.

Επίσης μπορείς να τον έχεις να οδηγεί μόνο το κεντρικό και ο Pio τα υπόλοιπα

Εάν έχει av in ή όπωςε το λέει η marantz και να μπορεί να παίξει σαν τελικός. Δεν χάνεις να δοκιμάσεις τί σε βολεύει περισσότερο

Ευχαριστω ολους σας για τις γρηγορες απαντησεις!!

ποια η γνωμη σας για τον DENON 3311 σε σχεση με τon LX 53?

ο LX 73 ειναι οντως καλύτερος αλλα τουλαχιστον εδω (Ελβετία) εχει 2150 δήλ περιπου 1650 ενω ο LX 53 1550 δηλ περιπου 1220 !
Απο την αλλη περα απο το τροφοδοτικό που ειναi καλύτερης ποιότητας δεν νομίζω οτι ο LX 53 δεν θα μπορει να οδηγησει τα RX6 που ειναι έως 125 W RMS! Μαλιστα φοβαμαι μηπως τα RX6 ειναι "μικρα" για τον ενισχυτή!
Χρηστο μια και εχεις ακόμη μεγαλύτερη ενισχυτή εχεις καποιο θεμα?

Απ'οτι ξερω οι Denon παιζουν καλα τα MA..αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη οι Pioneer ειναι καλυτεροι, τουλαχιστον οι LX73/83 που το εχω ψαξει. Ο 3311 σε σχεση με τον LX53 δε ξερω,καλυτερα να πει οποιος γνωριζει.

Οσο για τις τιμες που αναφερεις πραγματι οι διαφορες εκει ειναι σημαντικες. Το κυριοτερο που διαφερει ο LX53 με τον LX73 ειναι τα ψηφιακα τελικα σταδια του LX73 (ICE-συνεργασια με Bang & Olufsen) και κανει τη μεγαλη διαφορα. Προβλημα δε θα εχεις ουτε με τον 53 αλλα καλυτερα αν μπορεις παρε τον 73.

Τα RX6 δεν ειναι σε καμια περιπτωση μικρα για τον ενισχυτη. Οι AV δε βγαζουν στην πραγματικοτητα τα watt που δηλωνουν (ο καθενας δινει οτι μετρηση τον εξυπηρετει και εχει ληφθει υπο συγκεκριμενες συνθηκες) και τα ηχεια διψουν για ρευμα. Εγω με τον LX83 δεν εχω κανενα προβλημα (πραγματικα δε νομιζω οτι δινει πανω απο 50W ανα καναλι). Και να εδινε πανω απο 125W RMS καλυτερα θα ηταν αφου θα μπορουσε να παιξει σε μεγαλες εντασεις χωρις να παραμορφωνει. Αντιθετως αν ειναι μικρος,ψηλα θα κλιπαρει με κινδυνο να καταστρεψει τα ηχεια. Την ισχυ των AV μην τη φοβασαι για κανενα λογο. Σκεψου οτι εγω σκεφτομαι σ'αυτα τα ηχεια καποια στιγμη να προσθεσω και τελικο!

Last edited:
+1 στον Chrpep

Τόσο ακριβοί οι AV εκεί;
Άμα τον παραγγείλεις από Ελλάδα;
:P

Το setup σου πάντως είναι ωραίο, go for it!