Την Γνωμη σας για το ΝΑS DNS-320L...προβλημα?

Zacgio

New member
28 November 2015
4
καλησπερα σας θα ηθελα την γνωμη σας για το D-Link DNS-320L το οποιο αγορασα και εχω βάλει μεσα 2 σκληρους seagate barracuda 3TB σε raid1....
το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης και η βοηθεια σας πραγματικα ειναι πολυτιμη για να μην πεταξω αλλα λεφτα γιατι προς το παρον αυτο νιωθω..Λοιπον οταν περναω εναν φακελο με φωτογραφιες πχ. 2.000 απο προσωπικεσ φωτογραφιες κανει περιπου 3 με 5 λεπτα...και οταν βαζω πχ της επαγγελματικες επειδη ειμαι φωτογραφος το αγορασα δηλαδη 1.000 φωτο 40GB κανει κανα 10λεπτο απλα για να δειξει οτι εχει κατι μεσα και αλλη τοση ωρα για να δειξει τα thumbs....

και η ερωτηση ειναι οι εξης....
1.φταιει επειδη ειναι φθηνο?και αν ναι εχετε κανει κατι αντιστοιχο με καποιο κ αν ναι με ποιο?
2.εχει θεμα το nas?
3.να παρω 2 δισκους 3,5 με usb να τελειωνω?

σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

Καλησπερα
Με ποιο τρόπο περνάς τις φώτο;
Το έχεις συνδέσει με pc μέσω ethernet και από το pc κάνεις απλά copy-paste;

Re: Απάντηση: Την Γνωμη σας για το ΝΑS DNS-320L...προβλημα?

Καλησπερα
Με ποιο τρόπο περνάς τις φώτο;
Το έχεις συνδέσει με pc μέσω ethernet και από το pc κάνεις απλά copy-paste;

σορρυ που παρελειψα οτι εχω παρει 1000 hub και τα εχω βαλει πανω...στο copy paste δεν μου δημιουργει προβληματα...οταν τις περασω και παω να δω τι εχω μεσα...εκει μιλαμε κολαει το συμπαν.για 1.000 φωτο καπου στα 50gb θελει περιπου 10+ λεπτα απλα να μ δειξει οτι εχει αρχεια μεσα....αν δε κανω δεξι κλικ στο φακελο να δω ποσα αρχει κ gb ειναι εκει να δεισ κολαει κ δν μπορω να κανω τιποτα και πρεπει να τον κλεισω κ να τον ανοιξω....τωρα του περναω το τελευταιο firmware μηπως και φτιαξει κ λογο ολου αυτου το χαμου εχασα κ ενα μεγαλο backup μου απο φωτογραφιες 3-4 χρονων δουλειας φωτογραφιας επειδη ειμαι φωτογραφος..αστα ειμαι σκασμενος.

Αρα για να καταλαβω.
Εχεις συνδεσει pc και nas πανω σε Gigabit hub, θεωρώντας φυσικα ότι και το pc σου εχει gigabit Ethernet.
Το transfer rate στην προκειμενη περιπτωση είναι το μεγιστο και το ιδανικο για τον DNS 320L θα παιζει γυρω στα 50MB/sec.
Τσεκαρε το να δεις αν είναι ετσι. MB/s όχι Μb/s

Αυτό σημαινει στην θεωρια ότι για να μεταφερεις 40GB με 50MB/s ταχυτητα, θα χρειαστείς περιπου 15 λεπτα.

Τωρα, εφόσον έχεις μεταφέρει τις φωτο, μπαινεις μέσα στο φακελο στον σκληρο του nas και κάνει 10 λεπτά για να σου εμφανισει τα thumbnails;
Δεν θα επρεπε να λειτουργει έτσι γιατι τον έχω δει στην πράξη, αλλα με έναν δισκο, όχι σε raid και με φακελο που περιέχει μέσα 1,5 ΤΒ
Δοκίμασε να αφαιρέσεις τον 1 δισκο, γιατι ή πρόβλημα δίσκου μου κάνει ή πρόβλημα στο raid

Αρα για να καταλαβω.
Εχεις συνδεσει pc και nas πανω σε Gigabit hub, θεωρώντας φυσικα ότι και το pc σου εχει gigabit Ethernet.
Το transfer rate στην προκειμενη περιπτωση είναι το μεγιστο και το ιδανικο για τον DNS 320L θα παιζει γυρω στα 50MB/sec.

Αυτό σημαινει στην θεωρια ότι για να μεταφερεις 40GB με 50MB/s ταχυτητα, θα χρειαστείς περιπου 15 λεπτα.

Τωρα, εφόσον έχεις μεταφέρει τις φωτο, μπαινεις μέσα στο φακελο στον σκληρο του nas και κάνει 10 λεπτά για να σου εμφανισει τα thumbnails;
Δεν θα επρεπε να λειτουργει έτσι γιατι τον έχω δει στην πράξη, αλλα με έναν δισκο, όχι σε raid και με φακελο που περιέχει μέσα 1,5 ΤΒ
Δοκίμασε να αφαιρέσεις τον 1 δισκο, γιατι ή πρόβλημα δίσκου μου κάνει ή πρόβλημα στο raid

ναι ειναι και το pc εχει gigabit πανω....οι δισκοι ειναι ολοκαινουργιοι βεβαια...μολις εβαλα το τελευταιο firmware...εστρωσε το χαλι οτι ανοιγει τους φακελους που εχουν φακελους γρηγορα αλλα οταν εχει μεσα φωτο παραμενει να ειναι αργο....ανοιξα πριν λιγο ενα φακελο 661 φωτο 45GB και για να μου δειξει thumbs και πληροφοριες δισκου εκανε 1 λεπτο και 32 δευτ.ειναι φυσιολογικο ?οκ θα βγαλω τον εναν δισκο..δες οταν κανω paste κατι καλα το βλεπω αν και δν ξανα ειχα.....θα δοκιμασω να ριξω μερικα giga και θα σου πω και επισης να βγαλω τον ενα δισκο...και παλι σε ευχαριστω φιλε μου δεν ξερεις σε τι καταστασει ειμαι χιλια ευχαριστω....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρα για να καταλαβω.

μολις τραβηξα 8,88GB σε 2:46....δοκιμαζω να βγαλω και τον εναν δισκο κ ενημερωνω!

Κανε ελεγχο με έναν δισκο και ενημερωσε οποτε μπορεσεις

Ο χρονος είναι μια χαρα. Τοσο παει ο συγκεκριμενος nas.

Επισης τις φωτο τις βλέπεις μεσα από το gui του nas ή μεσα από το pc στην διεθυνση \\dlinknas\photo\κλπ;

Επισης τις φωτο τις βλέπεις μεσα από το gui του nas ή μεσα από το pc στην διεθυνση \\dlinknas\photo\κλπ;

μεσα απο το finder του mac!

και με εναν δισκο τον ιδιο χρονο...απο το interface βεβαια τα βλεπει γρηγορα.....απο windows το διαχειριζεσαι?

φιλε μου εκανα τραμπα μολις τον αλλο δισκο μονο του και παει σφαιρα....τι παιζει?

και με εναν δισκο τον ιδιο χρονο...απο το interface βεβαια τα βλεπει γρηγορα.....απο windows το διαχειριζεσαι?

φιλε μου εκανα τραμπα μολις τον αλλο δισκο μονο του και παει σφαιρα....τι παιζει?

ακυρο τελικα μαλλον ηταν κρατημενα στην cache και οι δυο δισκοι το ιδιο πραγμα....και στις δυο μεριες... :/

Για να μην ανοιγω νεο θεμα,εχω και εγω ενα προβλημα με το ιδιο Nas. Eκανα την εγκατασταη μια χαρα,αφου εβαλα μεαα 2 δισκους 12Τ και 250gb.
Mεχρι εδω ολα καλα!
Απο ενα αλλον εξωτερικο σκληρο εκανα μεταφορα γυρω ατα 500gb σε μουσικη,Flac & mp3.

Aυτο που θελω να κανω ειναι να στριμαρω την μουσικη σε ενα pionner N30 οπου εχω.

Το Ν30 βλεπει το nas κανονικα,παταω την επιλογη οκ,και παει στον volume 1 δισκο που εχω την μουσικη. Απο εκει και περα δεν ανοιγει ωστε να μπω και να παιξω την μουσικη μου.
Αν τον ανοιξει καμμια φορα και δω τους φακελλους,δεν τους ανοιγει.

Έχεις πάει στο media share και να κάνεις add τους φακέλους που θέλεις;

Επίσης τους φακέλους με την μουσική τους έχεις βάλει στο directory
\\dlinknas\music\ ;
Δεν θυμάμαι ακριβώς αν πρέπει να είναι εκεί μέσα, γιατί έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που το είχα σεταρει, αλλά δοκίμασε το