Την γνώμη σας για Yamaha Soavo-2

Ozzmosis

New member
12 January 2009
59
θα ήθελα γνώμη σας για τα Yamaha Soavo-2 μαζί με έναν Nad c355. Είμαι κάτοχός αυτού του set αρκετό καιρό και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του. Θα ήθελα περισσότερο "γεμάτο" και "ογκώδη" ήχο και περισσότερο μπάσο. Γενικά μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Nad είναι λίγος για αυτά τα ηχεία. Λέτε με τον Yamaha a-s1000 να έδεναν καλλίτερα? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ενισχυτή που να δίνει δοκιμασμένα καλά αποτελέσματα με αυτά τα ηχεία? Θα ήθελα τη γνώμη σας και ειδικά την δικιά σας κύριε Halaras που δείχνετε να έχετε ψαχτεί πολύ με τις τελευταίες σειρές ενισχυτών και ηχείων της Yamaha.

Last edited by a moderator:
θα ήθελα γνώμη σας για τα Yamaha Soavo-2 μαζί με έναν Nad c355. Είμαι κάτοχός αυτού του set αρκετό καιρό και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του. Θα ήθελα περισσότερο "γεμάτο" και "ογκώδη" ήχο και περισσότερο μπάσο. Γενικά μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Nad είναι λίγος για αυτά τα ηχεία. Λέτε με τον Yamaha a-s1000 να έδεναν καλλίτερα? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ενισχυτή που να δίνει δοκιμασμένα καλά αποτελέσματα με αυτά τα ηχεία? Θα ήθελα τη γνώμη σας και ειδικά την δικιά σας κύριε Halaras που δείχνετε να έχετε ψαχτεί πολύ με τις τελευταίες σειρές ενισχυτών και ηχείων της Yamaha.
κοιταξε οταν ψαχνομουν για ενισχυτικο και ηχεια ακουσα και το συγκεκριμενο ηχειο ετσι ακαδημαικα γιατι τοτε γυρευα δαπεδου οντως και μενα μου αρεσαν αρκετα για την ουδετεροτητα τους και τον ισσοροπημενο ηχο αλλα ομως η τελικη γευση που απεκομησα ηταν πως τουλαχιστον στην περιπτωση μου το sub θα ηταν μονοδρομος . νομιζω οτι δεν ειναι ο ενισχυτης το θεμα σου αλλα το ηχειο!!!!

Δηλαδή δεν τίθεται θέμα για το αν μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς ο Nad; Τα ηχεία πάντως έχουν αρκετά χαμηλή ευαισθησία στα 88db. Με τι ενισχυτή τα είχες ακούσει;

Δηλαδή δεν τίθεται θέμα για το αν μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς ο Nad; Τα ηχεία πάντως έχουν αρκετά χαμηλή ευαισθησία στα 88db. Με τι ενισχυτή τα είχες ακούσει;

με τον <δικο> τους yamaha as2000.

Μήπως έχεις κάποια εμπειρία από το sub της σειράς Soavo?
εξαρταται απο τον χωρο σου,το sub soavo ειναι ενα παρα πολυ καλο sub ο μως δεν κανει για μικρους χωρους και ειναι προσανατολισμενο κυριως για κινιματογραφικη χρηση ,θα σου προτεινα απο yamaha καποιο μικροτερο της σειρας οπως το 515 η το 315 επισης ριξε και μια ματια και στην σειρα cube της kef.

Ο χώρος μου είναι περίπου 22τ.μ. (3.3 x 6.7) Τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να "βλέπουν" το μισό δωμάτιο.

Ο χώρος μου είναι περίπου 22τ.μ. (3.3 x 6.7) Τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να "βλέπουν" το μισό δωμάτιο.
ε τοτε ειναι αρκετος ,νομιζω οτι το μεγαλο σαμπ soavo θα πρεπει να <παιζει>ανετα στον χωρο σου ,προκειται για ενα πολυ καλο sub .!

Να και οι αποκρίσεις συχνοτήτων της σειράς SOAVO:

SOAVOFREQUENCYRESPONSE-1.jpg

1)Mπλε: SUB
2)Mωβ: SOAVO 1
3)Πράσινη: SOAVO 2
4)Kόκκινη: SOAVO 3 κεντρικό (νομίζω).

Aπό εδώ:

http://www.hometheatermag.com/floorloudspeakers/1107yamsoavo/index2.html

:smile:

Last edited:
Το ιδανικό θα ήταν μετά τα 100hz η καμπύλη να τείνει να γίνει σταθερή (ευθεία)?

Απάντηση: Re: Την γνώμη σας για Yamaha Soavo-2

Το ιδανικό θα ήταν μετά τα 100hz η καμπύλη να τείνει να γίνει σταθερή (ευθεία)?

To ιδανικό είναι να είναι γενικά ευθεία. (Δηλαδή και πριν τα 100 HZ.).

Eδώ λοιπόν βλέπεις τι μπορεί να κάνει το σαμπάκι για σένα. Σου καλύπτει τις χαμηλές οκτάβες όπου το 2 δεν ...

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν εγώ στα B&W 601 έβαλα sub, καθάρισαν και οι μεσαίες!

Απλά είχα πάντα την εντύπωση ότι το sub προορίζεται για home cinema και όχι για αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου. Δεν δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι έχουν μπάσα μόνο αν τρίζει το πάτωμα τους. Γι αυτό σκέφτομαι μήπως είναι υπερβολή ένα sub με 10" woofer. Επίσης όπως γράφω και στην αρχή ο ήχος μου φαίνεται λίγο άδειος χωρίς "σώμα και όγκο", δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς. Σε αυτή την περίπτωση βοηθάει το sub?

Απάντηση: Re: Την γνώμη σας για Yamaha Soavo-2

Απλά είχα πάντα την εντύπωση ότι το sub προορίζεται για home cinema και όχι για αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου. Δεν δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι έχουν μπάσα μόνο αν τρίζει το πάτωμα τους. Γι αυτό σκέφτομαι μήπως είναι υπερβολή ένα sub με 10" woofer. Επίσης όπως γράφω και στην αρχή ο ήχος μου φαίνεται λίγο άδειος χωρίς "σώμα και όγκο", δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς. Σε αυτή την περίπτωση βοηθάει το sub?

Θα σου πω μόνο: δοκίμασε το! Και δεν εννοώ υποχρεωτικά με το soavo το sub. Ψάξε το και αλλού.
Πάντως το συγκεκριμένο sub με τα SOAVO 1, εμένα μου άρεσε. Kαι ποτέ δεν θα αγόραζα το 1, πολύ περισσότερο το 2, χωρίς το sub!

Last edited:
Γιά πάρε και την, (περιληπτική), θεωρητική θεμελίωση των πλεονεκτημάτων συνδυασμού δορυφόρων-sub:

SUB-.jpg

Άρθρο του Θ. Σπίνουλα στον "ΗΧΟ" ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1978 τ. 67, σελ. 49.

Και να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι στην περίπτωσή μου με:

1)YAMAHA AX-397
2)B&W 601

η προσθήκη ενός sub, (SUNFIRE TRUE SUBWOOFER), βελτίωσε τόσο τον ήχο προς το καλύτερο, χαμηλές-μεσαίες και ακόμα και υψηλές (!), που η προαναφερόμενη θεωρία επιβεβαιώθηκε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο!

Φυσικά το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια σε ρυθμίσεις και αλλαγές θέσεων!

Μια οικονομική λύση για τα soavo που έχω ακούσει είναι ο τελικός Behringer ep1500
Καθώς κυκλοφορούν και σε τιμές προσφοράς σε αγγελίες έχε τους υπόψη… αν και είναι επαγγελματικά, λίγο άσχημα και συνήθως χρειασμένα (για καλό φυσικά)

Με τον Nad c355 τα οδηγώ. Οι προβληματισμοί που έθεσα για το πως ακούγονται τα Yamaha, αφορούν αυτόν τον ενισχυτή.

o ενισχυτης αυτος εχει αρκετα βαρυ χαμηλο. Ισως τα ηχεια σου θελουν πιο ποιοτικη οδηγηση απο μηχανηματα αλλης κατηγοριας τιμης. Αν το ζητουμενο σου ειναι εκτος απο την ποιοτητα και η δυναμη και ο δυναμικος χαρακτηρας, τοτε κοιτα και προς Rotel μερια ξεκινωντας απο αυτον τον ολοκληρωμενο http://www.whathifi.com/Review/Rotel-RA-1520/ και τσεκαρωντας και την σειρα 15-- προ-τελικων που εχει βγαλει προσφατα, με μηχανηματα class D και Α/Β και ισχυς που ξεκινα απο τα 100W/ch και φτανει μεχρι 250W/ch σε πολυ προσιτες τιμες για αυτα που προσφερουν.

http://www.ihoekfrasi.gr/products.asp?catID=10