Τις γνώσεις σας για το στρώσιμο ενός Naim- Nait XS..

Re: ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΟΣ-NAIM NAIT XS-

Στα περιοδικά που διαβάζουμε ολοι, αφήνουν για 24 ωρες το μηχάνημα αναμενο με μια πηγή π.χ ράδιο να παιζει σιγανα και μετα το δοκιμάζουν.

Mετα την προσφατη αγορα ενος-NAIM nait XS-θα ηθελα τις γνωσεις σας σχετικα με το στρωσιμο του NAIM.

Δεν χρειάζονται και πολλά..Τον βάζεις και παίζει, ακούς την μουσική σου και όλα έρχονται
σιγά-σιγά στην θέση τους!

Μην σε τρώει το άγχος!..Τα μηχανάκια τα αγοράζουμε για να ακούμε μουσική
που μας ξε-αγχώνει!

Mετα την προσφατη αγορα ενος-NAIM nait XS-θα ηθελα τις γνωσεις σας σχετικα με το στρωσιμο του NAIM.

Δεν χρειαζονται φιλε μου πολλα πολλα....ακουσε την μουσικη σου οποτε θες και θα ερθουν στο σημειο που πρεπει τα εξαρτηματα του γρηγορα δεν χρειαζεται να ειναι αναμενος με τις ωρες,αλλωστε δεν μιλαμε για ηχεια!

μην το κλεινεις ποτε ...
η ναιμ ετσι συμβουλευει .

αυτο ξερω και γω και αυτο κανω.δεν κλεινω τον διακοπτη που βρισκεται πισω το αφηνω παντα on και δεν αναπτυσσεται ζεστη στον ενισχυτη περα απο την φυσιολογικη.αλλωστε το ιδιο συμβαινει με το phono stage της m.f. δεν υπαρχει on/off .

οποτε μην παιζεις με τον διακοπτη δεν υπαρχει λογος η θερμοκρασια που αναπτυσσεται ειναι φυσιολογικη.

επισης η naim εχει σαιτ -φορουμ οπου μπορεις να αλιευσεις χρησιμα πραγματακια :2thumb22sup:

Από προσωπική εμπειρία έχω καταλήξει πως τα μηχανήματα της ΝΑΙΜ θέλουν περίπου 35-40 ημέρες στρώσιμο για να αρχίσουν να δείχνουν τα "κάλη" τους. Μετά συνεχίζουν για αρκετούς μήνες να βελτιωνονται. Επίσης έχω καταλήξει πως δεν μπορείς να μικρύνεις το διάστημα στρωσίματος παίζοντας στο repeat μουσική. Οτι και να κάνεις τις 35-40 μερες δεν τις γλυτώνεις.

Η καλύτερη συμβουλή ήταν αυτή του Captain. Γιατί να αγχωθείς; Κριτικός είσαι; Άκου τη μουσικούλα σου (είμαι βέβαιος ότι ο Naim παίζει καλά και τώρα) και όλα θα γίνουν.

@mirage
Δεν θέλουν ειδικά κομμάτια. Αν βάλεις το repeat να παίζει συνέχεια δεν προκειται να μικρύνεις το απαιτούμενο διάστημα στρωσίματος. Αρκεί να είναι συνέχεια ανοικτά και να παίζεις όποτε θες την μουσική σου.

Εγώ πιστεύω πάντως ότι θέλει ειδικά κομμάτια. Βάλε canibal corpse και καπάκια Θώδη. Θα έρθουν οι πυκνωτές και θα δέσουν:4600: