Έχει κάποιος άποψη για το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (
ΤΜΕΥ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων;
Αντικείμενο, επίπεδο σπουδών, αποκατάσταση, οτιδήποτε...
Απ'ότι βλέπω στο Διαδίκτυο, οι απόφοιτοί του δεν εγγράφονται στο Τεχν. Επιμελητήριο οπότε δεν έχουν τα δικαιώματα του Μηχανικού ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Ευχαριστώ
Διονύση καλημέρα,
Συγχαρητήρια κατά αρχάς και καλή σταδιοδρομία στο γιο σου ότι και αν επιλέξει.
Το συγκεκριμένο είναι πολύ δυνατό τμήμα με σύγχρονο οδηγό σπουδών και με καλούς καθηγητές.
Ουσιαστικά είναι τμήμα φυσικής πιο εξειδικευμένο με έμφαση στη συγχρονη φυσική, στη φυσική στερεάς κατάστασης κτλ και λιγότερο θεωρητική για πιο εφαρμοσμένα παιδεία έρευνας.
Μιλάμε όμως πάντα για θετικές επιστήμες Γιάννενα, το οποίο σημάινει διάβασμα. Δεν γίνεται να πάρεις πτυχίο από υποχρέωση ή γιατί απλά μπήκες, θέλει μεράκι για την επιστήμη και όρεξη για πολύ διάβασμα.
Η σχολή από μόνη της δεν λέει ποτέ κάτι. Ξέρω παιδιά που τέλειωσαν τη ΣΗΜΜΥ και τώρα βάζουν ρούτερ σε δίκτυα για είκοσι ευρώ.
Πρέπει να κάτσει και να σκεφτεί αν όντως του αρέσει, αν θέλει να πάει να σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο και εννοείται εφόσον δεν πέρνεις πτυχίο μηχανικού, όπως σωστά παρατήρησες δεν ειναι πολυτεχνική σχολή,
οτί το εξωτερικό και η έρευνα είναι μονόδρομος. Σαν τομέας εννοείται έχει μέλλον. Ξέρω αρκετούς φυσικούς που έκαναν μεταπτυχιακό σε αυτό το τομέα γιατί έψαχναν κάτι πιο εφαρμοσμένο.
Κολλητός-αδερφός έχει πτυχίο από τη συγκεκριμένη σχολή και τώρα κάνει έρευνα στο Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ.
Έχω πάλι γνωστό από την ίδια σχολή που είναι στο πολυτεχνείο της Δρέσδης και κάνει οργανικά και μοριακά ηλεκτρονικά ίσως το καλύτερο μεταπτυχιακό στα ηλεκτρονικά αυτή τη στιγμή.
Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας να ρωτήσεις ό,τι θέλεις.