Το DVD Player μου δε βλέπει τα δισκάκια με avi ταινίες που έχω φτιάξει ή κολλάει

lyckos

New member
4 August 2008
7
Καλησπέρα σας. Έχω ένα dvd player phillips περίπου 2 ετών - αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι το ακριβές μοντέλο και είμαι στη δουλεια, επιφυλάσσομαι αύριο να το έχω ποστάρει. Το προβλημά μου ειναι οτι το συγκεκριμένο ντιβιντι κάποιες ταινείες που έχω κάψει σε δισκάκια σε μορφή avi δε τις παιζει καθόλου, ενώ κάποιες άλλες, ενώ τις παίζει σε τυχαία στιγμή κατα τη διάρκεια του playback σταματάει και πηδάει στο επόμενο αρχείο. Για το πρώτο πρόβλημα έχω την εντύπωση οτι φταιει η κωδικοποίηση του avi για τις συγκεκριμένες ταινίες, οπότε και το dvd προφανώς δεν εχει τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή. Πρόκειται για ταινίες τα αρχεία των οποίων ειναι μεγάλου μεγέθους (άνω των 2 γιγα). Στον υπολογιστη μου εννοειται οτι παίζουν (με τον ffdshow μάλλον καποιος ειναι πλήρως καλυμενος). Αυτό το πρόβλημα πες οτι λύνεται αφου μπορω να κατεβασω καποιο αλλο φορματ της ταινιας (DVDRip πχ) και να τη δω τελικά, αλλα το δεύτερο προβλημα δεν ξέρω καν τι ειναι. Αν πω να αγοράσω καποιο καινουριο dvd player πως θα μπορω να ειμαι σίγουρος οτι θα αντιμετωπίζει αυτα τα 2 προβλήματα χωρίς να μπορώ να το δοκιμάσω με τα συγκεκριμένα δισκάκια; Τι άλλο μου προτείνετε;

Να αγοράσεις media player ώστε να μην χρειάζεται να γράφεις τα avi σε δισκάκια, να αγοράσεις dvd player που παίρνει usb, να φτιαξεις htpc κ.λ.π. Οι λύσεις μπορεί να είναι διάφορες ανάλογα το budget και τις γνώσεις. Καταρχήν τσεκαρε το υπάρχον τι αρχεία αναγνωρίζει (xvid, mpeg) ώστε να ξέρεις τι αρχεία μπορεί να παίξει. Το 2ο πρόβλημα είσαι σίγουρος ότι δεν είναι προβληματικά τα δισκάκια? Πως τα γράφεις (πρόγραμμα- ταχύτητα)?

Media player για την τηλεόραση εννοείς; Υπαρχει τετοιο πράγμα, ε; (Έχω μείνει πίσω!!!) Καλή λύση μου ακούγεται. Σε τι τιμές κυμαίνονται;
Οι τηλεόραση μου παρεπιπτοντως ειναι αναλογική 6ετίας αλλα ειμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί να την αλλάξω;
Δοκίμασα να παίξω τα αρχεια σε usb με ένα άλλο dvd player που είχε εισοδο usb αλλά και εκείνο δεν τα έπαιζε αυτά που δεν παιζόταν έτσι κι αλλιώς. htpc = Home cinema pc;;;;; Αν ναι δεν παίζει με τίποτα αυτή η λύση, δεν μπορώ να δώσω πάνω απο 100-120 ευρώ
Και τέλος, ναι ειμαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν ειναι προβληματικά τα δισκάκια, τα οποία ειναι TDK εγγεγραμμένα σε διάφορες ταχύτητες απο 4χ εώς 12χ με ΝΕΡΟ, και φυσικά δοκιμασμένα σε άλλο ντιβιντι οπου δεν κολούσαν

Εάν σε ενδιαφέρει μόνο το DVD, μπορείς να πάρεις κάποιο της LG το οποίο έχει θύρα USB (π.χ. DVX 582) το οποίο παίζει κανονικά τους ελληνικούς υπότιτλους και είναι φτηνό. Επίσης, απ'όσο ξέρω οι περισσότερες εταιρείες έχουν κάποιο μοντέλο που μπορεί να παίζει divx με ελληνικούς υπότιτλους απο στικάκια, οπότε βάλε μια ταινία σε ενα στικ και ξεκίνα την αναζήτηση -κατα προτίμηση σε κάποιο μεγάλο καταστημα- που θα εχει μεγαλύτερη ποικιλία.

Αυτή η ιδέα μου πέρασε και μενα απο το μυαλό αλλα στις περισσότερες αλυσίδες που υπάρχουν δεν μπορεις να κάνεις κάτι τέτοιο, τα dvd players δεν ειναι συνδεδεμένα σε τιβι. Αυτό ειναι και το ζήτημα. Κωτσόβολος, Μακρο, Πλαίσιο, ειναι μερικά απο αυτά που δεν τα έχουν για δοκιμή.... Αν ξέρετε καποιο κατάστημα στο οποίο σίγουρα μπορεις να πας με το στικακι σου και να κανεις τεστ (γιατί δεν έχω και χρόνο για να γυρνάω δυστυχώς!) ειναι ευπρόσδεκτοι να μου πουν

Όταν λες avi τι ακριβώς εννοείς; Αν μιλάς για avi dv τότε σωστά δεν τις παίζει, και πιθανόν και ο media player που θα πάρεις να μην τις παίζει ουτε και αυτός.

χμμμ...philips.
Σε ολα τα δισκακια στο κανει DVD, CD Audio κλπ ή μονο στα divx, avi?
Απο προσωπικη εμπειρια τα philips (3) μου κρασαραν μεσα σε 2 χρονια με μετρια χρηση.

το avi dv τι ειναι;
μου το κανει μονο στα divx, avi

Τι γνώμη έχετε για το WD TV HD 2nd generation?

το avi dv τι ειναι;

Είναι video format. Σε αυτό το format καταγράφουν το video οι κάμερες miniDV. Αν το υλικό σου είναι από κάμερα με κασετούλα miniDV που πέρασες στον Η/Υ σου και θες να το δεις στο player, τότε εκεί είναι το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο format δεν αποκωδικοποιείται από τους περισσότερους players ή DVD players.