Το HDMI σταμάτησε να δουλεύει!

stelioskk

New member
24 August 2011
93
Θεσσαλονίκη
Σε μία Philips HDTV 32" με μία θύρα hdmi, σκόνταψα προχτές στο καλώδιο στο πάτωμα και στράβωσε λίγο το καλώδιο στην άκρη του που μπαίνει στην τηλεόραση!

Την άλλη άκρη την έχω στον υπολογιστή και την χρησιμοποιώ σαν 2ο μόνιτορ.

Δοκίμασα να συνδέσω στην θύρα το ps3 μου και έπαιζε κανονικά χτες.

Αγοράζω καινούριο καλώδιο σήμερα, το συνδέω με τον υπολογιστή και ενώ στον υπολογιστή μου δείχνει ότι συνδέθηκε κανονικά (μου βγάζει στις οθόνες κανονικά την hdtv με την ανάλυση που της είχα κτλ) στην τηλεόραση βγάζει "no input signal", σαν να μην εχει συνδεθει τιποτα!

Ξαναδοκιμάζω με το ps3, ούτε αυτό δουλεύει!

Καμιά λύση ή καμιά ιδέα του τι μπορεί να έγινε και ενώ στον υπολογιστή την βγάζει συνδεδεμένη, στην τηλεόραση δε βγάζει τίποτα;

Όχι τπτ άλλο, αλλά έληξε και η εγγύηση τον Φεβρουάριο...

Ίσως και να φταίει απλά το συγκεκριμένο καλώδιο...
Πάντως πολλοί έχουμε παρόμοιο πρόβλημα.
Άναψε πρώτα τον υπολογιστή και μετά επέλεξε την κατάλληλη έξοδο HDMI στο μενού της τηλεόρασης και δες μήπως συγχρονίζει το σήμα τότε.
Μήπως πάλι το βύσμα στη τηλεόραση έχει πάθει ζημιά που να φαίνεται, ας πούμε μετακινήθηκε από τη θέση του?

Re: Απάντηση: Το HDMI σταμάτησε να δουλεύει!

Ίσως και να φταίει απλά το συγκεκριμένο καλώδιο...
Πάντως πολλοί έχουμε παρόμοιο πρόβλημα.
Άναψε πρώτα τον υπολογιστή και μετά επέλεξε την κατάλληλη έξοδο HDMI στο μενού της τηλεόρασης και δες μήπως συγχρονίζει το σήμα τότε.
Μήπως πάλι το βύσμα στη τηλεόραση έχει πάθει ζημιά που να φαίνεται, ας πούμε μετακινήθηκε από τη θέση του?

Δοκίμασα και με το καινουριο 5μετρο που πηρα για την συνδεση με το pc, αλλα και με ενα μικρό 1.5m που εχω για το ps3. Δυστυχως με κανενα δεν βλεπει η τηλεοραση σημα...
Οποτε το καλωδιο δεν πρεπει να φταιει, ποσο μαλλον οταν το ιδιο 1.5μ επαιζε χτες κανονικα...

Το πιο πιθανο ειναι να επαθε ζημια το βυσμα της τηλεορασης λογικα και να μην κανει καλη επαφη. Παρατηρησα οτι "παιζει" λιγο αν το κουνησω, αλλα και παλι δεν ειμαι τεχνικος να ξερω δυστυχως! Το κουνησα και λιγο δεξια-αριστερα μπας και κανει επαφη, αλλα τιποτα!