Tο «If» σε dvd

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Τελικά απ ότι βλέπω κυκλοφόρησε. το «If» σε dvd.
Τι γίνεται εδώ; Να περιμένουμε ή να απευθυνθούμε έξω;

Το DVD της ταινίας “IF”

Το DVD της ταινίας “IF” που μερικοί από μας περίμεναν ανυπόμονα, κυκλοφορεί εδώ και κάποιο καιρό έξω αλλά χωρίς καθόλου υπότιτλους. Ούτε καν Αγγλικούς.
Τους υπότιτλου που φτιάχνω εγώ, τους μεταφράζω αν τους βρω από κάποια γνωστή γλώσσα. Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά. Και μεταφράζω ότι βλέπω. Αν το πρωτότυπο κείμενο λέει αρλούμπες, αρλούμπες θα μεταφράσω. Ικανότητα μετάφρασης εξ ακοής δεν έχω και είμαι αρκετά μεγάλος για να προσπαθήσω να αποκτήσω και αυτή την ικανότητα.
Για τις τηλεοπτικές σειρές όμως, υπάρχουν αρκετά παιδιά που μεταφράζουν εξ ακοής αμέσως και τάκα-τάκα. Είναι όμως πολύ νέα άτομα για να συγκινηθούν με κλασικές ταινίες του 60 και του 70.

Re: Το DVD της ταινίας “IF”

Γιάννη καλημέρα,

πες μας περισσότερα στοιχεία για την ταινία, ηθοποιούς, σκηνοθέτη, στοιχεία της παραγωγής.:ernaehrung004:

Απάντηση: Το DVD της ταινίας “IF”

If.jpg

αριστουργημα
μια λεξη που δεν μπορουμε να πουμε σημερα.

.

Απάντηση: Το DVD της ταινίας “IF”

Η ταινία σατιρίζει τη Βρετανική Δημόσια Εκπαίδευση η οποία θεωρούταν υποδειγματική εκείνο τον καιρό. Ο τίτλος βγήκε από ένα ποίημα του Κipling “If” Η ταινία δείχνει τρεις φίλους σε ένα από τα δημόσια σχολεία οι οποίοι είναι αναρχικοί ή τουλάχιστον επαναστατικοί και προκαλούν μια μεγάλη εξέγερση. Η ταινία δείχνει την υποκρισία των σχολείων, την κοινωνική και σεξουαλική καταπίεση των μαθητών και ήταν η πρόφαση του Stanley Kubrick να προσλάβει τον McDowell για το “Κουρδιστο Πορτοκάλι”.