To Ipad or not to Ipad?

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,154
Clermont-Ferrand, France
Μετά από αρκετή αναμονή για τα άπειρα android tablet που θα έρθουν αλλά και με δεδομένη την αναμονή τους προς το τέλος του χρόνου, ως γνήσιος gadgetάκιας αποφάσισα να αποκτήσω ένα Ipad 3G.

Ναι Μιχάλη, έκανα την καρδιά μου πέτρα και προχώρησα.

Έτσι το βρήκα από ιντερνετικό Ελληνικό κατάστημα (το ipad ήταν Αγγλικής προέλευσης) στην τιμή των 740.
Πήγα λοιπόν και παρέλαβα επιτόπου ένα σφραγισμένο 16GB 3G μοντελάκι.
Το κουτί ως συνήθως ένα τετράγωνο άσπρο πράγμα που εάν έχεις πιάσει στα χέρια σου πάνω από ένα προιόν apple, θα αναρωτηθείς εάν θα προχωρήσουνε ποτέ ή πιστεύουν ότι, επειδή λέει design in California, θα είναι για πάντα το designάτο κουτί που ήταν πριν 10 χρόνια.
Θα μου πείτε στο κουτί κολάς? Το αναφέρω μόνο σαν δείγμα της κατα εμού κολλημένης σχεδιαστικής της Apple σε ένα πετυχημένο αλλά παροχυμένο σχέδιο. Και εάν κρίνω από το τελευταίο iphone, ε δεν έχουν προχωρήσει και πολύ.

Αφού λοιπόν το πήρα στο σπίτι και το άνοιξα, μου έκανε πρώτη εντύπωση το βάρος του. Πολύ περισσότερο από όσο το περίμενα και σίγουρα όχι για να το κρατάς με τις ώρες.
Δεύτερη εντύπωση ότι πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί με κάποιο τρόπο. Προσωπικά παρήγγειλα από το Zagg ένα zaggskin και ένα invisible shield. Με το κουπονάκι για έκπτωση 50% (εάν μπείτε στην κλήρωση για το ipad σας έρχεται αυτόματα ένα κουπόνι από 20 εώς 50% έκτωση) μου ήρθε στα 35 ευρώ (εδώ μόνο το shield έχει 23 ευρώ).
Υπάρχουν και silicon cases που ξεκινάνε από 10 ευρώ αλλά προσθέτουν στον όγκο.
Πάντως το ipad δεν είναι κάτι να το μεταχειρίζεσαι άνετα εάν δεν θέλεις να βλέπεις σημαδάκια ή γρατζουνίτσες (όχι στην οθόνη αλλά στο πλαίσιο).
Τα περιεχόμενα στο κουτί συνηθισμένα και χιλιοειπομένα.
Η οθόνη όπως πάντα καταπληκτική (θα δω και στον ήλιο), αλλά γεμίζει δαχτυλιές αμέσως.
Αφού συνδέθηκε με το imac (σε windows 7) και έγινε activation από το itunes, δεν του έκανα την αναβάθμιση στο τελευταίο firm (3.2.1) για να μπορέσω να το κάνω jailbrake.
Κατέβασα λοιπόν το spirit, και αφού έκανα το exe από τα properties του να τρέχει σε windows98 compatability mode, το έτρεξα. Το jailbreak πήρε 2 δευτερόλεπτα στην κυριολεξία και μετά την επαννακίνηση υπήρχε εγκατεστημένο και το cydia.
Αφού διάλεξα τι θέλω να συγχρονίσω (apps, books) το itunes έβαλε αυτόματα όλα τα apps μου στο Ipad.
Έκανα και add στην library 2 βιβλία σε epub format, και γίνανε και αυτά κατευθείαν sync.
Δεδομένου ότι ο κυριότερος λόγος που θέλω tablet είναι για να διαβάζω ebooks και comics, οι πρώτες μου δοκιμές ήταν ακριβώς για αυτό τον λόγο.
Έτσι λοιπόν αφού εγκατέστησα το ibooks και το cloudreaders (και τα 2 δωρεάν) άνοιξα πρώτα να διαβάσω βιβλίο.
Όλοι θα έχετε δει το interface του ibooks με τα ράφια του βιβλιοπωλείου. Αρκετά εντυπωσιακό και άνετο στην χρήση.
Ανοίγωντας το βιβλίο, εμφανίζεται σαν μια σελίδα και εάν γυρίσεις το ipad πλάγια τότε γίνεται 2 σελίδες. Σε οριζόντια θέση το ipad είναι αρκετά βαρύ για να το κρατάς ώρα. Σε πλάγια θέση νομίζω ότι θα μπορώ να διαβάσω κανονικά σαν βιβλίο.
Μετά ανοιξα το cloudreaders που μου επιρέπει να διαβάζω comic σε cbz, cbr, pdf format. Δεδομένου ότι έχω κάτι giga αυτό ήτανε από τα απαραίτητα.
Και έρχεται η ευχαριστη έκπληξη. Η ποιότητα της οθόνης με το σωστό για εμένα μέγεθος (10") είναι ιδανική για διάβασμα comic με απόλυτη άνεση. Καμμιά κούραση των ματιών και απόλυτη φωτεινώτητα.
Επιτέλους αυτό που περίμενα έγινε, και μπορώ να περιμένω μόνο καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Αφού ξεπέρασα τον ενθουσιασμό μου, πήρα το κοπτικό για τα καλώδια και έκανα κομματάκια την sim μου (οδηγίες θα βρείτε σαν υπόμνημα στο avclub ή εάν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε κοπτικό από sim σε microsim στο ίντερνετ στα 20 ευρώ) ώστε να γίνει microsim. Αφού την ψιλοπέδεψα μέχρι να βρω το σωστό μέγεθος, την έβαλα και βάζοντας απλά το όνομα internet στα settings του APN, συνδέθηκα με 3G.
Άνοιξα και τον Safari και παίζει μια χαρά.

Εννοείται ότι θα συνεχίσω να παίζω και να σας δίνω εντυπώσεις αλλά σαν πρώτη άποψη, αν και δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, η Apple μας έδωσε πρώτη κάτι που οι άλλοι θα μας δώσουνε αρκετά αργότερα. Και από την στιγμή που υποστηρίζει τα τρια απαραίτητα για εμένα πράγματα (3G internet, ibooks σε epub, comics σε cbz/cbr), δεν βλέπω κάποιο λόγο εκτός από το βάρος για να το κριτικάρω.

Θα αναφέρω για διάρκεια χρήσης αλλά φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη. Βέβαια δεν φορτίζει όταν είναι συνδεδεμένο στο pc με το usb και αυτό μου κάνει εντύπωση. Ελπίζω να είναι ρύθμιση.

Last edited:
...αποφάσισα να αποκτήσω ένα Ipad 3G.

Ναι Μιχάλη, έκανα την καρδιά μου πέτρα και προχώρησα.

...αν και δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, η Apple μας έδωσε πρώτη κάτι που οι άλλοι θα μας δώσουνε αρκετά αργότερα. ...

:stoned:

Αφού διάβασα κ από τον pontios θετικά πράγματα για την Apple, μπορώ να πω ότι τα έχω διαβάσα πια όλα !! :worshippy:

Και να μην ξεχάσω το μεγαλύτερο πρόβλημα, και το οποίο λύνεται μερικώς με χρήση 3rd party app (Frash), την έλλειψη flash.
Ας ελπίσουμε σύντομα να μην πρέπει να έχεις Jailbroken ipad για να έχεις flash.

Κια συ τεκνο Μπρουτε......πηγες στο μισητο στρατοπεδο????Οταν στα λεγα γω Μαριε....σε κοβω να χτυπας και το 4 .....ποτε λοιπον δεν ειναι αργα....:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: To Ipad or not to Ipad?

Κια συ τεκνο Μπρουτε......πηγες στο μισητο στρατοπεδο????Οταν στα λεγα γω Μαριε....σε κοβω να χτυπας και το 4 .....ποτε λοιπον δεν ειναι αργα....:SFGSFGSF:

Με το που θα βγει android tablet, θα φάει άμεσα σουτ. Το 4 δεν πρόκειται ποτέ να το πάρω για τον απλούστατο λόγο του ότι ήδη έχω το HTC Desire με Android, και περιμένω το HTC Ace pάλι με Android. Μπροστά τους το 4 είναι ένα τίποτα.

Τώρα στα του θέματος μας. Το Ipad είναι βαρύ. Μετά από 15 έστω λεπτά browsing αρχίζεις και κουράζεσαι. Μάλλον στο ξαπλωτό και ακουμπισμένο στο στήθος το βλέπω να παίζει.

Οι εφαρμογές που είναι για iphone δυστυχώς ανοίγουν στο μέγεθος του iphone και είναι λίγο γελοίο αλλά εάν κάπιος θέλει οπωσδήποτε μια τέτοια εφαρμογή υπάρχει και κουμπάκι Χ2 το οποίο μεγαλώνει αλλά και παραμορφώνει την εφαρμογή.

Εκτός από τα comics, αγαπημένη μου, για την ώρα, εφαρμογή είναι ή imdb που εκτός από το ότι σου δείχνει τις λεπτομέρειες της ταινίας, έχει και το trailer και συνδέσεις και άλλα.

Επίσης να ενημερώσω ότι συνδέθηκα με stereo bluetooth (με mono δεν συνδέεται παρά μόνο εάν είναι jailbreak και κατεβάσετε εφαρμογή από το cydia) και ο ήχος είναι μια χαρά.
Το ενσωματομένο ηχείο είναι για κλάμματα.

Χθες προσπάθησα να δουλέψω λίγο στον ήλιο. Τελικά δεν είχα στον ήλιο μοίρα. Δύσκολα διακρίνεται η οθόνη, ας ελπίσω να ηταν επειδή είχε πολύ ήλιο.

Το πρόβλημα με το charge από USB είναι γνωστό και αν και η apple ως συνήθως δεν παραδέχεται κάτι, ψάχνωντας βρίσκουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε high power usb ports και όχι hubs χωρίς τροφοδοτικό ή low power usb.

http://www.engadget.com/2010/04/03/apple-ipad-charging-woes-usb-hubs-non-macs-and-weak-ports-not/

http://www.neowin.net/news/the-ipad039s-usb-charging-caveat

http://gizmodo.com/5508851/apple-ipad-not-charging-via-usb-for-some-users

Αυτο που αναφερεις , με το Usb charge, δεν ειναι προβλημα, ετσι ειναι με ολες τισ συσκευες που θελουν αρκετο ρευμα.
Η non powered usb θυρες - hub , δεν παρεχουν αρκετο ρευμα για καμια συσκευη που εχει αυξημενες απαιτησεις , οχι μονο με το ipad.... μη λεμε οτι θελουμε λοιπον.

Απάντηση: Re: To Ipad or not to Ipad?

Αυτο που αναφερεις , με το Usb charge, δεν ειναι προβλημα, ετσι ειναι με ολες τισ συσκευες που θελουν αρκετο ρευμα.
Η non powered usb θυρες - hub , δεν παρεχουν αρκετο ρευμα για καμια συσκευη που εχει αυξημενες απαιτησεις , οχι μονο με το ipad.... μη λεμε οτι θελουμε λοιπον.

Με 2 λόγια λοιπόν επειδή το ipad έχει τις 2 μπαταρίες για να αντέχει περισσότερο, θέλει και πολύ ρεύμα για να φορτίσει. Δεδομένου ότι δεν αναφέρετε πουθενά ούτε από την apple ούτε στο manual, μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα.
Εγώ το αναφέρω για να ξέρει κάποιος που θα το συνδέσει σε usb και δεν θα φορτίζει.

Γιάννη δεν χρειάζετε να είσαι τόσο επιθετικός.

Όταν κάποιος παραθέτει εκτός από το γεγονός και διάφορα links δεν μπορώ να καταλάβψ πως μιλάμε για παραφιλολογία.
Από εκεί και πέρα και ειδικά τον τελευταίο καιρό, τα προιόντα της Apple εμφανίζουν όλο και διάφορα προβλήματα, τα όποια όσο μικρά και εάν είναι, δεν παύουν να είναι προβλήματα.
Δεν λέμε ότι μόνο τα προιόντα της Apple έχουν προβλήματα, αλλά δεν μπορούμε και να το παραλείψουμε.

Για να επιστρέψουμε στα του μηχανήματος. Μπορώ να πω ότι χωρίς να το έχω φορτίσει, και ενώ όταν το πήρα την Παρασκευή ήταν στο 84%, με όχι πολύ χρήση αλλά wifi και 3G μονίμως ανοιχτά, τώρα είναι στο 53%.
Έστω και σε αναμονή είναι πολύ καλά τα νούμερα.

Οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα, δεν αποτελει "προβλημα".
Ετσι συμπεριφερονται ολες οι ενεργοβορες συσκευες.
Προβλημα εχουν ολες οι θυρες και hubs usb , που δεν δινουν αρκετο ρευμα.

Το χαμε ξανασυζητησει Γιαννη, οντως.

Τεχνικα μπορει όλα να εχουν εξηγηση αλλα το γεγονός ότι μαμω ipod nano δεν φορτιζει απο παντου όσο να 'ναι σου τη δινει λίγο....

Κανετε σα τις χηρες στο κρεβατι....-bye-

Κι εμενα το 3GS δε δουλευε με το στερεοφονικο του αμαξιου μου και τον ανταπτορα που ειχα ... πηρα ενα καινουργιο , συμβατο , και τελειωσε .

Τι το κανουμε θεμα .... απλα μπορουμε να το αναφερουμε , για να βρει τη λυση καποιος αλλος που εχει παρομοιο προβλημα.

Ρε παιδιά με δουλεύετε? Το ότι δεν φορτίζει από οποιοδήποτε usb port είναι πρόβλημα από την στιγμή που δεν αναφέρετε στην συσκευασία ή στις οδηγίες.
Από την στιγμή που ακόμα και σε usb ports των imac (παλαιότερων) συμβαίνει αυτό και κανένας δεν έχει ενημερώσει, ναι είναι πρόβλημα.

Δεν είναι σοβαρό και απλά πρέπει ή να έχεις τον φορτιστή ή high power usb, αλλά δεν παύει να είναι ένας περιορισμός ο οποίος από την στιγμή που δεν αναφέρετε άμεσα, τότε είναι πρόβλημα.
Εγώ γιατί έπρεπε να ψάξω στο ίντερνετ για να το βρω?

Υ.Γ. εάν γράψω άλλη μια φορά είναι πρόβλημα, θα εκραγεί το ipad?

Καλα ντε μη παθεις και κανενα εμφραγμα !!!:flipout:
Αν θες εσυ να το πεις προβλημα, πες το οπως θες... δε χαλαμε χατηρια .

Εχεις δει εσυ κανενα περιφερειακο , αλλης εταιρειας που να το δηλωνει αυτο κατηγορηματικα ?

Ξεκινησε ο pontios μια ωραιοτατη παρουσιαση (ευχαριστουμε) για το ipad, και στην πορεια εμαμηθηκε.
Ειναι ολιγον τι, annoying....

Ποστάρει ο Ντινος τα ιδια πραγματα 10 φορες συνεχόμενα.

Ειναι ολιγον τι, annoying....

:p :p :p