Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,746
Βαρυμπόμπη
Μια πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή του τι μπορεί να προσφέρει μια ταμπλέτα στην καθημερινή ζωή ενός ανθρώπου, που είναι πιλότος αεροσκαφών. Βέβαια, ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιεί iPad, αν κ νομίζω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ταμπλέτα. Περιγράφει ακριβώς τα πλεονεκτήματα μιας ταμπλέτας στην εργασία του, αλλά κ τι πλεονεκτήματα έχει το iPad.

Αξίζει να το διαβάσετε : http://www.macstories.net/stories/ipad-in-real-life-erik-hess-f-5n-tiger-ii-pilot/#more-32001

2012-12-17_181811-tiger.jpg

2012-12-17_181833-panel.jpg

Χρησιμοποιεί ειδική εφαρμογή για iPad για να σχεδιάσει την διαδρομή του (ForeFlight Mobile):

2012-12-17_181824-foreflight.jpg

2012-12-17_181836-radar.jpg

Για γρήγορες αναφορές καιρού χρησιμοποιεί για το iPhone (AeroWeather Pro by Pascal Dreer) :

2012-12-17_181801-aeroweather.jpg

Από το πιλοτήριο πρώτα με το iPad:

2012-12-17_181808-big-ipad-2.jpg

K τώρα με το iPad mini :

2012-12-17_181826-ipad-mini-left-2.jpg

2012-12-17_181749-9g-attached.jpg

To παραπάνω πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομών, το χρησιμοποιεί κανονικά κ κατά την διάρκεια της πτήσης, φυσικά ως απλή αναφορά γύρω αεροσκαφών για παράδειγμα, δεν στηρίζεται σε αυτό :

2012-12-17_181819-ff-enroute.jpg

Στην pro έκδοση αυτού του προγράμματος υπάρχει πληροφορία των αεροδρομίων κ των αεροδιαδρομών που πρέπει να ακολουθηθούν για την προσέγγιση :

2012-12-17_181822-ff-taxi.jpg

2012-12-17_181752-9g-mini.jpg

Συμπεράσματα του Erik :

“The iPad makes a great inflight aid, and if it works in a fighter cockpit you can bet it would be even better in the more spacious and comfortable cabins of private and commercial aircraft”. As for the software, Erik said that, in his opinion, “there are already several excellent flying apps out there and they get better all the time”.

When I ask him about the future, Erik doesn’t have any doubts: the iPad is going to stay in the cockpit. With one improvement, though: “I’m working on a more permanent kneeboard solution for my iPad mini, but it’s going to be flying with me for the foreseeable future”.

Μιχαλη να με συγχωρεις,θελω να γραψω εναν προβληματισμο..Θελει να πει ο κυριος οτι μια ταμπλετα του εχει γινει πολυτιμη για να πεταξει μεσα σε ενα σκασμο χειρουργικης ακριβειας πτητικων οργανων,που εχουν σχεδιαστει να δουλευουν υπο οποιεσδηποτε συνθηκες;Και πρεπει να πειστουμε οτι δεν τα εχει "τσακωσει" για να κανει real life διαφημηση;Να με συγχωρειτε,εχω ipad αλλα αυτη η θεοποιηση του αρχιζει να με ξενιζει απιστευτα..

Δεν νομίζω ότι λέει κάτι τέτοιο ακριβώς.
Λέει ότι έχει αντικαταστήσει τις χειρόγραφες σημείωσεις που κάνει προ ταξιδιού κυρίως και ότι σχεδιάζει σε εφαρμογή το πλάνο διαδρομής αντί σε χαρτί.

Τώρα αν τα "τσεπώνει"...τι να σου πω, δεν ξέρω...προσωπικά θεωρώ ότι μπορούν οι ταμπλέτες γενικά (όχι απαραίτητα το iPad) να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση !

εγώ βλέπω μεγάλη χαλαροσύνη στην παροχή "πληροφορίας" προς τα έξω.
που σημαίνει ή και η υπηρεσία είναι κουκουρούκου ή είναι στο κόλπο μαζί με τον σμηναγό...

Το άρθρο το διαβάσατε ;

Αναφέρει λοιπόν κάπου :

Editor’s note: The digital charts are not classified material and they are products of the US Federal Aviation Administration. They’re available for download here; ForeFlight collects them, keeps them up to date, and provides several other features on top of them.

Που σημαίνει ότι, οι πληροφορίες στις εφαρμογές δεν θεωρούνται απόρρητες, είναι πληροφορίες που διαχειρίζεται η US Federal Aviation Administration, είναι διαθέσιμες στο κοινό, τις οποίες μαζεύει η εταιρεία, τις συντηρεί και τις παρέχει στο πρόγραμμά της.

όχι
απλά αρχίσαμε να κάνουμε φαντασιώσεις για doom'sday με τον σμηναγό να πιλοτάρει με το ipad από την τουαλέτα του το Φ16 πάνω απ τα κεφάλια μας....:grinning-smiley-043
Αλλωστε μιά εικόνα 1000 λέξεις...

“The iPad makes a great inflight aid, and if it works in a fighter cockpit you can bet it would be even better in the more spacious and comfortable cabins of private and commercial aircraft”. As for the software, Erik said that, in his opinion, “there are already several excellent flying apps out there and they get better all the time”.

Η κατακλειδα του με χαλασε να σου πω την αληθεια.Προτρεπει στεγνα τους πιλοτους ολων των αεροσκαφων να παρουν ταμπλετα,αυριο θα εμφανιστει και ο ταδε οδηγος αγωνων αυτοκινητου με παρομοια εμπειρια,οκ ο συνοδηγος,κτλ..Αλλο η διαφημηση ενος προϊοντος και αλλο η πλυση εγκεφαλου απο ανθρωπους που υποτιθεται οτι ειναι επαγγελματιες και απαιτουν η δουλεια να γινεται τελεια με εξειδικευμενο εξοπλισμο.Ολα αυτα βεβαια συμφωνα με τη δικη μου οπτικη...

Απάντηση: Re: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

όχι
απλά αρχίσαμε να κάνουμε φαντασιώσεις για doom'sday με τον σμηναγό να πιλοτάρει με το ipad από την τουαλέτα του το Φ16 πάνω απ τα κεφάλια μας....:grinning-smiley-043
Αλλωστε μιά εικόνα 1000 λέξεις...

:BDGBGDB55: :worshippy:

Re: Απάντηση: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Ετσι εξηγείται γιατί σταμάτησε η NASA τις διαστημικές αποστολές!!!

Αφού υπάρχει το ipad.....

έλα....φώναξε και τον Τάκη...
τώρα που γυρίζει...λέμεεε

Η κατακλειδα του με χαλασε να σου πω την αληθεια.Προτρεπει στεγνα τους πιλοτους ολων των αεροσκαφων να παρουν ταμπλετα,αυριο θα εμφανιστει και ο ταδε οδηγος αγωνων αυτοκινητου με παρομοια εμπειρια,οκ ο συνοδηγος,κτλ..Αλλο η διαφημηση ενος προϊοντος και αλλο η πλυση εγκεφαλου απο ανθρωπους που υποτιθεται οτι ειναι επαγγελματιες και απαιτουν η δουλεια να γινεται τελεια με εξειδικευμενο εξοπλισμο.Ολα αυτα βεβαια συμφωνα με τη δικη μου οπτικη...

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του να απλουστεύουμε την ζωή μας με όποια μέσα, χωρίς ξαναλέω να χρησιμοποιούμε απαραίτητα μηχανήματα της Apple.
πχ στους συνοδηγούς αγώνων αυτοκινήτων που ανέφερες, αντί να κρατά οδηγίες χειρόγραφες σε τετράδιο, να τις έχει αποθηκευμένες ηλεκτρονικά...λέω τώρα...:operator:

Re: Απάντηση: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Το άρθρο το διαβάσατε ;

Αναφέρει λοιπόν κάπου :

Editor’s note: The digital charts are not classified material and they are products of the US Federal Aviation Administration. They’re available for download here; ForeFlight collects them, keeps them up to date, and provides several other features on top of them.

Που σημαίνει ότι, οι πληροφορίες στις εφαρμογές δεν θεωρούνται απόρρητες, είναι πληροφορίες που διαχειρίζεται η US Federal Aviation Administration, είναι διαθέσιμες στο κοινό, τις οποίες μαζεύει η εταιρεία, τις συντηρεί και τις παρέχει στο πρόγραμμά της.

πάντως τα αεροδρόμια και τα στοιχεία τους υπάρχουν σε εφαρμογές android

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Ετσι εξηγείται γιατί σταμάτησε η NASA τις διαστημικές αποστολές!!!

Αφού υπάρχει το ipad.....

έλα....φώναξε και τον Τάκη...
τώρα που γυρίζει...λέμεεε

οκ...να σταματήσουμε δλδ να γράφουμε στην κατηγορία ; Βολεύει ; :ears:

Re: Απάντηση: Re: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του να απλουστεύουμε την ζωή μας με όποια μέσα, χωρίς ξαναλέω να χρησιμοποιούμε απαραίτητα μηχανήματα της Apple.
πχ στους συνοδηγούς αγώνων αυτοκινήτων που ανέφερες, αντί να κρατά οδηγίες χειρόγραφες σε τετράδιο, να τις έχει αποθηκευμένες ηλεκτρονικά...λέω τώρα...:operator:

δεν υπάρχει ακόμα κάτι πιό λειτουργικό από ένα μπλοκάκι με μολύβι.
Αραγε το γάντι του πιλότου πιάνει πάνω στην capacitive?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

πάντως τα αεροδρόμια και τα στοιχεία τους υπάρχουν σε εφαρμογές android

Γιατί είπα πουθενά το ανάποδο ;
Σαφώς κ υπάρχουν παντού κ διαθέσιμες σε όποιον τις θέλει κ το έγραψα κ παραπάνω. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

δεν υπάρχει ακόμα κάτι πιό λειτουργικό από ένα μπλοκάκι με μολύβι.
Αραγε το γάντι του πιλότου πιάνει πάνω στην capacitive?

Χωρίς να μπορώ να γνωρίζω, υποθέτω ότι για να το χρησιμοποιεί, πάει να πει ότι δουλεύει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger

Χωρίς να μπορώ να γνωρίζω, υποθέτω ότι για να το χρησιμοποιεί, πάει να πει ότι δουλεύει.

μμμ
ψιλοαμφιβάλλω.
εδώ με το δάχτυλό μου που είναι λεπτό πρέπει να κάνω ζουμ....

Μιχαλη να με συγχωρεις,θελω να γραψω εναν προβληματισμο..Θελει να πει ο κυριος οτι μια ταμπλετα του εχει γινει πολυτιμη για να πεταξει μεσα σε ενα σκασμο χειρουργικης ακριβειας πτητικων οργανων,που εχουν σχεδιαστει να δουλευουν υπο οποιεσδηποτε συνθηκες;Και πρεπει να πειστουμε οτι δεν τα εχει "τσακωσει" για να κανει real life διαφημηση;Να με συγχωρειτε,εχω ipad αλλα αυτη η θεοποιηση του αρχιζει να με ξενιζει απιστευτα..

Όχι δεν είναι αυτό θεοποίηση

Η Θεοποίηση έγινε πριν λίγες μέρες
Όταν το χρησιμοποίησε ο Πάπας

ΝΤαξ μια εφαρμογή παρουσιάζει ο τύπος … που τον βολεύει…

Re: Απάντηση: Re: Το iPad στην ζωή μας: Erik Hess, πιλότος F-5N Tiger II

Όχι δεν είναι αυτό θεοποίηση

Η Θεοποίηση έγινε πριν λίγες μέρες
Όταν το χρησιμοποίησε ο Πάπας

ΝΤαξ μια εφαρμογή παρουσιάζει ο τύπος … που τον βολεύει…

δεν το χρησιμοποίησε
η ορντινάντζα του το έγραψε και του το έδειξε.
Αντε αυτός να έβαλε το δάχτυλο σε ένα πάτημα...