Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Μετά από αρκετή σκέψη, βασανιστική όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ελήφθη η απόφαση.
Δυστυχώς για εντελώς πρακτικούς λόγους, είναι απαραίτητη η μετάβαση από τη λύση προ-τελ λάμπα σε ολοκληρωμένο τρανζίστορ.

Αυτή είναι και η πρώτη προτίμηση, με τη δεύτερη να είναι υβριδικός ολοκληρωμένος και την τρίτη προ-τελ τρανζίστορ.

Τα ζητούμενα είναι τα εξής:
Πρόθεσή μου είναι να κρατήσω τα υπάρχοντα ηχεία (εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς) τα οποία είναι οι κόρνες δαπέδου Spicom 40. Άρα θέλουμε έναν ενισχυτή "μουσικό" χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου η ικανότητα οδήγησης σε βατ και ρεύματα γιατί δεν τα χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε τη μουσική, τις χροιές και τα χρώματα, όχι την ισχύ.

Το μπάτζετ θα προέλθει από την πώληση των υπαρχόντων και ίσως ένα μικρό τσοντάρισμα που θα ανεβάσει το ποσό στα 1.500€ maximum.

Έχω ήδη διαβάσει αρκετά πράγματα μεταξύ των οποίων και το συγκριτικό του www.avmentor.gr το οποίο με έκανε να βλέπω με συμπάθεια τον HK990, τον Azur 840A αλλά και τον περιβόητο XTZ για την τάξη Α που προσφέρει και τα άλλα καλούδια.
Στα υπόψην όμως είναι και κάποιος υβριδικός Vincent ή κάποιος της Audio Analogue από την οποία έχω εξαιρετικές αναμνήσεις σαν πρώην κάτοχος του Primo.

Η αγορά θα γίνει μάλλον με την ευκαιρία του HiEnd Show αλλά αν βρεθεί κάτι νωρίτερα ή υπάρχει κάποια καλή ιδέα, δεν θα περιμένω.

Re: Απάντηση: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

Προσπάθησε να ακούσεις και κάποιον NVA.

Πρώτη φορά τους ακούω...

Μιλάμε για αυτό?

Υπάρχουν ακουστικές εμπειρίες τόσο καλές ώστε να πάρω κάτι από ebay που δεν θα έχω ακούσει και με τις μισές ευκολίες από συνδέσεις, remote, κτλ, σε σχέση με κάτι άλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

Πρώτη φορά τους ακούω...

Μιλάμε για αυτό?

Υπάρχουν ακουστικές εμπειρίες τόσο καλές ώστε να πάρω κάτι από ebay που δεν θα έχω ακούσει και με τις μισές ευκολίες από συνδέσεις, remote, κτλ, σε σχέση με κάτι άλλο;

Ναι.

Μια φορά άκουσα έναν μικρούλη 2χ50 και μου έμεινε... ο μπαγάσας.
Ξεφτέλισε με περισσή ευκολία έναν CREEK (ακριβούτσικο/δεν θυμάμαι μοντέλο).
Ηχεία ήταν τα (πολυδιαφημιζόμενα... τότε) Audiovector C2MKII.
Πηγή ένα ακριβούτσικο CREEK (τότε είχε 1Κ7)
Ο NVA μπήκε στη θέση του CREEK γιατί δεν...

Συνήθως έχουν παθητική προενίσχυση.
Όλη η κατασκευή είναι hardwired.
Ο τύπος όμως δεν δίνει πλέον σε αντιπροσώπους και τους πουλά απ' ευθείας μόνος του.
Γι' αυτό και θα δυσκολευτείς να βρείς να τον ακούσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

Ναι.

Μια φορά άκουσα έναν μικρούλη 2χ50 και μου έμεινε... ο μπαγάσας.
Ξεφτέλισε με περισσή ευκολία έναν CREEK (ακριβούτσικο/δεν θυμάμαι μοντέλο).
Ηχεία ήταν τα (πολυδιαφημιζόμενα... τότε) Audiovector C2MKII.
Πηγή ένα ακριβούτσικο CREEK (τότε είχε 1Κ7)
Ο NVA μπήκε στη θέση του CREEK γιατί δεν...

Συνήθως έχουν παθητική προενίσχυση.
Όλη η κατασκευή είναι hardwired.
Ο τύπος όμως δεν δίνει πλέον σε αντιπροσώπους και τους πουλά απ' ευθείας μόνος του.
Γι' αυτό και θα δυσκολευτείς να βρείς να τον ακούσεις.

Οπότε πάμε λίγο στα τυφλά...
Ισχύει αυτό που γράφει για τα καλώδια των ηχείων που πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών; Πόσο αυστηρό είναι;

Την λύση να βρεις κάποιον να σου φτιάξει κάποιο απο τα σχέδια του Pass (First Watt) ;;;
Πιθανώς να είναι μακράν οτι καλύτερο απο όλα τα παραπάνω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

Οπότε πάμε λίγο στα τυφλά...
Ισχύει αυτό που γράφει για τα καλώδια των ηχείων που πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών; Πόσο αυστηρό είναι;

Ναι μάλλον είναι τόσο αυστηρό... αλλά γιατί οχι;
Τα ηχεία σου λογικά ταιριάζουν πολύ με μονόκλωνα... και τα DNM ή τα VOVOX δεν ειναι ακριβά!!

Την λύση να βρεις κάποιον να σου φτιάξει κάποιο απο τα σχέδια του Pass (First Watt) ;;;
Πιθανώς να είναι μακράν οτι καλύτερο απο όλα τα παραπάνω...

Ναι, την είχα ξεχωρίσει ως λύση (την απευθείας αγορά) αλλά αποκλείστηκε λόγω τιμής. Τώρα για το να μου φτιάξει κάποιος...χλωμό το βλέπω. Ούτε τις γνωριμίες έχω, ούτε τον τρόπο να κρίνω το αποτέλεσμα. Φοβάμαι ότι θα μου έρθει όσο και το έτοιμο...

Για τα καλώδια έριξα μια ματιά στη λίστα που προτείνει. Σε τελική ανάλυση τα δικά του είναι πολύ προσιτά, τα LS1 τουλάχιστον.

Με ενοχλεί μόνο το γεγονός ότι είναι απίθανο να τον ακούσω και δευτερευόντως ότι δεν έχει remote.

Ναι, την είχα ξεχωρίσει ως λύση (την απευθείας αγορά) αλλά αποκλείστηκε λόγω τιμής. Τώρα για το να μου φτιάξει κάποιος...χλωμό το βλέπω. Ούτε τις γνωριμίες έχω, ούτε τον τρόπο να κρίνω το αποτέλεσμα. Φοβάμαι ότι θα μου έρθει όσο και το έτοιμο...

Για τα καλώδια έριξα μια ματιά στη λίστα που προτείνει. Σε τελική ανάλυση τα δικά του είναι πολύ προσιτά, τα LS1 τουλάχιστον.

Με ενοχλεί μόνο το γεγονός ότι είναι απίθανο να τον ακούσω και δευτερευόντως ότι δεν έχει remote.

Ε ναι πολλές φορες δενμπορουμε να τα εχουμε όλα δυστυχως....

Πιστευω οτι μεσα στο φορουμ υπάρχουν ανθρωποι που μπορουν να κάνουν πολύ καλή δουλειά... ίσως κάποιος θελήσει να στο φτιάξει! Δεν νομιζω να στοιχήσει οσο το καινουριο...

... νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσεις κάποιον καλομεταχειρισμένο sugden a21 και θα είσαι τζετ....

Απάντηση: Re: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

... νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσεις κάποιον καλομεταχειρισμένο sugden a21 και θα είσαι τζετ....

σουπερ....εγω θα βαζα και Lavardin στο παιχνιδι....

Το όνειρό μου...Τον είχα αναφέρει και στην προηγούμενη κουβέντα...Τάξη Α, αξιόπιστη εταιρεία και reviews που στάζουν μέλι...Θα τον αναζητήσω σίγουρα. Αν πέσει κάτι στην αντιλήψή σας, θα είμαι ευγνώμων.

H τάξη Α τρανζίστορ σε μεταχειρισμένο κρύβει κινδύνους.
Προσωπικά μόνο αν έβλεπα το εσωτερικό του προσφερόμενου μηχανακίου θα προχωρούσα.
Μπορεί να βρεις πολλά "ψημένα" υλικά...

Αν πήγαινα σε λύση όπου μόνο τα πρώτα 20-30 βατ θα ήταν σε τάξη Α δεν θα ήταν το ίδιο; Δεν χρειάζομαι και παραπάνω...

Αυτό για τα πρώτα βατ σε Α πάντα το θεωρούσα μαρκεντίστικο κολπάκι.
Ή είναι Α ή δεν είναι!
Παλιά η Μάραντζ ας πούμε ήταν τίμια.
Έβαζε ένα διακοπτάκι και γύριζες κατ' επιλογήν το μηχανάκι σε Α με 30 βατ ή σε ΑΒ με 80.

Ή στις λάμπες. Διακόπτης για πέντοδο, για τρίοδο.
Όχι λίγο απ' όλα... για να μην χάσουμε πελάτες...

Γενικά όμως δεν χρειάζεται και πολύ κόλλημα με τάξεις διότι σε όλες υπήρξαν ηχητικές αποτυχίες...
Έχω ακούσει κλασσάτο σε Α που ήταν τραγωδία...

Re: Απάντηση: Το μεγάλο κόλπο ή ολοκληρωμένος τρανζίστορ για κόρνα...

Αυτό για τα πρώτα βατ σε Α πάντα το θεωρούσα μαρκεντίστικο κολπάκι.
Ή είναι Α ή δεν είναι!
Παλιά η Μάραντζ ας πούμε ήταν τίμια.
Έβαζε ένα διακοπτάκι και γύριζες κατ' επιλογήν το μηχανάκι σε Α με 30 βατ ή σε ΑΒ με 80.

Ή στις λάμπες. Διακόπτης για πέντοδο, για τρίοδο.
Όχι λίγο απ' όλα... για να μην χάσουμε πελάτες...

Γενικά όμως δεν χρειάζεται και πολύ κόλλημα με τάξεις διότι σε όλες υπήρξαν ηχητικές αποτυχίες...
Έχω ακούσει κλασσάτο σε Α που ήταν τραγωδία...

Έχεις δίκιο, μάλλον δεν έκανα σαφές ότι εννοούσα αυτό που περιγράφεις. Πχ.χ ο XTZ που ανέφερα, έχει τη δυνατότητα επιλογής.

Θα προσέθετα -για καινούργιο- και τον Densen B-110 ή τον Β-100. Περίπου στο "ταβάνι" σου ο πρώτος, γύρω στα 1200 ο δεύτερος, επειδή είναι παλιότερο μοντέλο. Πρόσφατα ο συμφορουμίτης Dalanik διάλεξε τον 110, αφού πήρε υπό μάλης και άκουσε σπίτι του καμιά 10αριά ενισχυτές της κατηγορίας. Δες εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59218

για να πάρεις μια ιδέα, αν σε ιντριγκάρει από ηχητικής άποψης και σε σχέση με το τι ακούς και πώς σου αρέσει να το ακούς.

Το πανάκριβο remote μη σε προβληματίζει, προσωπικά πήρα ένα Logitech Harmony 515 με 30 ευρώ και καθάρισα και με όλα τα υπόλοιπα!