ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΟ PLASMA ή LED KAI 3D OR NOT 3D

η σόνυ είχε ΗΔΗ την βοήθεια της sharp...της πρωτοπόρου...στην τεχνολογία της πλασματρον..δεν νομίζω λοιπόν αν ήθελε να κινηθεί προς τα εκεί να ....έμενε πίσω απο τη σάμσουνκ....

ναι αυτό είπα και εγώ....δεν τις πίστεψε τις δύο αναδυόμενες τεχνολογίες....και επαναπαυθηκε....πουλούσε μέχρι τις αρχες του 2000 πολύ καλά τις crt...το αντίπαλο δέος κοιμόταν τον υπνο του δικαίου σε σχέση με τους κορεάτες-εννοώ τη φίλιπς που και αυτή είχε την καθόλική αποδοχή στο crt . και τους πρόλαβαν με το απίστευτο μάρκετινκ ...το χαμηλό κόστος παραγωγής και σίγουρα ..την απίστευτη δουλειά στα r&d τους....

Της ζήτησε μεταγενέστερα, συνεργασία, μαζί με την Philips, για τις PALC (ή Plasmatron).

Oι οποίες και δεν μπήκαν ποτέ σε παραγωγή τελικά, αλλά και να έμπαιναν, δεν θα προσέφεραν σημαντική τεχνογνωσία για την περαιτέρω κατασκευή αμιγώς σημερινών LCD πάνελ, καθώς το δύσκολο κομμάτι στην κατασκευή αυτών, η στρώση των τρανζίστορ ελέγχου (TFT), απουσίαζε στις PALC (ή Plasmatron), oι οποίες χρησιμοποιούσαν κελιά πλάσματος γι' αυτή τη δουλειά.

ναι εννοώ ότι είχε τη βοήθεια της σαρπ ήδη...όσον αφορα´τις lcd αν ήθελε να στραφεί προς τα εκεί ...δεν λέω για τη βοήθεια στις πλάσματρον αν έμπαιναν στην παραγωγή....

επίσης σίγουρα δεν περίμενε αυτόν τον πόλεμο απο τους κορεάτες...γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι μέχρι και τα τέλη των 90s....11 στις 10 τηλεόράσεις που πουλούσαν δεν ήταν σόνυ και φίλιπς....

όσο για την ποιότητα της εικόνας ίδιως τότε που δεν υπήρχει η μαζικότητα στο hd υλικό και είμασταν ακόμα στο τηλεοπτικό σήμα....το βιντεο και το dvd...οποιαδήποτε απόπειρα για πλάσμα ή lcd ...είχε ´´ανεπιθύμητα´´ αποτελ´λεσματα στην ποιότητα της εικόνας....

Δεν τις έβαλε όμως, γιατί μετά της γυάλισαν οι SED... :flipout:

Άσε φίλε μου, μην την ψάχνεις, με τις επιλογές της, όταν έφτασε να στραφεί στις LCD πλέον, ήταν αργά για να προλάβει μόνη της τους υπόλοιπους σε βιομηχανική παραγωγή μεγάλων πάνελ με καλή ποιότητα εικόνας, χωρίς να κινδυνεύσει να χρεωκοπήσει.

Βέβαια, οι καταναλωτές, βγήκαμε κερδισμένοι στο τέλος: αφού "έφτιαξε" τα πάνελ της Samsung, αναμένουμε να "φτιάξει" και τα πάνελ της Sharp, ενώ παράλληλα βελτιώνονται και οι αντίπαλοι, λόγω πίεσης ανταγωνισμου, οπότε οι επιλογές για φτηνή ποιοτική εικόνα πολλαπλασιάζονται.

Το να μην περιμένουν τον πόλεμο από τους Κορεάτες, μάλλον θα ήταν ανόητοι να το πράξουν, μια και την LG στις τηλεοράσεις την έκανε δύναμη η Philips, ενώ η Samsung αν και είχε καταφέρει να γίνει ισχυρός παίκτης από μόνη της, το ποιοτικό λάκτισμα το έλαβε από την ίδια τη Sony...

Παιδια καλησπερα.Ειμαι καινουργιος στην ιστοσελιδα και θα ηθελα την βοηθεια σας.Προκειται να αγορασω καινουργια τηλεροραση και δεν ξερω τι να αποφασισω.42-46 ιντσες σε σαλονι 3-4 μετρα αποσταση θεασης,αλλα....Plasma ή LSD? Βλεπουμε καθημερινα τηλεοραση ολοι,αλλοι ταινιες και αλλοι αγωνες,ντοκυμαντερ κλπ.Με τοσα που υπαρχουν στην αγορα εχω μπερδευτει και παρατηρησα οτι ο καθενας λεει τα δικα του.Ποιος γνωριζει και ποιος οχι που να ξερω.Το μονο απαγορευτικο για τωρα με την οικονομικη υφεση ειναι να παρω κατι που θα ειναι απο 2000-2500 Ε και πανω οποτε κοιταω κατι ποιο οικονομικο χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ειναι και μαπα.Οποιος υπευθυνα μπορει να βοηθησει γιατι λαπος επιλογη σημαινει και γκρινια απο την γυναικα,αν ξερετε τι ειναι αυτο.Ευχαριστω εκ των προτερων.Γιωργος Κ.

η απόσταση σου είναι πολύ καλή και για 50 ίντσες....αν χωράει στο χώρο σου.

αν δεν κάνεις χρήση πισι εκτενώς τότε πηγαινε σε πλάσμα γιατί με ένα σχετικά μικρό ποσό θα απολαμβάνεις σωστή εικόνα...δεν λέω καλυτερη ή χειρότερη γιατί μπορεί μια εικόνα μιας Lcd να σου αρέσει περισσότερο.....

γνώμη μου είναι αν και δεν ξερω το ποσό που θε´ς να διαθέσεις ότι υπάρχουν μον´τελα κον´τα στις 50 ίντσες και 50 ίντσες κοντά στο χιλιάρικο και πιο κάτω και δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα λεφτα...

στις πλάσμα η πανασονικ είναι μονόδρομος...στις Lcd κοίτα προς σάμσουνκ πλευρά....μόνο πάρε τη μεγαλύτερη που μπορείς...να την ευχαριστηθείς ....σε 4 μέτρα βλέπω στις 130 ίντσες του προβολέα.....

Δεν τις έβαλε όμως, γιατί μετά της γυάλισαν οι SED... :flipout:

Άσε φίλε μου, μην την ψάχνεις, με τις επιλογές της, όταν έφτασε να στραφεί στις LCD πλέον, ήταν αργά για να προλάβει μόνη της τους υπόλοιπους σε βιομηχανική παραγωγή μεγάλων πάνελ με καλή ποιότητα εικόνας, χωρίς να κινδυνεύσει να χρεωκοπήσει.

Βέβαια, οι καταναλωτές, βγήκαμε κερδισμένοι στο τέλος: αφού "έφτιαξε" τα πάνελ της Samsung, αναμένουμε να "φτιάξει" και τα πάνελ της Sharp, ενώ παράλληλα βελτιώνονται και οι αντίπαλοι, λόγω πίεσης ανταγωνισμου, οπότε οι επιλογές για φτηνή ποιοτική εικόνα πολλαπλασιάζονται.

Το να μην περιμένουν τον πόλεμο από τους Κορεάτες, μάλλον θα ήταν ανόητοι να το πράξουν, μια και την LG στις τηλεοράσεις την έκανε δύναμη η Philips, ενώ η Samsung αν και είχε καταφέρει να γίνει ισχυρός παίκτης από μόνη της, το ποιοτικό λάκτισμα το έλαβε από την ίδια τη Sony...

και όμως έτσι πρέπει να έγινε....
τώρα το κατα πόσο ΔΕΝ ήταν ανοήτοι ή το κατα πόσο ΔΕΝ υποτίμησαν τους κορεάτες επίτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου....άλλωστε και τα γεγονότα αυτό δείχνουν....μάλλον περισσότερο πλησίασε η φίλιπς την Lg και η σόνυ την σάμσουνκ παρά το αντίθετο ....εφαρμόζοντάς και το σοφό ρητό ......αν δεν μπορεις να νικήσεις ένα δυνατό εχθρό ...κάνε τον φίλο σου.....

Παιδια καλησπερα.Ειμαι καινουργιος στην ιστοσελιδα και θα ηθελα την βοηθεια σας.Προκειται να αγορασω καινουργια τηλεροραση και δεν ξερω τι να αποφασισω.42-46 ιντσες σε σαλονι 3-4 μετρα αποσταση θεασης,αλλα....Plasma ή LSD? Βλεπουμε καθημερινα τηλεοραση ολοι,αλλοι ταινιες και αλλοι αγωνες,ντοκυμαντερ κλπ.Με τοσα που υπαρχουν στην αγορα εχω μπερδευτει και παρατηρησα οτι ο καθενας λεει τα δικα του.Ποιος γνωριζει και ποιος οχι που να ξερω.Το μονο απαγορευτικο για τωρα με την οικονομικη υφεση ειναι να παρω κατι που θα ειναι απο 2000-2500 Ε και πανω οποτε κοιταω κατι ποιο οικονομικο χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ειναι και μαπα.Οποιος υπευθυνα μπορει να βοηθησει γιατι λαπος επιλογη σημαινει και γκρινια απο την γυναικα,αν ξερετε τι ειναι αυτο.Ευχαριστω εκ των προτερων.Γιωργος Κ.

Την αποψη μου την ειχα γραψει μερικες σελιδες πιο πισω...

Και αφου οπως λες δεν εχεις λεφτα για πεταμα (πλεον ολο και λιγοτεροι απο εμας εχουν) πηγαινε παρε μια 50S20 με 899 ευρω...η την 50G20 με 1400...

Ποιοτητα εικονας + μεγαλο μεγεθος + λογικη τιμη = πλασμα

Οι καλες LCD ειναι πανακριβες και το αποτελεσμα σε θεμα εικονας αμφιλεγομενο και σιγουρα πολυ υποδιεστερο της τιμης αγορας. Αυτο μας εχει κανει πλασματακηδες...και οχι κατ' αναγκην Panasonακηδες...

ΥΓ1. Σου μιλαει καποιος που εχει και LCD Sony και πλασμα Panasonic σπιτι του...

ΥΓ2. Σε δικη μου συγκριση στο Saturn η 50S20 ειχε σαφως καλυτερη εικονα απο την 52NX800 που κοστιζε 2 φορες παραπανω...

Επειδή γράφτηκαν διάφορα ......

ας διαβάσει λίγο ο φίλος ...
http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-29-42/rade/4526--sony----lg.html

Μετά το διαζύγιο... νέοι μνηστήρες στο προσκήνιο...

Μετά την ρήξη της με την Sharp και τις συναντήσεις με την Samsung, η Sony καταφεύγει και στον τρίτο μεγάλο κατασκευαστή την LG...
H LG και η Sony λοιπόν βρίσκονται σε συνομιλίες, ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία βάσει της οποίας η πρώτη θα τροφοδοτεί με πάνελ την δεύτερη.
Η LG ως γνωστόν χρησιμοποιεί την τεχνολογία IPS, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία και με την Samsung από την οποία τροφοδοτείται κατά 50% των αναγκών της με πάνελ τεχνολογίας S-PVA.
Bέβαια σε τούτο το μάταιο κόσμο, οτιδήποτε μπορεί να ειπωθεί με διαφορετικούς τρόπους.
Οι Κορεάτες της LG, ισχυρίζονται ότι η Sony... εκτίμησε την τεχνολογία IPS, την οποία τονίζουν χρησιμοποιεί και το iPad....
H κίνηση βέβαια αυτή της Sony έχει στρατηγική σημασία και επιτυγχάνει δύο στόχους.
Αφενός δεν εξαρτάται από έναν και μόνο κατασκευαστή και αφετέρου εμμέσως πλην σαφώς ασκεί ψυχολογική πίεση και προς τους δύο τροφοδότες της.
Τώρα πως θα μοιραστούν οι σειρές και κυρίως πια πάνελ θα χρησιμοποιεί στις κορυφαίες της σειρές ακόμα δεν το γνωρίζουμε...
Επίσης δεν γνωρίζουμε την τύχη των σειρών που ήδη χρησιμοποιούν πάνελ της Sharp...

H μοναδική πηγή της είδησης μέχρι στιγμής, προέρχεται από το φύλλο της Παρασκευής 23/7 των Korea Times, στο οποίο γίνεται λόγος για συνομιλίες για ενδεχόμενη παροχή πάνελ για την κατηγορία μεγέθους μέχρι 30".

Τη ρήξη με τη Sharp ήθελα να ήξερα που την είδαν... :chinscratch:

Οντως και εγω δεν βρηκα τιποτα για "ρηξη" σε κανενα site...

H μεγαλυτερη βλακεια της Sony ηταν που αποσύρθηκε απο τις πλασμα...αν αγοραζαν πανελ Panasonic θα εκαναν θαυματα...

Με LCD πανελ και μαλιστα Sharp-LG σωστη δουλεια δεν γινεται...