το μελλον?

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
http://www.hp.com/united-states/campaigns/touchsmart/#/Main/

μα γιατι ομως στην αγορα δεν υπαρχουν μονο οθονες με τεχνολογια αφης?
:grinning-smiley-043
παντως πολυ hitech ειναι............
ενας full tower με τετοια οθονη θα ηταν super
αρα και τα windows 7 θελουμε δε θελουμε θα τα βαλουμε καποια στιγμη:BDGBGDB55:

Υπάρχουν οθόνες με τεχνολογία touch εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αλλά εξυπηρετούν ειδικές ανάγκες, π.χ. συστήματα POS. Δεν απευθύνονται στο πλατύ κοινό.

Προσωπικά, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ακουμπήσω δάκτυλο στην οθόνη μου. Το βρίσκω αηδιαστικό.

Δεν είναι για παρατεταμένη χρήση. Ακόμα και οι επαγγελματικής χρήσης βγάζουν προβλήματα με το touch.

δημητρη με την λογικη αυτη και το iphone αηδιαστικο ειναι....

και τι?

και τα εγγονια μας με ποντικι θα ειναι?

Είναι άλλη η χρήση του iPhone. Είναι τηλέφωνο - προβλέπεται να το κρατάμε στο χέρι μας, και να το γεμίζουμε δαχτυλιές.

Την οθόνη μας όπως μέχρι τώρα δεν την πασπατεύαμε.

Το ποντίκι μας συντροφεύει πάνω από 20 χρόνια τώρα, και έχει αποδειχτεί αναντικατάστατο.

Στο μέλλον είναι πιθανό να παίξει κάτι σε στυλ Minority Report - άυλο. Με αυτό δεν θα είχα πρόβλημα, αν και αυτό σίγουρα δεν θα είναι βολικό για πολύωρη εργασία.

Ίσως κάποια στιγμή πάμε κατευθείαν σε mind control.. εκεί θα αποκτήσει πραγματικό ενδιαφέρον.

Προσωπικά, πιστεύω πως η οθόνη αφής προορίζεται να αντικαταστήσει πληκτρολόγιο ΚΑΙ ποντίκι μαζί και όχι το μόνιτορ. Σκεφτείτε μόνο τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται, στην ουσία θα έχουμε παραμετροποιήσιμο πληκτρολόγιο για κάθε εφαρμογή...

(μία πρώτη γεύση από τέτοιο στυλ μας είχε δώσει το Star Trek στο Next Generation)

Προσωπικα τις οθονες αφης τις θεωρω ενα πολυ βολικο εργαλειο, αλλα οχι σε desktop, για το χέρι. Το παλιο psion 5 που είχα και θεωρω ακομη το πιο λειτουργικο pda που φτιαχτηκε, σου εδινε την δυνατοτητα πληκτρολογιου και οθονη αφης με ελαχιστη διαδρομη του χεριου, που ειναι βασικο απο αποψη εργονομιας.
Αυτον τον καιρο φτιαχνω ενα case, για ενα pc μουσικης, το οποιο θα μπει στο rack μου και χειριζομαι απο μια οθονη αφης 7". Η οθόνη δεν θα ειναι κολλημενη στο case οπως βλεπω σε πολλα htpc cases, το θεωρω πολυ αβολο, θα ειναι σαν ενα remote με καλωδιο. Μου μενουν οι προσοψεις και καποιες αλλαγες, αν σας ενδιαφερει οταν με το καλο τελειωσει θα σας το παρουσιασω.

Αυτα τα pcακια τα ειχα δει στο Saturn στη Συγγρου. Εαν και ακουγονται πολύ εξελιγμένα στην χρηση δεν με ενθουσιασε... Και συμφωνω για τις δακτυλιες το μονιτορ γινεται χαλια.

Ένα πιθανότατο μέλλον στους desktop υπολογιστές είναι οι οριζόντιες οθόνες!
Προσωπικά βλέπω πολύ πρακτικό να έχω μια οθόνη-υπολογιστή οριζόντια. Ούτε πληκτρολόγια ούτε ποντίκια ούτε καλώδια. Μόνο μια συσκευή αφής σε τέτοιο μάλιστα μέγεθος (30" ή και 40") έτσι ώστε οι εφαρμογές που θα τρέχουν (επεξεργασία γραφικών CAD, video editing) να αξιοποιούνται πλήρως. Η ύπαρξη μιας γραφίδας θα προσθέτει δυνατότητα ακριβούς χρήσης των γραφικών καθώς και δυνατότητα ψηφιοποίησης vector.
Μια εφαρμογή αυτών των υπολογιστών "τραπέζι" υπάρχει ήδη και έχει δυνατότητα εκτός των άλλων να "συνδέεται" ή να σκανάρει αντικείμενα που ακουμπούν επάνω της όπως κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, πιστωτικές κάρτες, φωτογραφίες και χαρτιά κλπ!
Το μόνο που με απασχολεί σε έναν τέτοιο υπολογιστή είναι το τι θα πάθει αν ...νευριάσω και ξεχαστώ κτυπώντας το χέρι μου πάτω του ή κατά λάθος....χύσω τον καφέ!!! :flipout:

το σβερκο σου που θα κοιτας καταχαμα σαν να παιζεις μπαρμπουτι ολη μερα δεν το σκεφτεσαι...?:D:D