Το μοτέρ πηγαίνει στις 13Ε ή 19.2Ε αντί 90Ε

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Με μοτέρ Moteck πιάνω από 45W μέχρι 68.5Ε. Όταν προσπαθώ να κάνω blind scan στις 90Ε πήγε μια φορά στις 13Ε και μια φορά στις 19.2Ε. Για ποιον λόγο;
Ευχαριστώ

Με USALS. σε όλους πηγαίνει σωστά. Βέβαια πάνω από τις 68.5Ε δεν έχω πιάσει τίποτα. Ίσως αντί για 90Ε ψάχνει στον τελευταίο που ήμουν, για αυτό τη μία έψαξε στις 13Ε και την άλλη στις 19.2 Ε. Γιατί όμως δεν πηγαίνει παραπάνω; Το Moteck έγραφε ότι πηγαίνει 75 μοίρες από τη μία και 75 από την άλλη..

Για να καταλάβω, δίνεις εντολή στο δέκτη για τις 90Ε, τι κάτοπτρο διαθέτεις? ο Ανατολικός ορίζοντας είναι ελεύθερος από τυχόν εμπόδια, δέντρα, κτήρια?

Ψάξε πρώτα αυτόν και το κανάλι alsumaria

Ναι, δίνω εντολή να κάνει blind scan στον 90E τον οποίο όρισα στον δέκτη ότι θα τον βρίσκει με USALS. Το κάτοπτρο είναι Gibertini OP 100 L.
Ανατολικά υπάρχουν κάποια κτίρια, αλλά νομίζω ότι είναι χαμηλά. Λες να εμποδίζουν; Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, γιατί βρίσκει κανάλια από άλλους δορυφόρους αντί απλά να μη βρει τίποτα; Ξεκίνησα blind scan στον 85.2 και δε βρήκε τίποτα (δεν ολοκληρώθηκε). Με μη αυτόματη αναζήτηση το alsumaria δεν το βρήκε, δεν ανέβηκε καν το σήμα.
Το dishpointer δείχνει ότι υπάρχει εμπόδιο;

Attachments

• dishpointer.jpg
    dishpointer.jpg
    101.4 KB · Views: 72
Last edited:
http://www.dishpointer.com/ Αν αυτό εννοείς δε νομίζω πως κάνει δουλειά. Την ώρα που κάνει σκανάρισμα, να ελένξεις το πιάτο αν είναι σε εμπόδιο.
Βρίσκει ανατολικούς, γιατί είναι πιο ψηλά στον ορίζοντα. Την ώρα που το στέλνεις στις 85Ε, δες την κλίση που παίρνει το πιάτο σου. Χαμηλώνει πολύ.
(Υπάρχει και η περίπτωση το πιάτο σου να είναι μικρό για αυτούς.)

Εγώ έχω εμπόδιο για τις 90Ε και μάλλον κάποια στιγμή θα αλλάξω θέση το πιάτο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτι ακόμα, στις 68.5Ε την 12.722 Η 26,657 1/2 με πόσο ποιότητα σήματος την βγάζεις?

Μάλλον, Έχεις μικρή απόκλιση στο τόξο σου.
Πριν (και αν) επέμβεις σε αυτό δες τα σήματα και άλλες ώρες τις ημέρας.